Мадоф бе осъден на 150 години затвор

Бившият председател на фондовата борса Насдак, 71-годишният инвеститор Бърнард Мадоф, който бе обвинен във финансова измама за над 50 милиарда долара, днес получи присъда от 150 години лишаване от свобода, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Мадоф бе осъден на 150 години затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понятия като справедливо - несправедливо, почтенно-непочтенно, са като възпитание, интелигентност ипр. са много разтегливи и търпят широка интерпретация. А когато става дума за пари и финанси, изчезват всякакви смислови граници. Разбира се, това не означава, че човек не трябва да бъде честен и почтен - а по-скоро да не бъде наивен...

Е тоя, ако беше у нас в Абсурдистан, вече щеше да е с ранг на министър

Въобще доста порочна ми се вижда тази система, в която някои хора с няколко финансови трика стават милиардери. Абсолютно неморално - да тънат в безумно охолство, а други хора да умират от недохранване, а някъде правят състезания по надяждане /знаете какво представляват/. Изобщо да не ми се дава САЩ за добър пример на каквото и да е. Освен, може би, съдебната система, в повечето случаи, прилагаща строги закони. Но и там има богоизбрани, за съжаление.

Българите само могат да си мечтаят за такова бързо производство. За справка, Вальо Топлото го разледваха години на ред :(

Така му се пада на Мадоф! Но БГ фараончетата си живеят прекрасно със заграбеното. Питам се къде ли е Валентин Моннлов в момента и как ли се подхилква?

В някои държави все още има действащ съд. Нали знаете, че най-долните престъпници са готови да се предадът само, ако бъдат съдени в циганската ни държава с мизерното си и корумпирано правосъдие.

Da, losh kaasmet za drugary Madoff, che ne se e rodil w Bg. Sega mojeshe da e prezident ili sponsor-pokrowitel na BSP, DPS ili Ataka i da si pere parichkite bez problemi

Половин година по-късно е осъден, а тука щяха да го съдят поне 20.

Тоя е цвете - почти художник, в сравнение с фронтмена Дж.Сорос!!!

Значи като разделим 150 години на 50 милиарда и получаваме по 3 години за милиард. Ако беше откраднал само един милиард, щяха да го пуснат след 3 години. За милион пък се пада 3 години делено на 1000, което е малко повече от 24 часа. Един 70 годишен човек не може да лежи повече от още 30 години. По тази логика, над 10 милиарда вече може да си краде колкото иска... Да живее Капитализъма!

A GALEV - PRESIDENT NA BULGARIA, A BOIKO MIN. PREDSEDATEL NA BULGARIA ! ZALKI I SMESHNI SA BULGARITE !

А колко осъдиха Иван Костов за аферата Сапио?Колко лежа?

Да беше дошъл в Бугаристан, сега щеше да е маДжоритарен кандидат от ДПС и да си харчи парите на воля...пък можеше и Кричим и друго подобно местенце да си уреди:)))

Хи-хи-и-и, тоя 3 последователни живота ще я лежи тази присъда!!! :)

Представяте ли си този самозабравил се палячо Меди Доганов да направи в Щатите подобно изявление, каквото направи тук: че той коли, той беси в тая държава. Ще му отперат такъв законов шамар, че сополите му ще хвръкнат до Панама и Аляска... Гласувайт на 5 юли срещу мекеретата на Държавна сигурност!

След като изпълни задачката, ще лежи в наякой луксозен затвор, докато не го забравят..и в крайна сметка помилват.

Това са мозъците на 20 век. Такива като Мадоф не трябва да се съдят за извършените злоупотреби, защото след като е имал акъл да я създаде тази Лъжа както той се е изказал, защо да няма акъл как да се измъкне от тази Лъжа и обратно да прекара така наречената перфекта система да заплати нови 50 милиарда за нанесени морални щети и пропуснати ползи. Такива като Мадоф трябва да се ползват в ФБР или ЦРУ, с цел да рзакриват в зародиш подобни шмекери в Европа, не след дълго ще се опорочи и Фондовата Борса, понеже през търговете с ценни книжа или акции на фирми се търгуват големи суми на добросъвестни купувачи, а в действителност е прани на пари. Нека не си мислим че нашата банкова и данъчна система е перфектна, започва една дълга одисея на разследване на системата на НАП как се определят процентите за ДОО и кка се разпределят те след събирането им, така и печалбата на банките, колко им е данъка за тях

Осъдиха го, защото е посегналл на кесиите на други чифути. Виж, банкерите - евреи обраха целия свят, ама не ги съдят.

ами да беше дошъл да прави далавери в БГ! сега можеше да го избереме за депутат! ама като му е толкова акъла....

Е, това е справедлива присъда за измамниците. Да се поучат и нашите съдий!

Мал шанс г-н Мадок,че не живееш в Бг.както и за адвокати, съдии, политици-покровители и т.н по веригата.Мал шанс ,че не си нашенче.

Като нямаш и грам мозък в главата си ,не се изказвай.Булгаристан нещастен.

А нашето момче Левото Хем-Пърди-Хем-се-Цуп - дето е бордови на Уникредито-то, него как ще го устроим?!

То и нашите крадът ама тоз направо се олял :) Обаче в този случай има съд, а не вратички в закона! У нас само кокушкарите вкарват в затвора.

such is life