”Индипендънт”: Балоните се пукат

Мразовит вятър, духащ южно от балтийските държави, премина през повечето от пазарите на недвижима собственост в бившия комунистически блок, пише лондонският в. “Индипендънт“, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Индипендънт”: Балоните се пукат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За бога братя не купувайте

aoл,много си прав-отдавна е доказано,че доходността на имоти купени с кредит с цел даване под наем е твърде ниска(особено като се включат и рисковите фактори характерни за бг наемателите,амортиза и нужда от периодични ремонти и т.н.).но ганьо си е ганьо-не взема от дума,всичко знае най-добре и всички други освен него са идиоти!!!

да му мислят идиотите с ипотечните кредити за по 20-30 години.най са зле тези,които са купили с ипотечен кредит за отдаване под наем.това са най-големите глупаци!!!!

Какъв Мадрид, какви балони, какви 5 лева? Я прочетете http://www.globalpro и не говорете глупости. В момента имотите в България са почти най-евтините, което си съответства с качеството на живота, разбира се.

дрънкате глупости!това,което може да се купи в софия за 1000 евро кв.м.,в париж е около 15000 или 15 пъти по-скъпо!влезте в някой сайт и ЧЕТЕТЕ!в провинциалните градове е в диапазона 5000-10000.писна ми да чета малоумщини!

Нема се спука балоно,яз продадох овцете и кащата на селу и ей ме на в софията,ейй хубав град тва тука бреее какво са е построило и гиздаво всичко баш кат за мен селянин с пари ша взема да купя и на децъта по един мапартамент ша знайш...

Mda BALONA 6TE6E DASE SPUKA DOSTA PO RANO AKO NE BE6E INFLASIQTA TQ E EDINSTVENIQ FAKTOR KOITO KREPI BALONA AKO INFLASIQTA PRODALJI I PREZ TAZI GODINA DA BADE PO VISOKA OT NORMALNOTO BALONA OTNOVO 6TE OSTANE NO KATO GLEDAM NOVITE SENI NA TOK VODA PARNO NE6TATA NE IZGLEJDAT OBE6TAVA6TI NE6TA DA SAM LO6 PROROK NO DO KRAQ NA GODINATA PREDVIJDAM OKOLO 20-25 % INFLASIQ I POKA4VANE NA PETROLA OKOLO115-120$ ZA BAREL I DOLAR OKOLO 1.15-1.20 ZA LV

ХАХАХАХАХАХАХХАХАХА

Какъв Мадрид, какви балони, какви 5 лева? Я прочетете http://www.globalpro и не говорете глупости. В момента имотите в България са почти най-евтините, което си съответства с качеството на живота, разбира се.

Та за балона: Имаш мръсни пари - трябва пералня. Най-лесно се изприат в имоти и строителство. За да се легализерат повече пари - вдигаш цената на парцела (двойно, тройно- колокото ти трябва). От високата цена на парцела - доще по-висока цена на м2 застроена площ. Оттом - ощи по-висока продажна цена , съответно и неми и т.н. По-високи наеми - по-скъпи стоки в магазините в тези сгради. По-скъпи стоки - по-бедни хора. По-бедни хора - по-лесно управление. .... и така ще е докато не се спре вноса на мрасни пари у нас. А това няма да стане скоро, защото системата е съставена от бедни служители (виж по-горе) коти взимат подкепи и си затварят очите. И така порочният кръг се затваря.......

БЪРЗАМ ДА ПРОДАМ, АМА НЕ МОГА - ТРЯБВА СЪС ЗАГУБА.НЕ СТИГА , ЧЕ СЕ ПРЕЦАКАХ, АМИ КАЧЕСТВОТО Е БЕЗОБРАЗНО.ЗА 1 ГОДИНА СЕ СКАПАХА И ВРАТИТЕ И ПЛОЧКИТЕ, УЖАС! ЕГА СИ СЛУЧАЯ! ОТЧАЯН СЪМ!

За съжаление и с пъти по 150 евро трудно ще се намери място, нормално за живеене. За едно семейство DINK (Double Income, No Kids) дори е трудно да изплаща нещо повече от миниатюрен двустаен, в който не може човек да си побере библиотеката и пианото. А, забравих- то никой вече няма библиотека, така ги проектират новите апартаментчета. Само телевизор и яко чалга...

еми и на мене ми се иска апартаментите да са по 200 евро квадрата,ама ядец.една трета от бг е в софия и с който и да се чуя от провинцията реве и напира да идва тука.еми добре отворковци,като чакате да рухнат цените,еми продавайте!!ха ха,не ви стиска само че!

За условията, стандарта, инфраструктурата и пр. цената на нормален апартамент, не в същински център на София или друг голям град не трябва да е повече от 200 - 300 евро квадрата. Ако добавим и мръсотията , мизерията и високата култура на съседите то цената ще падне и под 100 евро. Имам роднини във Варна и Бургас които ме казват че около тях растат като гъби блокове с табели че се продават апартаменти но от години са празни и прашясват. Кога ще се спука балона не знам но какво ще правят с всичко това застроено не знам още повече. Зелени площи не останаха а то е най-важното.

Според мен, следвайки пазарната логика, би следвало да се пръсне тоя прословут балон, но не забравяйте, че това е БГ - страна, в която гражданското общество почти отсъства. Точно затова всеки си краде или яко пере пари, а докато това продължава, не чакайте нормална пазарна логика тук и в частност пукане на имотния балон. И още нещо да споделя. Не ми харесва, че е така, но този балон се е запукал от 3-4 години. И все аха да се пукне, ама ядец. Отворете форума на investor.bg и вижте откога са първите постове на топика за понижение на цените на имотите в БГ.

Цените на апартаментите в София са толкова високи,колкото в Мадрид или който и да е друг европейски град!!Българинът трябва да спре да купува, за да се нормализират цените!Как аз бих могла да си купя някой ден апартамент,струващ 100000евро, при положение, че заплатата ми е 150 евро?????........

Абе то е ясно, че балонът се надува, надува иииииии....прассс.Но мен друг въпрос ме тревожи. Защо след като в Гърция олиото е 1 евро не се намира някои да го внесе само и да го продаде по 2,50. Ще стане милионер за нула време. Явно има някаква система да се пресича всеки опит за дъмпинг на цените с по-конкурентни и по този начин да се осигуряват ОГРОМНИ спекулативни печалби за малка част от богопомазаните. А не седи ли така и положението и с недвижимите имоти ???

Ако някой скоро се е разхождал из прословутите манастирски ливади , ще се изненада от броя непродадено. Миналата седмица бях на гости там , в блок с 48 апартамента, продадени са 9 . Пълна лудница !

Какъв балон бре? Тука има толкова пари, които трябва да бъдат изпрани, че скоро няма да станем свидетели на спад в цените на имотите!

И за докторската драги важи или смяташ, че там е реална ценаТА 3-3500 ЕUR ?! p.s. не говоря разбира се за случайте на явно пране на кинти ,като апартаментите срещу НС , разбира се . Но това са частни случаи, нямащи нищо общо с реалния пазар .

Животът си тече и трябва да се живее някъде, така че искаме не искаме теглим кредит, защото прогнозите по-често не се сбъдват!

ИМАМ ПРИЯТЕЛКА В БОСТЪН, КОЯТО СИ КУПИ ЗА 385000 $ КЪщА. ТЯ МИ ОБЯСНЯВАШЕ КАК щЯЛА ДА СТАНЕ 600000 ДО 5 ГОДИНИ, ЗАщОТО ЦЕНАТА СЕ УВЕЛИЧИЛА ЗАРАДИ ИПОТЕКИТЕ. СЕГА КЪщАТА СТРУВА 250000 $. СЪщОТО щЕ СТАНЕ И С ЖИЛИщАТА В БЪЛГАРИЯ. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ Е ЖИЛИщЕТО, ВСИЧКО щЕ СЕ СВЛЕЧЕ!

Не може в тази мизерия, в София, жилище да струва колкото в западна държава със силна икономика и заплати. Където цялата инфраструктура се поддържа, за разлика от тук. Не може наем на апартамент да е колко такъв в Германия, но там в наема се включват и консумативите - парно, ток и т.н. Трябвало цените да станат европейски, че то всички цени са европейски дори над тях. Само който не е поседял малко в друга държава и като се е върнал тук не е видял с ужас как масовите неща тук са по-скъпи от там. Така че е въпрос на време лакомията да ни затрие!

Цените ще паднат, но след около година. Дотогава ще растат. Опичайте си акълите и не купувайте, защото после ще се псувате. Единствени неща, които си заслужават парите сега са луксозните имоти на топ местата. Те ще поскъпват тепърва. Новопостро апартаменти ще се сринат с поне 20 процента. Панелките с до 40-50 процента.

...mi ne sym mnogo siguren 4e taka shte stanat neshtata ...

А още по-добре въобще не се връзвайте за 20-30 години с тази лудница тука, ами бягайте докато можете!!!!!!!!!

Искате или не цената на имотите в България е не повече от 500 евро квадрата. Това спекулации, заеми ... то е до време. Балонът се надува надувайте момчета да стане на парчета.

не може да се говори След година всичко ще е минус 30-40 % защото е глупаво. На някои имоти - да. Но я ми обясни как апартамент в докторската градина ще е -40% догодина? Няма как да стане, защото има търсене и при тези нива. За Люлин 45 може и да има намаление, но не и за желани райони и качествени жилища. Т.е. намалението ще е за това което не струва.

Да не ги мислим тези...ще зарежат имотите и ще намерят друга далавера

Za spravka , razgledai nqkoi sait za imoti v Polsha.

крайно време е нещата да си дойдат на мястото - не е възможно апартамент в София да струва доста повече от апартамент в Манхатън

КЪДЕ Е ОНАЯ ДРУГАРКА-ШЕФКАТА НА АСОЦИАЦИЯТА НА АГЕНЦИИТЕ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ДА РАЗТЪЛКУВА НАПИСАНОТО? ТОВА ДЕВОЙЧЕ щЕ БЕРЕ ЯДОВЕ ДО 2-3 МЕСЕЦА КАТО ГРОХНАТ ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ! В СОФИЯ ИМА 25000 НЕПРОДАДЕНИ НОВИ АПАРТАМЕНТИ, КОИТО ЧАКАТ СОБСТВЕНИЦИ! ЕБА ТИ СПЕКУЛАТА! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО КУПУВАТ ПО 1000 Е КВ.М.

Дано на всички е ясно , че пукането и на нашия балон наближава. За бога братя не теглете скъпи кредити и не правете банките още по-богати. И жалко за балъците с кредити теглени през последните година-две. След година всичко ще е минус 30-40 %. За справка - всички страни в ситуация като нашата !

за балоните не знам, ама нещо друго може да ни пръснат...особено Бойко така ще ни пръсне гайката че....

aoл,много си прав-отдавна е доказано,че доходността на имоти купени с кредит с цел даване под наем е твърде ниска(особено като се включат и рисковите фактори характерни за бг наемателите,амортиза и нужда от периодични ремонти и т.н.).но ганьо си е ганьо-не взема от дума,всичко знае най-добре и всички други освен него са идиоти!!!

ХАХАХАХАХАХАХХАХАХА

Какъв Мадрид, какви балони, какви 5 лева? Я прочетете http://www.globalpro и не говорете глупости. В момента имотите в България са почти най-евтините, което си съответства с качеството на живота, разбира се.

Какъв Мадрид, какви балони, какви 5 лева? Я прочетете http://www.globalpro и не говорете глупости. В момента имотите в България са почти най-евтините, което си съответства с качеството на живота, разбира се.

Какъв Мадрид, какви балони, какви 5 лева? Я прочетете http://www.globalpro и не говорете глупости. В момента имотите в България са почти най-евтините, което си съответства с качеството на живота, разбира се.

Та за балона: Имаш мръсни пари - трябва пералня. Най-лесно се изприат в имоти и строителство. За да се легализерат повече пари - вдигаш цената на парцела (двойно, тройно- колокото ти трябва). От високата цена на парцела - доще по-висока цена на м2 застроена площ. Оттом - ощи по-висока продажна цена , съответно и неми и т.н. По-високи наеми - по-скъпи стоки в магазините в тези сгради. По-скъпи стоки - по-бедни хора. По-бедни хора - по-лесно управление. .... и така ще е докато не се спре вноса на мрасни пари у нас. А това няма да стане скоро, защото системата е съставена от бедни служители (виж по-горе) коти взимат подкепи и си затварят очите. И така порочният кръг се затваря.......

Какъв дъмпинг ще правиш бе, Рамбо? Та нали проблемите ти ще започнат още от границата! Ще те държат там докато ти граняса олиото, а ако случайно те пуснат камионът ти или ще катастрофира или складът ще изгори от повреда в ел. инсталацията. В тая педерастка държава и близалките са под контрола на мафията!

Да не купуват, ама къде да живеят хората - на палатки ли?

Странно, напоследък изчезнаха платените парцали, които обясняваха, как нас кризата не може да ни засегне и цените на имотите ще продължават да растат

В Германия наемите не са на същите нива като тук,а да не говорим че консумативи никъде не се включват, дори е глупаво да си го помислиш.

Абе то е ясно, че балонът се надува, надува иииииии....прассс.Но мен друг въпрос ме тревожи. Защо след като в Гърция олиото е 1 евро не се намира някои да го внесе само и да го продаде по 2,50. Ще стане милионер за нула време. Явно има някаква система да се пресича всеки опит за дъмпинг на цените с по-конкурентни и по този начин да се осигуряват ОГРОМНИ спекулативни печалби за малка част от богопомазаните. А не седи ли така и положението и с недвижимите имоти ???

Абе то е ясно, че балонът се надува, надува иииииии....прассс.Но мен друг въпрос ме тревожи. Защо след като в Гърция олиото е 1 евро не се намира някои да го внесе само и да го продаде по 2,50. Ще стане милионер за нула време. Явно има някаква система да се пресича всеки опит за дъмпинг на цените с по-конкурентни и по този начин да се осигуряват ОГРОМНИ спекулативни печалби за малка част от богопомазаните. А не седи ли така и положението и с недвижимите имоти ???

Абе то е ясно, че балонът се надува, надува иииииии....прассс.Но мен друг въпрос ме тревожи. Защо след като в Гърция олиото е 1 евро не се намира някои да го внесе само и да го продаде по 2,50. Ще стане милионер за нула време. Явно има някаква система да се пресича всеки опит за дъмпинг на цените с по-конкурентни и по този начин да се осигуряват ОГРОМНИ спекулативни печалби за малка част от богопомазаните. А не седи ли така и положението и с недвижимите имоти ???

Абе то е ясно, че балонът се надува, надува иииииии....прассс.Но мен друг въпрос ме тревожи. Защо след като в Гърция олиото е 1 евро не се намира някои да го внесе само и да го продаде по 2,50. Ще стане милионер за нула време. Явно има някаква система да се пресича всеки опит за дъмпинг на цените с по-конкурентни и по този начин да се осигуряват ОГРОМНИ спекулативни печалби за малка част от богопомазаните. А не седи ли така и положението и с недвижимите имоти ???

Какъв балон бре? Тука има толкова пари, които трябва да бъдат изпрани, че скоро няма да станем свидетели на спад в цените на имотите!

Какъв балон бре? Тука има толкова пари, които трябва да бъдат изпрани, че скоро няма да станем свидетели на спад в цените на имотите!