Южна Осетия поиска независимостта й да се признае

Южна Осетия - проруски сепаратистки регион на Грузия, се обърна към Русия, ООН, държавите от ОНД и от ЕС с искане да признаят независимостта й.

Обратно в новината

Коментари - Южна Осетия поиска независимостта й да се признае | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички Някои си .. дупедавци - дупе да ви е яко!!! Обратно в раята, на тези , които си останаха потомствени роби.

Проблемът с Косово не е независимостта му, колкото непризнаването на правото на живот на около 1-2 милиона сърби, които бяха подложени на геноцид на няколко пъти от албанците в Косово. Първият път беше още по времето на османското владичество. Последният път беше по времето на Втората световна война, когато около 500-700 хиляди сърби бяха изгонени от Косово. В същото време от Албания се заселваха албанци в Косово. Това е проблемът. Т.е., промяната на етническата карта на един европесйки район с най-варварски средства. Още нещо да напиша само. Едва ли има трезвомислещ човек, който би се нядявал на каквато и да е помощ от Европа и САЩ за България при евентуална подобна ситуация. Трябва навреме да изберем нови приоритети.

Бате Пешо, участието в управлението може да бъде директно и индиректно. Конците могат да се дърпат не само ако имаш министри в Правителството!

Дедо Йоцко, бе като искате властта и претендирате да решавате актуалните проблеми на България, защо все още се занимавате с утопията за Косовски референдум? Това вече е минало, Косово е факт. Толкова ли нямате програма, с която да се презентирате?! Ами то така ставате аутсайдери, още преди да сте излезли реално на политическата сцена!

Навремето Сталин за да избегне националистически тенденции така начерта границите на републиките, че те да инкорпорирт части от други етнически групи. Намерете за куриоз етническия състав на населението на Средна Азия. Напълно е омесено. Няма страна, която да не включва част от населението на съседната или съседните и държави. По същия начин е прекроен Кавказ. Част от исконните арменски земи са в Азербайджан-Нагорни Карабах. Осетинците не са грузинци въобще и пр.

Ники Б., печалбата на Русия е много съмнителна. Затова Русия е против признаването на Косово. Руската Федерация има 78 федерални конститюента. Но аз се опасявам, че големият проблем ще дойде от страните на Третия свят.

Започва се! Това ще е само началото. Европа върви към разединение, не към обединение. Само дано не се случи и у нас!

Свобода, ти малко се пообърка от еуфорията на свободата.От 1997 до 2001г. няма турци и ченгета в управлението на държавата.ОСОБЕНО МРЪСНИ АНАДОЛЦИ.

Косово отвори кутията на Пандора .Оттук нататък всичко е възможно .Прав е Ники Б , за това че големите печеливши са САЩ и Русия . Позицията на европийските страни които признаха Косово е изключително безотговорна !Не виждам причина да бадем солидарни с европейските страни признали Косово , когото вършат глупости.Интереса на България е да не признава никакви новопоявили се държави особено когато това става бизо до нас !

Още през 1992 или 1993 г. Ахмед Доган на митинг в Шумен или Разград на всеослушание заяви, че целта им е да установят автономия на Източна и Южна България. Никой от управляващите не обърна внимание ... Кой слуша обикновените хора??!?... .После се развяваше турското знаме в селище в Добруджа... След това разрешиха официално новини на турски език по телевизията.... Родопите почерняха от джамии... По няколко пъти по високоговорителите пускат пеенето на имама и християните в смесените райони са длъжни да търпят този психически натиск... Плащат на момичета и жени да се разхождат забулени, за да може населението да свиква.... Малките деца, които започнаха да обучават на корана в джамиите преди 13-14-15- години, вече са в активна възраст 25-27-30 годишни и са вече с промити мозъци... Не празнувахме 3-ти март на кръгла годишнина, с което щяхме да засилим патриотизма, християнството, националната ни принадлежност!!!... Някак много незабележимо мина този празник - Денят на Освобождението ни от турско робство! ... Направихме метан на турците... Управляващите само се кланят на Ахмед Доган. И се оказва, че той е важна фигура във всяко управление след 1989 година!?!... Това, което направи Тодор Живков през 1984 година, ще има да го споменаваме!!!... Какво ли ни очаква оттук насетне!?!?...

вместо да си чешате езиците тук, вземете свършете нещо конкретно: http:/

Ако осетинците наистина искат отделяне от Грузия, прав им път! А по-добре ли е да ги държиш зорлем? А че чечените искат недависимост е доказано! Само трябва Кремъл да прилага еднакъв аршин!

Какво има да ги гледаме. Кретените ще ни докарат само нови войни.

Господин някой си /15:16/ по-добре да беше господин никой си. Ако напълно естествените процеси на реинтеграция на постсъветското пространство са КГБ -методи, то с какви методи се пръкна новата държава Косова? ЦРУ методи?, МИ-6 методи? Вярно е че незаконното самопровъзгласяване на Косова бе добре дошло за Русия защото: 1. В Абхазия, недалеч от Сухуми е най-добрата постсъветска военно-въздушна черноморска база . Освен това в туристическата инфраструктура на Абхазия в съветско време са инвесирани десетки милиарди рубли. 2. Напълно естествено Южна и Северна Осетия се обединяват и стават ключова територия на Русия за контрол на целия северокавказки район..3. Приднестровието е прекрасен плацдарм срещу попълзновенията на американския империализъм и неговата ПРО система, евентуално разположена в Чехия и Полша. Или ако трябва да обобщим , независимо да ли се харесва на г-н Никой си големите печеливши от косовската авантюра са както винаги САЩ и Русия, големите губещи: Сърбия, Грузия, Полша, Чехия. Не знам ни е къде сме...

Винаги съм твърдял, че за Русия ползите от незаконното самопровъзгласяване на Косово са много по -големи отколкото за когото и да е другиго. Въпреки напъните на американците и западняците да доказват , че Косово е ункикат и не може да бъде прецедент и за кьоравия бе ясно че този акт моментално ще бъде последван от подобни в Абхазия, Осетия и Приднестровието. И трите са от стратегическо значение за Русия. Недалеч от Сухуми е най-добрата поссъветска черноморска военно-въздушна база. Плюс това в съветско време там са инвестирани милиарди рубли в туристическа ивфраструктура. Южна Осетия съвсем естетвено се обединява със Северна и е много важна за контрола на Северен Кавказ. Приднестровието е прекрасен плацдарм срещу американските ПРО системи в Чехия и Полша. Ако трябва да обобщим - големите печеливши от косовската авантюра са САЩ и Русия, големите губещи - Сърбия, Грузия, Чехия, Полша... Както се пита в подобен случай - Къде сме ние?

Тази сутрин пък кандидат-президентша Хилъри заяви,че през тази година щяло да има държава Палестина.Е как ще я има,като палестинците си продадоха земята на евреите и хората си имат документи за собственост.Също како турците,които безпрепятствено изкупуват земите ни на безценица,а областните управители с фереджета и фесове им продават одържавените земи на търгове,за които само те и рязаните читаци знаят.Земята ни,отвоювана с кръв,сега се подарява на главорезите от Анадола.На най-нискокултурната, азиатска тълпа.

Да! започна се с нови държави. Следващата ще е в Македония или иначе казано 90% от Македония ще се присъединят към Р. Косово. След няколко години пък Р. Косово ще се присъедини към Албания. През това време родопите вече ще искат независимост. Остров крит може би вече ще е изцяло окупиран. А след това един Бог знае ...... или Аллах. Не мога да разбера късогледите европейски политици. Не виждат ли възраждането на отоманската империя!!!

почна се

почна се.сега няма да има спирка.ужас

tetovo e albansko da se provazglasi nezawisimost

Тъпо беше ЕС да признава за държава сръбската провинция Косово и МЕТОХИЯ. Нали ЕС обединява държавите и народите, нали е за премахване на границите и за свобода на придвижването. С признаването на Косово и МЕТОХИЯ за държава се признават още граници и се признава правото за създаване на нови несвободи - например свобоата на живот в родното място и свободата на придвижване за сърбите от Косово и МЕТОХИЯ. Сега е интересно какъв аршин ще измислят големите глави в ЕС, за да НЕ ПРИЗНАВАТ следващите обявени едностранно и противозаконно държави. Досегашният аршин е неподходящ.

Идва ред на свободна и независима Чечения.

България сега е поставена пред съдбоносен избор - дали да признае самообявилата независимост, автономната в република Сърбия област - Косово. Над България се оказва натиск от външни сила за признаване прецедента независима държава Косово, а българските управляващи са склонни да го признаят, изхождайки само от своите лични и служещи на чужди държавни интереси. Нека ние-българските граждани им покажем верния път в защита единствено на българските национални интереси, чрез формите на пряката демокрация-РЕФЕРЕНДУ Като по този начин държава България ще каже НЕ на нова държава Косово и ще завоюва независима и неутрална външнополитическа позиция. Никой външен и вътрешен фактор няма правота да отрече волята на Българския народ. Откритата на 24.2. 2008 г. от Гражданското Движение за реална демокрация в България-Идея за България ПОДПИСКА ЗА ИНИЦИИРАНЕ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА ЗА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ПРЕЦЕДЕНТА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА КОСОВО ПРОДЪЛЖАВА. ДА ДАДЕМ СВОЯ ГЛАС И НАРОДНА ВОЛЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Ще намерите и подпишете петицията в интернетния сайт на Движението с търсачката на Гугъла и ключова думаИдея за България.

СЛЕД КОСОВО ИДВАТ НЕ САМО ОСЕТИЯ, А И КЪРДЖАЛИ, АВТОНОМИЯ НА ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ ДА НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЩЕ Я ОТМИНЕ,ТАКА СЪЩО И АНГЛИЯ - ТАМ НЕ СА МАЛКО МЮСУЛМАНИТЕ. ВСЯКА ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО. ДОКАТО НИЕ ИМ ВАРДЕХМЕ ЮГОИЗТОКА, ТЕ СЕ РАДВАХА САТАНИНСКИ, ЧЕ ПРЕЧАТ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИ ВРАГ - РУСИЯ. СЕГА ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА, КАКВОТО ЩЕ СТАВА. НИЕ СМЕ СВИКНАЛИ И СЪС ЗАБРАДКИТЕ, ПИЙВАМЕ СИ БОЗИЦА, ЯДЕМ СИ ХАЛВИЦА, БАКЛАВИЦА И А, АКО СЕ УДЪРЖИ СВЕТСКАТА ВЛАСТ В ТУРЦИЯ.....

За това предопреждавах още преди Косово.Индонезия също предупреди за сеператизъм в Косово.Назряват събитията откъм южните покрайнини на страната.Да не забравяме че преди 18 г. - 300 000 етнически турци напуснаха България.Достатъчно е да се върнат половината за 2 дена за да поискат собствена държавица. Какъв сценарии?Дали ще стане? Ще се опитът да се състои.Армия немаме.Господ да е на помощ на държавицата ни!

Заради Косово Русия се заиграва с грузинските автономни републики, които тя финансира. Подобна картина беше конфликта в Нагорни Карабах в края на 80-те. Сума народ/арменци и азери/ загинаха и защо ? Бяхме свидетели на изстъпленията в Баку и Сумгаит. Явно старите КГБ методи и приоми/разделяй и владей/ отново се задействаха.

Ами сега................

Започна се с поредицата от нови държави в Европа. Сега да ги видим ЕС как ще подхождат към всеки подобен опит....

Сергей Станишев???? Алоооо, какво чакаш - кога ще признаеш независимостта на Южна Осетия??? И бързо едно представителство там да изградиш!!!

prenarevdane na sweta,nowi granici,nowo naselenie,na zemqta ima mqsto za malko naselenie,zatowa se izbiwame edni drugi,sazdawame si nowi bolesti...abe swqt kato cwqt...no koi sa tezi deto ''darpat''koncit

Проблемът с Косово не е независимостта му, колкото непризнаването на правото на живот на около 1-2 милиона сърби, които бяха подложени на геноцид на няколко пъти от албанците в Косово. Първият път беше още по времето на османското владичество. Последният път беше по времето на Втората световна война, когато около 500-700 хиляди сърби бяха изгонени от Косово. В същото време от Албания се заселваха албанци в Косово. Това е проблемът. Т.е., промяната на етническата карта на един европесйки район с най-варварски средства. Още нещо да напиша само. Едва ли има трезвомислещ човек, който би се нядявал на каквато и да е помощ от Европа и САЩ за България при евентуална подобна ситуация. Трябва навреме да изберем нови приоритети.

тук явно линкове не се копират... исках да ви кажа, че има електронна петиция за непризнаването на Косово, ако наистина сте граждански ангажирани, докажете го! Търси се с ключова дума идея за България в чичко Гугъл

Да! започна се с нови държави. Следващата ще е в Македония или иначе казано 90% от Македония ще се присъединят към Р. Косово. След няколко години пък Р. Косово ще се присъедини към Албания. През това време родопите вече ще искат независимост. Остров крит може би вече ще е изцяло окупиран. А след това един Бог знае ...... или Аллах. Не мога да разбера късогледите европейски политици. Не виждат ли възраждането на отоманската империя!!!

Да! започна се с нови държави. Следващата ще е в Македония или иначе казано 90% от Македония ще се присъединят към Р. Косово. След няколко години пък Р. Косово ще се присъедини към Албания. През това време родопите вече ще искат независимост. Остров крит може би вече ще е изцяло окупиран. А след това един Бог знае ...... или Аллах. Не мога да разбера късогледите европейски политици. Не виждат ли възраждането на отоманската империя!!!

Kogato se nau4at kak da si izvouvat nezavisimostta, dori i az 6te gi priznaq....do togava da se u4at i primer im davam: Kosova

Да! започна се с нови държави. Следващата ще е в Македония или иначе казано 90% от Македония ще се присъединят към Р. Косово. След няколко години пък Р. Косово ще се присъедини към Албания. През това време родопите вече ще искат независимост. Остров крит може би вече ще е изцяло окупиран. А след това един Бог знае ...... или Аллах. Не мога да разбера късогледите европейски политици. Не виждат ли възраждането на отоманската империя!!!

Да! започна се с нови държави. Следващата ще е в Македония или иначе казано 90% от Македония ще се присъединят към Р. Косово. След няколко години пък Р. Косово ще се присъедини към Албания. През това време родопите вече ще искат независимост. Остров крит може би вече ще е изцяло окупиран. А след това един Бог знае ...... или Аллах. Не мога да разбера късогледите европейски политици. Не виждат ли възраждането на отоманската империя!!!

Предлагам руснаците да изградят посолства във всеки щат и да признаят независимостта на около петдесетина държави на територията на САЩ. Така повече хора ще се радват на независимост.

Не бе, нищо не разбирате - Ю. Осетия не е прецедент. Случаят е уникален, р'ийш, страхотен уникат е и това си е! Също като Косово, че и по-голям.

Да да, със сигурност Руснаците ще ги оставят. Ще стане интересно ако се намесят и американците.