Ужас в ”Уол март”

Служител на най-голямата верига магазини за продажби на дребно в света, "Уол март", бе премазан от тълпа нетърпеливи купувачи.

Обратно в новината

Коментари - Ужас в ”Уол март” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kolko ot vas nqma da se naredqt na opa6ka ,ako mogat da si kypqt televizor s 350$ po-evtino??!!

ето само една от стотиците грозни страни на консуматорскито общество.

не намесвай националният отбор умнико. Знаем си какви сме, не сме идеални, всичко е зле в България, но си е наша, няма кой да я направи по-добра от нас самите. Ходи проповядвай в америка или следвай американската мечта. Какте се казваше в един американски филм : нека бог пази америка и никоя друга страна по света ...

първо предизвикаха световната криза, а сега се избиват да пазаруват. Какво стана със затегнете коланите? Явно всички останали трябва да се съобразяват с кризи, глобални затопляния, намалените запаси на петрол, а те искат да си живеят по старо му???

v USA ima desetki hiljadi magazini koito predlagat golemi namalenia v petak. govorime za 70-80 % v mnogo slu4ai. za tova USA e naj- konkurentnata ikonomika. ne slu4aino tuk Germanskite i Japan kolite sa 30-50% po evtini ot BG... eto zasto USA ikonomikata e izpitatelnoto pole na svetovnata ikonomika.

бил им висок дохода на американците - хехехехе- като им е толкова висок що се тъпчат като свине, не е важно колко получаваш, важно е колко ти остават, а на тях нищо не им остава

Нормално е в една полицейска държава да има жесток порядък и лудо недоспиване за една стиска долари - въобще.... илюзия за беднотията!

Kude vuv Florida se namirash? I az jivea tam...

тъпи, малоумни американци - ще ми правят те боинги, космически совалки и процесори и разни там атомни подводници, балистични ракети...а пък се тъпчат, лелееей, що не вземат пример от държавата с най-умни мъжи и най-хубави жени? Българи! Юнаци!

Повечето пишете без да знаете. Станало е неволно нещастие. Аз работя като Security на паркинга на магазин Walmart във Флорида. Всеки петък /казват му black Friday / след Thanksgiving day започва традиционното пазаруване на подаръци за Коледа и в много магазини /не само в Walmart/ се правят големи намаления. Walmart-a където аз работя, не затвори врати през нощта, просто намалението започваше от 5 часа сутринта. След 2 часа започнчха да прииждат много хора, магазина се напълни, паркинга също. Имаше голямо намаление на електроника / и почти всичко друго/ заради което хората се трупат. Стоката беше поставена по средата на пътеките, завита в найлони и в 5 часа ги срязаха и народа започна да граби. Електрониката свърши за минути, бройките са ограничени, затова е и голямото блъскане. Хората са навсякъде еднакви, oсобено когато могат да спестят $100-200-300, тогава и борбата е голяма. Но всичко мина мирно и без инциденти. Тези. които бяха дошли по-рано имаха предимство. Искам да кажа, че там където са премазали човека е било случайно. Виждала съм в други години, когато затварят Walmart-a и сутринта в 5 го отварят. Има километрични опашки. Тогава обикновенно пускат първите 20 човека, а малко по-късно следващите 20, за да няма блъсканица. Обикновенно американците /за разлика от българите/ са много стриктни когато чакат на опашка. Никой никого не прережда, даже чакат отзад на доста голямо разстояние, не ти се катерят на гърба и не ти духат във врата. Имат желязни правила за спазване на ред, когато чакат на опашка, пререждането е направо изключено.

а тук за какво мислете точно по праздниците вдигат цените? да няма подобни случки. предпазват се! :)

В Испания бягат пред биковете, в Америка се тъпчат по моловете - всеки луд с номера си.

Кво се правите всички (повечето тука) на разбирачи ?! И в Германия има така наречените разпродажби (зиме или лете- sommer schluss verkauf,winter schluss verkauf), което не е по-различно по дух.Тогава са най-ниски цени и народа (разбирай и разни със забрадки от турски и всякакъв мюсюлмански произход) щурмува магазините от големите вериги по същият начин, за да си купи къде-къде по-евтино разни дрешки и др.,които неща през годината са по-скъпи. Същото е, просто човека не е имал късмет,горкият. Нали знаете, който каквото му е писано, не може да избяга от съдбата си.То е ясно, не е било нарочно, но явно не са очаквали тия от Уол Март такава блъсканица тази година. Който му е писано да умре от нож, няма да се удави. А в България е още по-зле, че в Индиго шепа родители, да не би за Коледа и Нова година да им дадат малко джобни, пратиха децата си, по принципа шамар да е, без пари да е, на безплатна дискотека и с това ги обрекоха на смърт някои от тях, а други ранени...и после бодигардовете, които са тичали и са ги носили на ръце по колите си да ги карат в Пирогов да ги спасяват, ги изкараха виновни. За това,че мама и тате им се е свидело да дадат по 10-20 лв. джобни на децата си. Айде у лево, на такава авантаджийска бг. психика, лошото е, че децата платиха с живота си за глупоста и скръндзавостта на родителите си. Българин- е обидно, не янки ! Хем сме бедни, хем сме прости. То двете неща са тясно свързани, щом допускаме да ни управляват, къде подмолно, къде-не, комунисти вече 20 години след уж падането на режима на бай Тошо...ох, прост народ, и ние така един ден ще се тъпчеме заради нещо дори некачествено , но без пари да е.

Тая новина би трябвало да е тъжна, но всъщност е доста смешна. Само като си представя тълпата тлъсти американци нахлуващи като бизони през вратата и малкия човечец на пътя им. Е, поне вече не му се налага да пее химна на Уолмарт всяка сутрин. (има такова нещо - вижте го в Ютюба, и е зловещо)

Хайде на бананитееее! ,)

nali tam sa svobodni demokratichni i bogati ot 200godini - a se buyat za nyakakva otstupki - neshto mai tuka ni luzhat

Говеда. Не че в Бг не са говеда, де.

ти май не си чувал за Black Friday така че може и да не коментираш а?

DANO NIKOGA NE STANEM TAKOVA KONSUMATORSKO GADNO OB6TESTVO!!!!!!!!AZ V MAGAZINA ,AKO IMA POVE4E OT 2-MA PRED MEN IZLIZAM,A TEZI S GOLEMITE SI ZAPLATI DA PADNAT TOLKOVA NISKO-DA UBIAT 4OVEK ,ZA DA IMAT-PRITEJAVAT NE6TO SI-LUDOST-PROSTI IM GOSPODI!!!!!

Не си виждал/а какво се нарича тълпа пред магазина в петъка след Деня на благодарността. Със сигурност не са го убили нарочно! Да ти припомням ли случаят Индиго или сам/а ще се сетиш?алката разлика е , че в индиго в пъти по-малка тълпа отне живото на 7 деца а тук само един служител......Нека когато коментираме дадена случка да бъдем обективни , а? Спорен ден ти желая!

Повечете хора, които коментират, не знаят нищо. Дори и да имаш достатъчно пари, пак отиваш на БлекФрайдей заради самата традиция и заради идеята да се забавляваш с приятели докато чакаш цяла нощ. Инциденти се случват навсякъде. В БГ бездомни (или не толкова бездомни) кучета нападат и убиват хора. Това какво говори за нацията? Помислите малко преди да сипите глупости.

И аз щях така да загина в СФ през гладния период, когато се бях наредил за мляко в 4 часа сутринта....

Нещастен случай. Но най-вероятно там ще има някакви последствия - поне за шефа на магазина и някои други, които не са преценили и не са гарантирали сигурността. А тук вероятността да има виновни и последствия за тях в каквито и да било подобни случаи -практически не съществува.

Много демократично и най-вече цивилизационно. Да живей!

Хора, които не са стъпвали в САЩ, които най-вероятно не познават и един американец, раздават определния и обобщават обидни квалификации. Била съм няколко пъти там, децата ми живеят там, хората са страшно приятни, държавата е уредена, стандартът на живот е висок. А доходът на семейство, ако е такъв, то е защото работи единия, а жената си гледа децата. Пък и тоя доход стига, защото е по-евтино от Бг.

Животни!

Masata ot kupuvachi e tochno ot Amerikanci, imigrantite rabotqt po tova vreme...

Я па тия, ами да дойдат да пазаруват в България, егати и спокойствието.

Е, то не случайно в Европа са ги наричали янки и това е било достатъчно обидно! А това доказва колко са цивилизовани! Жалко, че точно това първо копирахме, а не положителните страни, които неминуемо имат!

Пише се - празник...А то си е така по принцип тука нищо няма логика.Дори цените на стоките.

govorite malko naizust,osobeno morq4eto...verigite samo na tozi den(black friday)otvarqt v 5.00 i vinagi predlagat samo nqkolko produkta na cenata na tqhnata sebestoinost,a ostanalite s 40-50%namalenie.Pres primer ot sno6ti:laptopi- Toshiba-3gb - 379$,HP-3gb - 379$,Acer-4gb-399$ kraini ceni...

ami to bednite se redyat na tiya opashki ,bogatite ne im tryabvat otstupki ako be6e v bg steshe da ima stotizi hilyadi i styha da se iztrepAT. MOLYA VI TURGOVZI NE PRAVETE TAKIVA 4ERNI PETUZI STOTO STE SE POGUBIM KATO NACIA!

Че тук нали в дискотека Индиго се случи същото. И то в несравнимо по-тежка форма. При това в една обикновена дискотека, която има собственик, охрана - които би следвало да носят пълна и абсолютна отговорност. Но - излязоха невинни.

а тук за какво мислете точно по праздниците вдигат цените? да няма подобни случки. предпазват се! :)

Бахти откачалниците - да убият човека за няколко долара отстъпка!!!

Само че една подробност масата от нетърпеливи купувачи е от емиграндски произход.

В Индиго колко човека загинаха при същите условия?

tova e taka vsqka godina po koledni te praznici ili kogato pravqt razprodajba.tova sa magazini dvapati pi golemi ot Varnenskia METRO as sam morqk i kogato sam v USA sa6to sam pazaril ot tam naistina ima vsi4ko ka4estveno i e eftenjos.primer edin laptop s super parametri tuka ako e 1500lv.tam e 700$

същото време доходът на средностатистическот американско семейство е 48 000 долара годишно ДА ГО ДУХАТ тези са жив зян ! аз живея по добре!

Така е-кажи им американци и ги остави...

В България за разлика от америка, това все по рядко се случва.. така е и нормално ...ония там са обречени.. няма кръв в тази нация .. изродена, дебела, психичнонеустойчива и незадоволена!

В България за разлика от америка, това все по рядко се случва.. така е и нормално ...ония там са обречени.. няма кръв в тази нация .. изродена, дебела, психичнонеустойчива и незадоволена!

ne moje da bude : 1.koi v amerika raboti ot 5 chasa sutrinta? 2.koi tersi eftini stoki v amerika? 3.koi govori za opashki i talpi v amerika? STIGA S TAZ KOMUNISTICHESKA PROPAGANTA....

Ами да ги е.а у американците гладни ... ха ха ха ха ха ..боклуци.

как ще ги стигнем ха-мериканците е е е...

but we are still animals