България - турска тоалетна на изложба в Брюксел

България е представена като една голяма "турска тоалетна" в подготвена за откриване изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел, предаде кореспондентът на БТА.

Обратно в новината

Коментари - България - турска тоалетна на изложба в Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако попитат мравката какво е България, ще каже мравуняк. Ако попитат лайното същия въпрос, ще каже кенеф.

МИ... не, България не е кенеф. Научете се на малко уважение и възпитание. Държавата я правят хората, повдига ми се като чета някои от коментарите.

Първо трябва да се научим да се уважаваме, за да ни уважават другите.Докато сами се унижаваме ще ни тъпчат.Че сме кенеф - кенеф сме,и то голям. Но защо и другите трябва да го знаят.С какво ще ни помогнат,освен, че ще ни се смеят. И какво?

щом като никой не иска да види реалната ситуация в тая държава то се налага хората отвънка да ни го показват и не стига че им го показват на наште тъпи управнищи ами имат наглоста да се правят на обидени и да си навират главите в пясъка все по-дълбоко дано ги наврат до дъното на лайняната яма че да я видят най-после как вони от всякъде

Да си беше сложил и лайнян автограф, та поне да се види и кой е авторът, а най-добре и миризлив автопортрет, по възможност пред вентилатор. А пък на тия с положителните оценки за творбата мога да кажа само - щом смятате това за нормално, не се сърдете, че ви смятат за изпражнения, плаващи в урина. Вярно е че не всичко ни е наред, но пък и никой не го пита тоя посерко, който от детските си посещения в страната ни запомнил само кенеф. Ако аз съм запомнил от Чехия само пияни бираджии, пикаещи на улицата, трябва ли да говоря за страната им само като за сбирщина от пикльовци? Ама какво да го правиш човечето - малко мозъче, под напор отзад това може да роди.Прости му, Господи!

Jiveq v edna ot naj-razvitite darjavi v EU i vseki den sas zabi i nokti se stremq da vazhvalqvam Balgariq, koqto me prinudi da q napusna zaradi loshite usloviq. Tuk sam naravno s evropejcite cenena i uvajavana kato edin ot tqh, no slavq stranata si zashtoto az sam balgarka, ako pluja Balgariq - znachi pluja sebe si! Tazi Elena nqma samouvajenie, tq e jalko sazdanie! Uvajavaj parvo sebe si za da badesh uvajavan - tq nqma mqsto nito v EU nito v rodinata si! Sajalqvam q...

Аплаузи!!! Много верен поглед ! Бих искала да имам нещо друго и изобщо да не ми се налага да влизам в кенефа. То и без друго сме се самоизключили от кенефската реалност- кой както може...

А отчете ли факта, че 90% са писани от един и същ???Манипулацията в интернет е лесна, нали всичко е анонимно.

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЩО ПЛЮЕТЕ ЖЕНАТА КАЗАЛА СИ Е ИСТИНАТА

Tova e gorchivata istina, kojto ne iskat da si priznajt njkoi.Vsichkata ni rabota e taka, osrana. Kakvo umno i svjstno sa izmislili upravnicite ni?Demagozi i zazhci, a narodat tegli homota i edva svarzva dvata kraj. Laja li e che vmesto visok moral i nravstvenost v jivota ni se nalojiha aziatski nravi. A kade otidoha drugite darjavi? S vjtara da bjgame pak njma da gi stignem. Taka shte bade, nie si gi izbirame.Nie si gi zaslujavame.

Ако попитат мравката какво е България, ще каже мравуняк. Ако попитат лайното същия въпрос, ще каже кенеф.

В предния си коментар подкрепих Елена. Е, сега като стана ясно кой е автора пак съм съгласна с него. И това, че чех вижда нещата в България такива, представете си кво мислят за нас. И недейте да ми плюете Чехия и чехите, защото във всеки случай живеят по-добре от нас. И гласувайте и като го правите мислете с главите си!

Гадни чехи. И те до вчера бяха подвластни подлоги на СССР, ама много им порасна работата и започнаха да се подиграват. Защо не си спомнят как техните гражданки, идващи на курорт в България преспиваха със всички гларуси по нашите плажове и бяха станали нарицателно за проститутки. Ама ние не го рисуваме, нали.

Ако тази пишман Елена съществува и има анадолски корени ... еми,наистина с черешовото топче.Ако е нечий псевдоним да си завре проекта в това,което поставя да клечи на проекта си!

не разбрах защо трябва да е турска тоалетна- нали представата Ви за това нещо. сигурно 80% от българите си акаме в такива. Но не е там въпросът. А къде ? а? някакъв чех се подиграва с нас. а дали е само той? това е въпросът. защо да ги гърмим в брюксел? а? човекът /чех/ с или без помощта на българин от някъде е усетил вятъра или е чел някъде за нас. абе той и без да чете история с просто око се вижда .една шепа евродепутати имаме и те си с..т в устата един друг. нали знаете вица за казана в ада, българите и дявола. Ние нямаме самочувствие и после чехите виновни. прав си е човекът . Я излезте/то може и без това/ извън България и погледайте ... ша са сетите. Даже газът ни излиза от пк в Англия, целият народ пълни джоба на подставени лица а от там и на др. политици. Ние каква държава сме като не можем да кажем баста на такива хайдути. като го казах това се сетих, че ни учиха навремето че България е ХАЙДУШКА ДЪРЖАВА. така е ша ни са смеят хората с гъзовете си. Каде сме те каде са ний. айде наздраве

Всъщност, скандалното в случая е, че Е.Джебелова не съществува за сметка на чешки 'проект' импровизирал за всяка страна от ЕС прескачайки фазата на търсене на емблематичен артист от всяка отделна държава. Ето ви линк, дано да разбирате чешки или английски. Конкретният автор е именно 'виновника' за шадравана с уриниращи върху Чехията... (снимка има на 'дъното' на сайта) http://www.d иначе, това е моят коментар за 'случилото' се и някои от дупликите наоколо: Всяко деяние се осъждало спрямо параметрите на мотивация на субекта. Независимо дали българка или чех (дори и съвкупил шадраван опикаващ държавата му), АЗ не мога да приема визията за моята България. Ирония, на таратанци. Най-големият ни сатирик не си позволи да уринира върху нея, успя да разграничи правителство и маси от родина и да оприличи последната на блян за свои, съседи и антагонисти... Да бяха сложили бохемите макет на парламента хлъзгащ се в дупката, бих разбрал. Изкуството моли за интерпретации, но в случая подобните са малко и едностранни... .... ето ви ирония: мнозинството от чуждестранни експатриати не плюят татковини, а в най-лошия случай хвалят и/или благодарят за новите си местопребивания. България в сегашния си вид е функция на нас самите: няма нищо смешно в едно клекало, логичното би било да се смени с тоалетна чиния от самия потърпевш, а не да се мрънка и да се ходи по нужди в обществената.

требе да отидеме в тоя Брюксел ида гръмнеме тоя макет с ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ.

след като се разбра че това е направено от чешки художник като намигване към европа и никаква българрска художничка няма може малко да се поуспокоите а интересно дали е вложил някаква символика в тези червени, жълти и сини тръби които смучат сокове от турската тоалетна? БСП-НДС смучат от кенефа на ДПС?

Изброих 170 гласа срещу Джелепова от общо 470 изказвания.Останалит я подкрепят.Следовател е необходима пълна промяна на положението.

Наблюдател, ти си промит мозък.

ПОКАЗАТЕЛ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ КАТО ТУРСКА ТОАЛЕТНА Е НЕ ТОЛКОВА ИЗЛОЖБАТА В БРЮКСЕЛ, КОЛКОТО НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ПРИЕМА ИЗЛОЖБАТА. НА НИХИЛИЗМА И НЕГАТИВИЗМА НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВЪЗХИЩАВАТ НА ТАЗИ СТАТИЯ ЩЕ КАЖА САМО, ЧЕ ТЕ СА ТОВА КОЕТО ПИШЕ ЗА БЪЛГАРИЯ В ИЗЛОЖБАТА.

Показател за положението в България като турска тоалетна е не толкова изложбата в Брюксел, колкото начина по който се приема Изложбата. На нихилизма и негативизма на всички, които се възхищават на тази статия ще кажа само, че те са това което пише за България в Изложбата.

АКО СТЕ СЪГЛАСНИ С ТОЗИ ЧЕХСКИ МЕРЗАВЕЦ ТО ПОМИСЛЕТЕ ЗА ВАШАТА РОЛЯ В ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ В ТОВА! ТЯ НИКАК НЕ Е МАЛКА И БЕЗВРЕДНА!

Браво на Елена!Голям камък е хвърлила във блатото с ла..а!Браво!

Браво на Елена!Голям камък е хвърлила във блатото с ла..а!Браво!

Огледайте се в ежедневието си и ще откриете, че нещата в българия са точно такива. Хубаво е човек да има високо мнение за себе си, но само с мнение не става, трябва и покритие. А ние отдавна нямаме такова.

Огледайте се в ежедневието си и ще откриете, че нещата в българия са точно такива. Хубаво е човек да има високо мнение за себе си, но само с мнение не става, трябва и покритие. А ние отдавна нямаме такова.

Огледайте се в ежедневието си и ще откриете, че нещата в българия са точно такива. Хубаво е човек да има високо мнение за себе си, но само с мнение не става, трябва и покритие. А ние отдавна нямаме такова.

Огледайте се в ежедневието си и ще откриете, че нещата в българия са точно такива. Хубаво е човек да има високо мнение за себе си, но само с мнение не става, трябва и покритие. А ние отдавна нямаме такова.

БРАВО НА ТОЗИ КОЙТО НИ Е ПРЕДСТАВИЛ! НИЕ СМЕ СИ КЕНЕФ, И ВСИЧКИ ПЛУВАНЕ В ЛАЙНА! ДА ВИ Е СЛАДКО!

в Смолян НЯМА НИТО ЕДНА Градска Тоалетна макар да e хубав град каним авторката на официално посещение ако може да инсталира нещо :)

Elena Dzhelepova ne sashtestvuva, tia e izmislitza na kuratora na izlozbata, kakto i ostnalite 26 arstista. A kuratora e mazh, taka che NIkolai opredeleno imash problem. Mnogo gotina falshifikatzia. Bravo. Vsichki tezi diplomaticheski fasoni sa zhalki.

Ако искаш може и да я цунеш отзад, вече я знаеш коя е.

А защо никой не напише как той би изобразил България в тая модерна инсталация?

Елена мама ти дееба ще те намеря и ще си изтрия обувките в тебе

abe taia k...a djelebova s kvo pravo ste ni izlaga po tozi na4in. ako iska da e originalna da se nadupi na izlojbata i da pokaje deistvitelnosta si pred evropa. OOOO NERAZUMNIII URODE [ELENA] ZASTO SE SRAMUVAS DA SE NARE4ESH BALGARIN

Нека да оставим Елена на мира!Нека се погледнем в очите и да помълчим!Защо толкова се тревожим какво ще кажат чужденците?Това ли е проблемът?Че живеем в мръсотия,че лъжем себе си,че не се срамуваме от далаверите си-това е страшното...А че тоалетната може да бъде изчистена до блясък,сякаш не е наша работа...Нека да не крещим толкова,да не се бием в гърдите,а да се научим да пускаме водата след себе си...

За съжаление Елена е права и мога само смирено да й поднеса поклон пред начина,пред КОЙТО УБЕДИТЕЛНО И МНОГО ТОЧНО Е ОПИСАЛА СИТУАЦИЯТА С ПСЕВДОПАТРИОТИЗМА И ОВЧЕДУШИЕТО НА НАРОДА...Колкото и да ме боли,това е...А тези който я плюят-нямат и понятие какъв е действителния свят на България.Ако искате нещо да промените-ми променете виждането и направете нещо полезно за България!Да я превърнем отново в нашата прекрасна страна,и да изличим клозета й...

И браво и викате... Как тая ша ми представя страната като тоалетна.. да си представя нейното село като кенеф или къщата и... все пак тя представя цялата държава.

София: Токсичен газ уморил рибата във Варна Пловдив: Продадоха мола на Пловдив Варна: Зам.-шеф на РПУ и инспектор в афера с отвличане Бургас: Дефицит на места във варненските ясли Случаен подбор на заглавия от новините в саита днес. Това какво е, драги ми псевдопатриоти? Ми позле е и от кенеф. Не ви ли управляват турците, бе чоджум?!! Хахаха... 20 години ви ...на главите.Поне да ползваха тоалетна.Може пък това да е искала да ви каже Елена. Като не ви харесва в кенефа, не гласуваъте за лаина, бе, патриотите!!!

Анонимен от страх, че ще го разпънат (13.01.2009 г. 14:05ч.) Видях макета на Елена Джелебова и мога да кажа, че е голяма лъжкиня. Толкова чист кенеф не може да е презентация на България. Кенафите в България изглеждат съвсем иначе, гарнирани в кафяфо-червеникаво или охра-каки. Не зная какъв дезодорант е използвала, но явно там е била по-скромна и не е пресъздала автентичната атмосфера в България. Имаше един мръсен виц, който свършваше с думите: А бе няма рима ама е вярно. Пич, кефиш ме!!!!

Браво на Елена, уцелила е наистина десятката! Поздравявам я за изключително подходящото представяне на всичко, което ни заобикаля в това клето подобие на държава, наречено България! Просто няма по-точно материално изразно средство за представяне от един кенеф! И то за голямо съжаление не само неодушевените предмети, НО И ХОРАТА В БОЛШИНСТВОТО СИ СА МОРАЛНО ПАДНАЛИ ДО НИВОТО НА КЕНЕФ!!! ТО НЕ Е ЧАЛГА, ПЪРЦУЦА, БИЕНЕ В ГЪРДИТЕ КОЛКО СМЕ ВЕЛИКИ, МРЪСОТИЯ В ПРЕКИЯ И ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ, АЛКОХОЛИЗЪМ, КУРВАЛЪК, ГЛЕДАНЕ В ЧИНИЙКАТА НА ДРУГИЯ, ТОПЕНЕ, ТАРИКАТЛЪК, ПРЕЦАКВАНЕ НА СПОСОБНИТЕ И КАДЪРНИТЕ, ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНО УВАЖЕНИЕ НЕ САМО КЪМ ОПОНЕНТА, НО И КЪМ ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ, МЪРЗЕЛ, ЛИЧНА И ОБЩЕСВТВЕНА ДЕЗОРГАНИЗИРАНОСТ, СТРЕМЕЖ ВСИЧКО В ЖИВОТА ДА СЕ ПОСТИГА ЛЕСНО, АКО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДНЕСЕНО НА ТЕПСИЯ, ПРОЯВА НА НАХОДЧИВОСТ И ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ В... ОБЛАСТТА НА МОШЕНИЧЕСТВОТО, ЕЖЕДНЕВНИ ПОБОИЩА, УБИЙСТВА, КОРИДА ПО ПЪТИЩАТА, НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ И БЛАГОСЛОВИИ НА РОДАТА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ... Още кенефджийски характеристики да изброявам ли? Всички, които са възмутени или смятат, че не това е начинът - вие не само че не искате кенефът да бъде почистен, вие искате той да стане още по-вонящ и отвратителен, да има още повече лайна, с които да се замеряте, да стъпквате и късате още в зародиш малкото красиви цветя, поникнали във фекалиите. Защото това е средата, в която по стечение на роднинство и връзки вие сте в стихията си, издигнали се, макар и малко, над другите! И това е повод да тъпчете и унищожавате подчинените си, да се подмазвате и да давате задни части на висшестоящите. И да не работите, щото е унизително! Да не помагате на изпадналите в беда, защото делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се! Да плюете по всекиго и по всичко! Да се оправдавате с Костов е виновен! за своето безхаберие, несвършена работа или неуспех в конкурс, където без връзки, малко или много, е трябвало да се конкурирате с други! Да заговорничите и интригантствате срещу тези, които си вършат работата, вършат и вашата отгоре на всичкото, и не мрънкат като вас! Да виждате треските в очите на другите, но гредата в собственото си око - никога! Защото навън, в свободния свят, вие ще пукнете от глад заради собственото си безхаберие, дезорганизираност, липса на трудови навици, на елементарни умения да се планира бъдещето. Все някой трябва да се грижи за вас и все някой друг ви е виновен! Колко хора се опитаха да почистят кенефа, или да ви изведат от него? Вие ги предавахте, убивахте, считахте за луди (Хр. Ботев) и натирвахте в девета дупка на кавала! С отрицанието на тази творба вие отричате Петко Рачов Славейков, Ботев, ако щете дори Вазов Стресни се, племе залинело, живейш ли, мреш ли, ти не знайш, след теб потомство иде цело, какво ще да му завещайш? Това ако изобщо познавате творчеството на тези поети. Защото съм сигурен, че книгите на ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС СЪБИРАТ ПРАХА НА НЯКОЙ РАФТ. Защото книгите са затова, да се изфукаме и покажем пред близки и съседи колко сме начетени, но не и да ги четем. Ами стойте си в лайната, драги посерковци, но не викайте, че друг ви е виновен! Ако беше така, то за 20 години преход барем да бяхте го хванали виновника, тикнали където му е мястото и почистили вонята и лайната от кенефа! А за мен - не берете грижа. Аз влизам в кенефа само когато е удобно. Ако има нещо друго, каквото и да е то, то е по-важно, тогава се стискам и не ходя.

Желебова не съществува, никой не е чувал за нея. По информация на чешката информационна агенция Че Те Ка, скулпторът Давид Черни е изработил сам всичките 27 произведения. Как ще кажете сега всички, които цял ден я възхвалявате?

Елена Джелебова трябва да е творчески псевдоним.Етимология на името е нееднозначна обикновено се превежда като светлина, ореол, сияние, но също и като избраница. В различните езици името има различни варианти на Хелена на чешки, датски и др., Хелън на английски, Елен на френски, Лена на руски и т.н. Разбираемо е за еврозоната! Джелебо от джелеп на турски - търговец, който изкупува животни за клане. Предполагам, че става въпрос за животните осиращи България ! И на мен ми харесва замисъла - ако става въпрос за тема БГ Майстории на принципа направи си сам от турски сурогат-заместител със златните ръце на БГ баш-майстори! : ]]]]]

останах смаяна. до там ли се докара момиценче или момченче ... от кой род български излезе и колко от бедите ти в гроба се обърнаха за тази ти проява много далеч от творчеството скандал лесно се прави друго е да твориш май много си пропуснала от спектара на живота култура възпитание толерантноаст уважение ...мама и татко ли липсваха през първите 7 годинки

На мен, макета ми прилича на пародия на майсторлъка на български майстор. Канализацията в къщи изглежда по същия начин след ремонта, а тоалетната е неизползваема! Макетът взе да ми харесва все повече и повече!!!

Не може ли и нас да бомбардирате, че не ни стиска да остискаме, докато чакаме кефа пред кенефа и на Хамди, и на туркините с чемберите, и на извратеното чувство за хумор на Правителството начело с ДПС и на просташкото такова на ЕС, начело с голата им демокрация, дето сега разбра, че топлата вода е открита отдавна, а кранчетата ги връткат руснаците. Не се двоумете заради нас, останалите българи /понеже, след евреите и руснаците сме следващата по интелигентност и издържливост нация в света/ - ЕС може и да не оцелее, но ние истинските българи, със сигурност ще оцелеем за кой ли път и тоя път!!! Тая Джелебова трябва да е от мъжки пол, с обрязан чеп - иначе, как ще пикае в тая вертикална тоалетна!?!

Пак нищо не сте разбрали. Картината се нарича Автопортрет.

Въпреки, че без тоалетна никой не може - да си припомним вица за.... кой е най-големияt шеф (сред органите в тялото)... в крайна сметка се оказва га, зашото се запънал докато целия организъм не го признал за най-големия г*з, не искал да си свърши работата... та... не може така, всичко си има граници... г-жата минава вече под пояса... в буквалния смисъл! заслужава да я намажем с катран, а я увъргаляме в перушина и да