Свещеният огън донсен за Възкресение

Църковна делегация донесе Свещения огън от Йерусалим. Българските духовници присъстваха на богослужението в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим, където над гроба на Исус Христос всяка година от небето се спуска Свещеният огън, наричан още Благодатен.

Обратно в новината

Коментари - Свещеният огън донсен за Възкресение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО РАЗЛИЧНИТЕ КРИЛА НА ХРИСТИЯНСТВОТО ЧЕСТВАТ В РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ ВОЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО.НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ С КАТОЛИЦИТЕ И ДА БЪДЕМ НАЙ-МОЩНАТА РЕЛИГИЯ В СВЕТА?

...Kato doide za vtori put oganya shte vidite i usetite...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ , СМЕРТИЮ СМЕРТ ПОПРАВ

ИЗУМИХ СЕ КОГАТО ВИДЯХ СНОЩИ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ В ЦЪРКВАТА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ. ТЕ, С ТЯХНАТА СИ ПАРТИЯ ,КОИТО ТОЛКОВА ГОДИНИ ПРЕСЛЕДВАХА И ПРАЩАХА В ЛАГЕРИТЕ ХОРА ЗА ТОВА, ЧЕ ХОДЯТ НА ЦЪРКВА - СЕГА СА В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ. ЛИЦЕМЕРНИ, БЕЗОЧЛИВИ, КОМУНИСТИ. ГОСПОДИ, ПОМОГНИ НА БЪЛГАРИЯ !

Христос Воскресе!Дано всичк да бъдем малко по-добри и милостиви и тогава ще намерим своя Бог!

Дори и да слиза благодатния огън на Великден какво? Направил ли е християните по-толерантни, преодолял ли и е разкола помежду им? Или ще изчакат празниците да отминат и пак ще почнат да се насъскват с разни памфлети срещу инославните, че само при нас е благодатта и че в другите църкви няма благодатен живот и те са духовно мъртви. Не, мисля че за промяна в това мислене е твърде късно...

Христос Воскресе!!! Здраве, късмет и благоденствие за всички християни :-)))

Део ти поп утре ще яде агне а вие умните набожни ще му ядете краката.Християнство мюсюлманство юдеизъм и тем подобни религии са създадени за да се трепем.И докато ние се трепем део ти поп ходжата и равина маат мръвки и печелят от нас.Исус няма да възкръстне защото е у нас в хладилника нарязан на парчета!

Не мога да се начудя на коментарите на безбожниците. Вярата и рациото /разума / не са сестри, а далечни братовчедки и всеки опит да се развенчават устоите на вярата с методите на логиката и разума са обречени на неуспех. Вярвящият няма нужда от разумни обяснения. Той просто вярва. И в това е силата, и в това е тайнството на Вярата. За нас, търсещите разумно обяснение на всяко явление остава само да завиждаме на вярващите.

Петър (26.04.2008 г. 11:51ч.) Това е като Божият огън, който се е явил на Мойсей в къпината. На практика - обаче, в Библията пише, че Бог е огън пояждащ за греха в човека. И за това човек трябва да изостави греховете си и да се покае от тях и така да приеме кръщение от Исус Христос. Защото ако човек не се покае от греховете си, ще бъде хвърлен заради тях в ада вечно, където има огън, но доста силен и горещ и веществен. Аве, аз ли съм луд, или господ е някакво чудовище, което хем ти се води баща, хем е способно да те захвърли във вечния огън, щом не изпълняваш всичко, което ти заповядва? А, щях да забравя, че на всичко отгоре бил и любов. С такава любов, омраза не ми требе! Колкото до тоя свещен огън, то пича си го е казал: zero_effect (26.04.2008 г. 13:55ч.) Е-е-е, това белия фосфор е голямо чудо...

Знам го аз колко е благодате тоя огън...предпочитам да си запаля с кибрит и да си имам български.

Боже, колко балъци има на тоя свят... Свещите в тоя храм са съвсем различни по Великден, че да се запалват съвсем лесно. А на самият Великден е такава блъсканица в храма, че поне на 4-5 човека им пламват косите. Та така се разпространява тоя свещен огън. А откъде идва първата му искра, това знаят само патриарха и другите брадатковци около него в храма. Всички знаят, че си има трик, ама никой не се изпуска да го разясни.

Може вярващите и да вярват в обясними неща но какво ако са повярвали в тях заради необяснимите.Затова предлагам на атеистите да се просветят много добре преди да заемат позицията на такива.А точно на днешния празни е по-добре да замълчите ако не от друго то поне от уважение към родителите си,на родителите родителите и техните родители,които са съхранили традицията на този празник през вековете и са умирали зада останат Бългати-Християни,те не са знаели какъв ще е следващото поколение (вярващо,невярващо,в чужбина или удома)а са го направили просто зада го има и да могат хорат на новото поколение сами да избират.И на такива свети празници да твардят,че тогава и сега вярващите вярват в симулатор.Засрамисе и имай уважение поне днес.ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ И ДНЕС!!! И ие сме едно от тях.

interesno koj smel pilot e letial s ogan v samoleta?

Слизането на Небесния огън е явление, което според църквата не може да се обясни от рационална гледна точка А това слизане виждал ли го е някой друг освен тоя дето влиза вътре да се моли? Има хиляди начини да се запали огън. Вярвате в някви пълни глупости. Утре мога да запаля някоя къща и да кажа че огъня дойде от небето. Същата работа е с онзи съд в който имаше втвърдина кръв на някой си светец. И всяка година на определена дата след молитви тая кръв се втечнява... Пълни глупости-доказа се че това става с прост химичен процес, характерен за тази част на итали, заради вулчаничната пепел. И кръвта се втечнява при разклащане на съда. две хилядолетия да почитате някъв дето само е симулирал.

Луций Фер.... достоен си за съжаление....тъни в невежество, това най ти приляга като съдба :))

БЛАТОДАТНИЯТ ОГЪН СЛИЗА ОКОЛО 14 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ , А НЕ В 24 ЧАСА ТАКА ЧЕ ЧОВЕК КАТО НЕ ЗНАЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ.ТОВА Е ВЕЛИКО ЧУДО И ОГЪНЯТ СЛИЗА САМО ПРИ ПРАВОСЛАВЕН ВЛАДИКА. ПРАВЕНИ СА ОПИТИ ОТ ДРУГИ ДЕНОМИНАЦИИ НО НАПРАЗНО Е ЧАКАН НЕБЕСНИЯТ ОГЪН. ТАКА ЧЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ УВАЖЕНИЕ АКО НЯМАТЕ ВЯРА КОЕТО Е ЖАЛКО.

Вместо да търкаш постелята по-добре върви в храна от ранни зори и стой там до появата на огъня, за да видиш това с очите си невернико. Грях, е че живееш в Божия град, а си със затворени очи. Чети Библията тя ще те просвети. С поздрави от България.

Дрън-дрън. Ама че тъпи жълти новини, да бяхте добавили и някое извънземно.. Който вярва в Дядо Коледа или в Исус Христос си има някакъв проблем..

Pone na Velikden ne prosteite,musmuroci, stanete i vie basti i mnogo byrzo ste preminete ot drugata strana na barikadata,zastoto ste ti izrastne glupavo i amoralno pokolenie.

Бабо Весе, ако попрелистиш Писанието, ще се изненадаш, че не богохулствам. Огънят си е огън, но дали ще се съгрее душата ти зависи от това колко си близо (далеч) от огъня. От Христос е изкуплението, но спасението си е лична работа на всеки от нас (за справка, споменатата по-долу поговорка). П.С. А ти dodoclan-е, като толкова те притесняват убийствата и греховете на християнската религия имаш богат избор на религии. Всъщност ти на лекар ходиш ли? Питам, защото нали знаеш, че има разни Менгеле..., а и тук таме някой корумпиран лекар. А в магазини влизаш ли? Защото нали знаеш, че бога на крадците, лъжците и търговците е един, Хермес май беше. Вероятно и вестници не четеш, а и новините в интернета сигурно не, защото и на вестителите (разбирай журналистите) Хермес е бог. Ха остави престъпленията в името на идеи, идеологии или религии на страна, пък кажи: Христос воскресе

Това е едно чудо, което става вече почти 2000 г. За скептиците ще кажа, че всичко вътре се проверява внимателно от всички деноминации и от еврейската полиция, а патриархът влиза вътре само по риза. Освен това небесният огън не изгаря през първите 15 мин. Най- голямото доказателство за чудото са необяснимите светкавици, които изпълват храма по време на чудото. Това е ясен Божи знак за истинността на православието. Който има очи да вижда, нека вижда!

невежите да си затварят устите

Е-е-е, това белия фосфор е голямо чудо...

ами ако на попа в Йерусалим му откаже запалката-какво ще стане-как каво ще запали с кибритче ;) иначе символа е готин-разпространени на огъня на вярата, в която иначе пише само добри неща, но на христянската религия тежат толкова мъччения, войни, убийства и грехове че и 100000 христосковци да увиснат на кръста няма да ги изкупят...

дрън дрън чудо и простотия.

Евреите да не коментират. Сигурно има някакво обяснение. Ако вярата обаче се гради на обяснения-много жалко.

мир,здраве на всички и слава на БОГА...

Божият огън не се изпраща само на българите, така че не богохулствай Хан Тукту.Това, че у нас политиците ни са грешни си получават заслуженото и ще го получават и в бъдеще.Божият огън е за всички вярващи по света.

Това е като Божият огън, който се е явил на Мойсей в къпината. На практика - обаче, в Библията пише, че Бог е огън пояждащ за греха в човека. И за това човек трябва да изостави греховете си и да се покае от тях и така да приеме кръщение от Исус Христос. Защото ако човек не се покае от греховете си, ще бъде хвърлен заради тях в ада вечно, където има огън, но доста силен и горещ и веществен.

Съгласен съм!!!

Интересно ми е нан ще пренесат огъня в 22.00 когато всяка година огънят се запалва в24ч Азжиея в Йерусалим

Мдаааа, и сега в България ще настане благодат връз благодат!!! Абсолютно необходимо е на края статията, да се прибави поговорката: Бог помага ама в кошара не вкарва.

А ти Луций Фер в какво вярваш в дебелот си черво или в задната му част.

Хан Тукту май е излезнал от джамията и е почнал да разправя лафове от турско...

Е-е-е, това белия фосфор е голямо чудо...