Токов удар изгори кафене и ел. уреди на десетки семейства

Токов удар опожари до основи заведение и изгори домакинските уреди на десетки семейства във великотърновския квартал Чолаковци, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Токов удар изгори кафене и ел. уреди на десетки семейства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз ги осъдих, ама голям зор видях и вече им знам цаката! Ако имате проблем, пробвайте при новото сдружениеГНОМКА

Е.ОН, ЧЕЗ и др. подобни инвеститори трябва да бъдат изгонени незабавно от Б-ия, а тези, които ги докараха, да бъдат вкарани в затвора!

Преди няколко дни в статията за представянето на Атака във в.Таймс, плюехт искали да изгонят инвеститорите и да ревизират сделките. Щом ви харесва повече ЕОН,да ви гърмят уредите.Понеже сте много умни и имотни, ще си купите нови. Нали сте все баровци тука,другит са лузъри.

От както тези некадърни мафиотчета заграбиха ел. разпределението на БГ, започнаха и оплакванията. Колкото и остаряла да беше системата преди нямаше такива издънки. Погледнете им стълбовете и кабелите и ще разберете колко ги бива, грозно висящи и едвам закрепени все едно са направени временно.

Разбира се, че ел-РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНОТО дружество няма да има вина, тя ще е от ел-ДОСТАВЧИКА. Има разлика м/у това да се повиши напрежението и това, да се повиши тока. При по-голяма консумация се повишава тока, напрежението се регулира от доставчика, после от разпределителя. Разбира се, че намя да има виновни. Паднала е мълния в този район, пренесла се е в мрежата, а това не зависи от тях. Причини винаги ще има. Виновни - никога! Комиси я за защита на потебителя също няма. Какви са тези села там, те що за хора са. Няма кой да им обърне внимание, освен ако не се пресилят предизборно. Хорат използват управление на домашните уреди през Интернет чрез ел.мрежата. Тук - високоволтови сигнали.

Защо никой не повдига въпроса за фактури от Е-он за консумираната ел. енергиял Нали трябва първо да получим фактура, а след това да си платим!

Все по-зле ще става, енерготата не влагат и лев в поддръжка на съоръженията и мрежите, само точат пари. А да чакате пари от тях е все едно да чакате от умрял писмо! Основния проблем е че трансформаторите/тра се водят държавна собственост, а кабелите - частна т.е. енерготата винаги казват, че проблема не е при тях!

.. Екип ще оглед..ще реши..и ако причината е в дружеството, ще поеме..' Познайте дали ще извадят толкова средства, за да обезщетят хората.. ЕДВА ЛИ :) Просто хората трябва да си правят застрахотки на имуществото...

КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ЗИНИЯ СИ СЪН? КЪДЕ Е КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - ПАПКА САМО ЗАПЛАТКИ - РАЗБИРА СЕ . КАЖЕТЕ КАК ДА ГЛАСУВАМЕ , ЗА КОЯ БАНДА МОШЕННЦИ? Е.ОН - СА СИ МОШЕННИЦИ , КАКТО И ДРУГИТЕ - МОШЕННИЦИ.

А широко рекламираната комисия за защита на потребителите СПИИИИ ДЪЛБОКО. А хорицата да мизерстват докато се опитват една година да съберат пари за да подменят изгорелите си електроуреди!

Куче влачи рейс .....

Е. ОН ЛИ ? КАК МОЖЕ ДА ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ МОШЕННИЦИ ? ТОВА ДЕТО ОБЕЩАВАТ , ЧЕ ЩЕ ОПИШАТ ЩЕТИТЕ И ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ ОБЕЗЩЕТЕТИ , СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ЛЪЖАТ ВИ !!! КАЗВАМ , ГО ОТ СОБСТВЕН ОПИТ - ЕЛ. УРУДИТЕ МИ ИЗГОРЯХА И ДАДОХА СЪЩИТЕ ОБЕЩАНИЯ И СЛЕД КАТО ГИ ОТРЕМОНТИРАХ ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА МИ ИЗПРАТИХА ТОГАВА ЧАК ПИСМО , С КОЕТО МИ ЗАЯВИХА , ЧЕ ТЕ НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВИСОКОТО НАПРЕЖЕНИЕ . ЛЪЖАТ - НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ !!! ДО КОГА - МОНОПОЛИСТИТЕ ЩЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ? ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСЕКИ ЩЕ СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА ? НИМА НЕ СИ ПЛАЩАМЕ РЕДОВНО НАДУТИТЕ СМЕТКИ ? НИМА НЕ СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ ? ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДОПУСКАТ ТОВА - МОЖЕ БИ ЗАЩОТО И ТЕ СА ОТ СЪЩОТО ТЕСТО .

Има да чакат хората от умрял писмо!!! Е.ОН. наистина ще дойдат, ще констатират какво е изгоряло, ще ви съставят протокол и след седмица-две ще ви отговорят писменно, че причината не е в тях. От собствен опит знам, че нищичко не плащат. На 17.12.2008г. и в един от кварталите на Варна имаше същия проблем, жалвахме се, съдихме ги - но нищо! НЕ ПЛАТИХА НИТО СТОТИНКА ТЕЗИ МРЪСНИ МОШЕННИЦИ!!! Пихме една студена вода и посрешнахме празниците без половината си домашни уреди. Това може да се случи само в нашата дамократична и правова държава. Така че мили хора не си заслужава да плащате на супер печени адвокати - ефекта е нулев. Ремонтирате си каквото може да се поправи, а за останалото събирате пари 6 месеца като мен за да си го купите отново! След дълги лишения имам нова пералня, защото изгорялата в следствие на токовия удар не подлежеше на ремонт. П.С. Устройството за предпазване от високо и ниско напрежение е около 300лв. - сега събирам пари за него.

приятели електрото нищо няма да ви плати ,те никога не са виновни и токовия удар е от друга планета,аз като бивш застраховател ви казвам че това да се вземе служебна бележка че е имало свръх напрежение в мрежата и следствие на това на застрахования му е изгорял уреда ,никога не е ставало ,те винаги казват че в този ден и в този час на тази улица ,не е имало токов удар и вината е в потърпевшите че сами са си пуснали 380 волта,ей такива ми ти работи

Явно има различни видове причина по цялата мрежа..Явно, ако се включат незаконно по неправилен начин консуматори или дори уреди,които не са за стандарта,това повишева напрежението и води до токов удар -това на практика ни се случи в квартала,когато се разместваха сергии от пазара и те заеха място по една улица,като явно се включваха в мрежата и с всяка новосвързана сергия имаше токов удар,като и ние изгоряхме с моторчето на хладилник от АА-енергоспестяващ тип,като техникът каза ,че има и други изгоряли уреди в квартала...и втори пример -някой бе донесъл повече за експеримент електроуред,който при всяко включване предизвикваше изключване от бушона....

Е.ОН са банда мошеници, но по-големите бандити са тези, дето им поднесоха на тепсия един печеливша компания и им разрешанат да си веят байряка, както им харесва. Мръсни изроди!!!

егати мръсната скапана пародия на държава-зла мащеха на собствения си народ!!!!!

Аааа да това ми е познато. След проучване, разследване и т.н. някоя умна глава ще каже, че кабелите в сградите са виновни за токовия удар. А монополистът не бил виновен, защото е доставил качествено напрежение до сградата, но от там кабелите са на клиентите и те вече не отговарят. Този филм съм го гледал вече. Беше нещо за бавноразвиващи се или май за някакви където ги правят на маймуни. Знам ли, то при толкова хватки на монополистите човек се обърква вече .

Няма ден,буквално няма ден във Велико Търново да няма токов удар от около година.Около обяд .2 упс ми заминаха .

А така. Сега както доят хората тия МАФИОТСКИ дружества, ако бяхме Държава, щяха яко да си ПЛАТЯТ!!! Но в Б-я всичко е обратно и всички са обратни... Хахаха

За ремонт, майка ви проста. Вместо да купите на хората нови уреди ще ги ремонтирате нещастници такива.

Какви са тези разпределителни дружества, какво е това чудо! Всяка година четем вече такива кошмарни новини! Аз не помня да съм чувала за токов удар до преди 2-3 години, как така по-рано старите ни и амортизирани социалистически мрежи си бяха напълно в ред, имаше ток, имаше АЕЦ, и пожарите ставаха само в цигански къщи от оголени кабели? А сега се случват токови удари в цели квартали, села и градове, и кой носи отговорност за това безобразие?! А иначе ел.енергията постоянно поскъпва!

ИЗРОДИ МРЪСНИ!!! НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ГАДОВЕ!!! КОЙ ЩЕ МИ ПЛАТИ УРЕДИТЕ СЕГА??? ИСКАМ 5000лв. НА СЕКУНДАТА ЩОТО ИНАЧЕ МОЖЕ НЯКОЙ ЕОНОВЕЦ ДА СЕ СПЪНЕ СЛУЧАЙНО И ДА СИ СЧУПИ ДВАТА КРАКА И ДВЕТЕ РЪЦЕ!!! ИЗРОДИ МИРИЗЛИВИ!!!!!!!!! НЯМА ДА СИ ПЛАЩАМ ТОКА ДОКАТО НЕ МИ ПЛАТЯТ ЩЕТИТЕ ДО СТОТИНКА!!!!!!!!!!!!