Малтретираха дете в социален дом, ДАЗД иска строги наказания

Възпитателка е малтретирала дете с увреждания в социален дом в Пазарджик. Това стана ясно по подаден сигнал.

Обратно в новината

Коментари - Малтретираха дете в социален дом, ДАЗД иска строги наказания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те твърдят, че досега подобен случай не е имало. .............разбира се , няма такава държава като нашя зверилник

Как така всички бяха срещу акушерката била бебе, а тези т.н възпитатели които малтртират деца и то с увреждания, няма същия отзвук.... Тези хора са за затвор. Особено когато става дума ьа сирачета и то с увреждания....

Добър ден Дами и Господа .. бият ги в обикновените домове в който децата имат родители а в тези социалните ги убиват от бой и на никой не му дреме .. това е истината и всеки го знае но не си го признава . след това разни коментари тука

Чета с отвръщение голяма част от коментарите са гнусни. Чивечността наистина ли е на изчезване от тази държава или просто това е сборище на тролове....

"10-годишното дете обичало да си играе с мобилни телефони. Нямало такъв." Ама децата в домовете имат ли мобилни телефони? Кой им ги купува и плаща, че "обичат да си играят с тях" ?????????

няма да се учудя, ако се окаже, че моб.телефон е част от "човешките права"... и то се защитава от разни комитети като БХК... и прочие джендърски организации!

Паисий

Дали ще го впишат и в Истанбулската конвенция?

Изродка такава, само да ми падне, така ще я наритам хубаво. Намерила кого да бие, не стига, че детето е умствено изостанало, плод сигурно на човекоподобни, не стига че не познава майчина ласка, ами и някаква изродка ще го бие. Тая да я хванат да я разчекнат, какви са тези жени бе, само бой ги оправя.

Доста си различна от изродката. Направо си ангел небесен.

пък знае да посяга към чужди телефони

коментар е ТИПИЧНО български...ОТВРАТ!

Е колко строги накацания и кой ще ги наложи. У нас не дават строги наказания даже за убийства, пък и имаме едни затвори да ти е драго.

Със свещ ще ни търсите дебили.

Изверги в училищата и детските домове не ни трябват, така че, такива като тази няма да търсим...

А истината е че е откраднало телефона на възпитателката,не го връща защото е с права от дазд и се държи нагло и арогантно!

И как разбрахте, че малтретирано, след като е умствено изостанало и на негови показания не може да се разчита.

мърша долна си ти

Паисий

въпросът е абсолютно резонен!

Ама примерно по синините по телцето му...

Еъзпитателкста най вероятно прекарва цялото си работно време във фейса и вместо да де занимава с децата, се занимава с GSMа си....

Тук има две гледни точки. Едната е: не е правилно да се удрят малки деца, особено недоразвити. Другата: в тези институции са приютени деца, вярно, но някои с доста лоши наследствени навици за бъркане в чужди джобове.

Всички малки деца играят с телефоните на родителите си. Конкретно гези нещастни деца, нямат родители. Припознава възпитателката като някакъв близък човек. Това дете не е искало да открадне, а да поиграе и то. Тя пък майчински го налага така, че рехабилитаторите да забележат следите. Това увредено дете, има право да живее. То не е виновно нито за увреждането си, нито за изстояването си, нито за нечовешката "грижа".

Опитайте се да вземете нещо от ръцете на дете, дори да не е умствено недоразвито, а тези деца са много агресивни, и много силни за възрастта си.

Аз не коментирам какво е станало в конкретния случай, вие как разбрахте: там ли бяхте? Познавам учителка, която преподаваШЕ в дом, 6 месеца, за това време се опитаха няколко пъти да ѝ ровят в чантата, а едно момиче на 15 беше ѝ омотало шалчето около врата с душене. Вече не иска да работи там.

Мислите ли че тази възпитателка ще възпитава по друг начин ако Истанбулската конвенция беше приета? Аз се съмнявам. Хората не спазват основни обществени закони, чакайте да се оправят с конвенции.

от написаното не става ясно какво точно е направила възпитателката, аз го разбирам, че е въпрос на тълкуване дали това е насилие

В България , човешкият живот не струва 1 стотинка.

Как така само "няма да остане на работа''???

Има доброволчески организации, не може ли някоя да се заинтересува и да прати доброволци там, а пък Министерството да разреши работата им в подобни домове? Тежко е, но никой увреден не е виновен и има право на добър живот.

Защо не отидеш ти като доброволец?

За да се стигне до такъв побой , възпитателката много дълго е тренирала , с една дума , .... това не и е за ПРЪВ ПЪТ !

Не просто уволнена, под съдебна отговорност трябва да бъде подведена, имаме ли закони и спазваме ли ги???