Изходите на София се задръстиха

За много от софиянци работният ден свърши в късния следобед те се отправиха към провинцията и родните места. В центъра на столицата и по булевардите към изходите на града задръстванията след 16.00 часа станаха огромни.

Обратно в новината

Коментари - Изходите на София се задръстиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак се започна!София срещу Варна,Своге срещу Каспичан и т. н. Не ви ли омръзна?Ще каже човек ,че живеем в древногръцки полиси.

ЕЙ ЦЪРВУЛКОВЦИ ТЪПИТЕ ШОПИ ВИ ПОЗДРАВЯВАТ С ПЕСЕНТА ДАНО ДА НЕ СЕ ВЪРНЕТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ В СОФИЯ

Само не разбрах за кой град става дума- Ню Йорк, ЛА, Москва, Париж или Лондон? Тук чета за град, за който много не са и чували в Европата, ама са се надуля някой. А,бе, пременил се Илия, та пак в тия....Все ще си останем най-бедните...

da si hodqt i da ne se vr6tat.....

Тези от провинцията, които са в София, нали се мислят за големи тарикати. Всеки си е казал сега ще изягам от работа по-рано за да не ме хване задръстването. Ама нали всички са си селски тарикати и ето какво става В центъра на столицата и по булевардите към изходите на града задръстванията след 16.00 часа станаха огромни. Е как да не се радва човек на такава новина?

О, свещена простота! Не мислиш ли, че тези от селските квартали, ходят и на екскурии, и на почивки, и по вили?! Много просташко изказване правиш - е, затова ни наричат тъпи шопи, няма какво да се сърдим! Голяма столичанка си, ама манталитетът определя дали си прост селяк или гражданин с потекло!

Живея в бивш ведомствен блок на две големи соц. предприятия. От всичките 90 апатамента се оказа , че само 2-3 се обитават от софиянци. Тогава по празници наистина всички изчезваха и пред блока самотно се мъдреше жътия ни Москвич. Връщаха се с бохчи и торби и , който си имаше и возило, и с пълни багажници. Сега, обаче, въпреки , че си имат село(дъщерята навремето все питаше защо си нямаме село), си седят и по празниците тук, защото мама и тате отдавна умряха, там трябва работа и зарязаха и градини, и лозя и какво ли не. И само с носталгия си спомнят за Татовото време, когато пооткрадваха по нещо от завода, построиха си къщи по селата и сега стоят в София заради парното, както казва мой съсед. А си е спрял парното. Кои ли му плащаме и неговото парно. Голямата грешка при социализма беше мегаломанияата- построяването на Кремиковци. КЦМ и други. Тази втора вълна пришълци в столицата(първата вълна бяха партизаните след 9.септември) окончателно унищожи София. Това, което стана след промените, просто е едно следствие. Израстнала съм в една от най-хубавите части на София- около Нотариата. Доста от тези , които пишат тук пишат само заради самото писане. Изобщо не познават нещата и първопричините. Истина е, че София загуби облика си на столица. Ако бях по-млада, бих се махнала, защото това вече не е моя роден град.

Здравейте, селяни, живеещи в панелки! Отивате си за нови провизии? Да видите родното гнездо? Е една софиянка да ви каже, че в София става много чисто и спокойно като ви няма! А в селските квартали Дружба, Младост и Люлин няма жив човек! И така до след празниците. След това вички селяни, напълнили коли с манджи, ще се юрнат към лошата и гадна София на шопите и ще квичат от кеф, колко са хитри, че са дошли в София. Ето на това аз му казвам селски манталитет! Ако изработиш другия, значи си най-добрия У село! Браво, селяни, браво! Добре дошли в родния ми град с простия си манталитет, като този, който нарича софиянци шопи. Ама какво търсиш тук бе, рожбо? Стой си в хубавото селце, от където си! Аз идвам ли в твоето село да те обиждам? Какво търсиш тук с простото си възпитание?

А ти какво дириш в София, бе село? Чак лигите ти текат от злоба! Стой си у село и не ми обяснявай кое било нормално! След като София е село, какво дириш в моето село? Стой си в твоето село, комплексар!

ТЪПИТЕ ШОПИ ПАК НЕ СА В ЧАС. НЕ СА ДОЗРЕЛИ ЗА ГОЛЯМ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД. В ЕВРОПАТА ОТДАВНА СА НАЯСНО, ЧЕ Е НОРМАЛНО ДА ИМА ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА, СТОКИ И КАПИТАЛИ. САМО ТЪПИТЕ ШОПИ НЕ ГО ЗНАЯТ ОЩЕ ТОВА. ВСЕКИ ГОЛЯМ ГРАД СЕ РАЗРАСТВА И ТОВА Е НОРМАЛНО. САМО ТЪПИТЕ ШОПИ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ ТОВА. :)))) А ТЕ СИ ЗНАЯТ КАКВИ СЕЛЯНИ СА БИЛИ ПРЕДИ 100 г. - 50 000 СЕЛО. :)))) ТАКА, ЧЕ СЕЛЯНДУРЩИНАТА В БГ ЗАПОЧВА ОТ ШОПЛУКА. ;) В ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ГРАДОВЕ ОТДАВНА СА СВИКНАЛИ С ОГРОМНИЯ ТРАФИК НА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И ХОРА, САМО ТЪПИТЕ ШОПИ СЕ УЧУДВАТ НА ТОВА. :))))))

Хора, спрете се вече! Разпети петък е. Знаете ли какво е това?? Празници предстоят. Бъдете по-добри! Веселете се! Хапнете, пийнете, без да прекалявате! Шофирайте разумно! Останете живи и здрави! :)

Пази Боже, сляпо да прогледа. Дошли им бабите от нивата в София и сега - първи столичани и аристократи, нема като тях други по света! Не ви е проблема в хората, ами в управатаааа, дървени глави!

Столичани си отиват по родните СЕЛА!!!

Уви, това, което прочетох, не успя да ме убеди, че тук е писал поне един софиянец пето поколение...Май злобата българска ще умре заедно с онези кафяво-черни насекоми...сещате се, казват, че и на ядрена атака устисквали. И нашата злоба е такава - кафяво-черна и яка.

много злоба, смешни сте, г-да Кореняци (или каквито там сте).. Провинциалис перфектно изказване! А я да ви питам аз като не съм софиянец и като съм тук за празниците към кои ще ме броите?!? столичанин от Велико Търново, ти също си много прав!

Тъжно е да виждаш толкова злоба излята по форумите и то в навечерието на такъв хубав празни като Великден.Честит празник, и нека се замислим, че преди да се наричаме селяни, Софиянци и какви ли не още, сме преди всичко ХОРА!

И какво и е на Враца? Много хубав град си е, само предприятията дето не работят! Затова част от работоспособните ги засмуква София.

Еееееех голям кеф няколоко дена ще се диша по леко защото София ще отново такава каквато си беше преди 89 год. Селяните изпълзяха от дупките в които живеят и запъплиха към родните паланки.

Selyanite napalniha Sofia, sofianci se iznasiat v chuzbina, a v opustelite sela shte se nastaniavat vietnamci. Boze pazi Balgaria.

Е ПА ДА РАЗШИРАТ ПЪТО БЕ ,ДА ГО Е!!! КВО САМО ПЛАЧАТ,ТЕЗИ ТЛЪСТИ ХРАНТУТНИЦИ ОТ ПЪТНА МИЛИЦИЯ.

Съжалявам хората дето ще останат за празницити в София. Независимо от къде са, София или провинцията.

Скъпи софиянци, обещавам Ви да Ви измествам от всяко хубаво място, към което се домогвате. Просто защото съм по кадърен от Вас. Говоря повече езици. Чел съм повече книги. Нямате шанс в честната конкуренция с мен. Затова си служите с елементарна злоба. Разликата между мен и Вас не е в това откъде сме, а в това за какво ставаме. Поздравявам тези от Вас, които го разбират и уважават, а останалите - просто сте жалки в болката си. Светли празници!

Айде на мама гражданчета на бегом да заредите бурканите и свинското :) И после пак ще се дотътрите с цялата си селяния пак в София

Какво се учудваме. Всички баш СОФИЯНЦИ си отиват по малките градчета и села да празнуват. Е сега трябва да се преброи София за да се види колко са софиянците.

Провинциалисти, върнете се първо в родните си места, а след това преди 100 ГОДИНИ, ако от това ще Ви стане по- добре. Но моля Ви оставете ни да дишаме и живеем спокойно в нашия роден град. Ние го харасваме и обичаме, кактои Вие Вашите родни градове. Затова ни позволете да милеем за София и да желаем тя да бъде чиста и спокойна, т. е. без Вашето присъствие. Винаги провициалистите сте драпали със зъби и нокти да се наместите в София, но в такива дни, като днешния се чудите как възможно най-рано да скъсате сънджира в посока към родната селяния. С надежда и удовлетворение предусещам чистотата и красотата на предстоящите дни без Вас!!!

Добре че се насъбраха малко почивни дни и ще успея да се махна малко от този отвратителен град! За всеки нормален човек е добре да се отдалечи поне за два-три дни от това котило на смотани шопски селяни с голямо самочувствие.Няколко дена няма да ви чувам отвратителния диалект и постоянното перчене с незначителните ви успехи.Така и не можахта да преглътнете факта че идваме от други градове и се реализираме по-добре от вас на ваша територия защото сме много по-добри във всяко едно отношение.И гледайте да не осерете града много докато ни няма за да се докажете като добри и чисти прасенца, а като се върнем пак ще ви дърпаме навитите опашки докато ги изправим!

Мене не интересува дали Българите от другите градове, работещи в София ще си отиват по родните си места или не. Мене ме интересува простаците и тарикатчетата да се махнат от София, пък било то и кореняци Софиянци. Омръзна ми от простаци, подлизурковци и прочие.

От Световрачене съм и се водим ноу яко дървен шоп. Неам никви други молби към приходящите и изходящите останали селяни, в т.ч. и типичните кореняци селяни на София освен една : НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАРАТЕ КОЛИ БЕ КРЕТЕНИИИИИИИИИИИИИИ

Супер, само така, поне няколко дни спокойствие да има за жителите на София

те се отправиха към провинцията и родните места. Bravo sa e momenta da zatvorime stolicata i do tam :)

ТЪПИТЕ ШОПИ ПАК НЕ СА В ЧАС. НЕ СА ДОЗРЕЛИ ЗА ГОЛЯМ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД. О ЕВРОПАТА ОТДАВНА СА НАЯСНО, ЧЕ Е НОРМАЛНО ДА ИМА ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА СТОКИ И КАПИТАЛИ. САМО ТЪПИТЕ ШОПИ НЕ ГО ЗНАЯТ ОЩЕ ТОВА. ВСЕКИ ГОЛЯМ ГРАД СЕ РАЗРАСТВА И ТОВА Е НОРМАЛНО. САМО ТЪПИТЕ ШОПИ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ ТОВА. :)))) А ТЕ СИ ЗНАЯТ КАКВИ СЕЛЯНИ СА БИЛИ ПРЕДИ 100 г. - 50 000 СЕЛО. :)))) ТАКА, ЧЕ СЕЛЯНДУРЩИНАТА В БГ ЗАПОЧВА ОТ ШОПЛУКА. ;)

Ура! Че си бегаме.

Съжалявам хората дето ще останат за празницити в София. Независимо от къде са, София или провинцията.

Браво! И аз така щях да го кажа, ама ти ме изпревари. Самозабравили се столичани!

сега тъпите ще лъснат мазните шопи ... а лятото да си седят пак в софия призовавам кат бургас да затвори пътя за столичани да ги видя във езеро ариана как мизерстват хохохохох

ЗНАЧИ ТАТО Е БИЛ ПРАВ ЗА ЖИТЕЛСТВОТО! ВРЕМЕ Е ГАВАЗИНЪТ МУ БАТ БОЙКО КАТО КМЕТ НА СОФИЯ ДА ГО ВЪВЕДЕ ОТНОВО. А НЕ САМО ДА СЕ ПЪЧИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ И ВЕСТНИЦИ, ЧЕ СВЪРШИЛ ТОВА И ОНОВА. ТОЧНО ЦЪРВУЛИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ПРЕМИЕР. А ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БАШ СТОЛИЧАНИ ЗАБЕГНАХА ОТДАВНА - КОЙ В ЧУЖБИНА, КОЙ В ГЛУХИЯ ПРОВАНС.

Отиват хората по курорти няма да стоят при бедняците я.

Велико Търново е било повече време столица на България от град Средец , така че май много взехте да се надувате бе Кестени . Ако ги няма пришълците , които вие наричате селани София ще е нещо като Враца , Благоевград или най много Стара Загора . Истинската и историческа столица на България е Търново и хората там наистина се чувстват и приличат на столичани.

ТЪПИТЕ ШОПИ ПАК НЕ СА В ЧАС. В СОФИЯ ВИНАГИ ИМА ДВИЖЕНИЕ, ЕДНИ ИЗЛИЗАТ ОТ ГРАДА - ДРУГИ ВЛИЗАТ. т.е. ЕДНИ СЕЛЯНИ ИЗЛИЗАТ - ДРУГИ ВЛИЗАТ. А НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯНДУРИ СА СИ КОРЕНЯЦИТЕ. ПРЕДИ ИМА - НЯМА 100-тина ГОДИНИ СОФЕТО СИ Е БИЛО ЕДНО КЛАСИЧЕСКО СЕЛО! ;)

Айде софиянци избивайте комплекси :)

СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ВХОДОВЕТЕ КЪМ СОФИЯ И ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ЗАВРЪЩАНЕТО НА СЕЛЯНИТЕ ОТНОВО !!! ДА СИ ОСТАНАТ ПО ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА.

Uhaaaaaaaa, kef, nai-nakraia Sofia 6te bade s normalnoto si naselenie

Golemi Sofianci ste i vie!!!!!4ak mi se povrashta ot ligavi babi4ki i naduti lelki,, To golyama faida 4e sme ot Sofia,,vijte ni darjavata,, vijte ni upravlyavashtite,, vijte ni zaplatite,, pak togava ako vi ostane vreme se zayajdaite s provincialistite,,ai Vesel vi Praznik,,

Софиянци СИ отиват по родните СЕЛА. В България благородници за съжаление няма от 1396 година насам и е време софиянци да спрат да се изживяват като такива. Не е лична заслуга на някой че се е родил в София, нито е минус на някой друг че се е родил на друго място. Мислете си за това софиянци, докато пътувате към родните си села, а вие, които нямате родно място (виж по-долу), помислете баба ви и прабаба ви къде са живели. Защото преди 100 години София е 50 000 жители.

Тук много прости хора имало:) Комплексари! Ако не са софиянци, какви ли биха били? В Париж ще изглеждате още по-зле, отколкото сте сега, а в Ню Йорк? И това ми било хора от 21 век! Жалки подобия на хора сте вие!

От кога го чакам този момент,да се разходя спокойно без да чувам, храчене и секнене около себе си.УРА!!!

Селяните да си седят на село, какво само се мотат по пътя да правят задръствания.

Селяните си отиват! Оставаме софиянците. Сега ще си припомним как трябва да изглежда София!

Това новина ли е? Щеше да е новина, ако заглавието беше : Изходите на София НЕ се задръстиха