Прощаваме се с Тончо Русев в зала ”България” в петък

Роднини, приятели и познати ще си вземат последно сбогом с големия български композитор Тончо Русев в петък.

Обратно в новината

Коментари - Прощаваме се с Тончо Русев в зала ”България” в петък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОБРЕ ЧЕ СИ ОТИДЕ, за да не гледаш повече простотията, краденето и рекета. Така казах и на мама, която ти беше набор и си отиде преди месец. Ще останем с твоите песни докато сме живи и ние!

Поклон пред гения, чиито песни ще пеят поколения напред. Докато в България се раждат такива таланти, няма да изчезнем от този свят.

Ако някой някъде предава своето отечество и слава, (x2): ако клетвата за дълг прегази - моята полиция ни пази. Ако някое продажно братство граби от народното богатство, (x2): истината днес е само тази - родната полиция ни пази. Още на: https://link/veselin-marinov-nashata-politsiya-tekst Благодариние на link

ТОНЧО РУСЕВ заслужава много повече от израза за благодарност на неговия живот, отдаден единствено да сътворява най-красивите, прочувствени песни, които ще останат завинаги в сърцата и душите на българите. Дълбок поклон пред гения на БЪЛГАРСКИТЕ ПЕСНИ, ТОНЧО РУСЕВ.

Дълбок поклон пред великия творец и Човек!Всичките му песни до една са хитове и обичани от цяло поколение българи. Сега какво е? Певци без данни ,имитиращи че са певци,а текстове вулгарни.

Поклон! Защо, като вярваме,че има Господ, от този свят си отиват хубавите хора,а такива като Драгалевския Ай Дук векуват!?

Защото такава е орисията дадена от Господ на хората, миличък ! Ние рано или късно си отиваме от този Свят. Но има справедливост и всеки получава според направеното от него. Духът на човек е вечен и не изчезва със смъртта ....

Поклон пред големия човек, с невероятен талант! България загуби още един велик творец! Светла му памет!

Почивай в мир велики композиторе.

Един достойно, пълноценно изживян живот. Един ЧОВЕК докоснат от Бог ! Поклон ! Сшетла му памет !

Имахме двама велики композитори на популярна музика. За мен бяха номер едно на България. Единият, Йосиф Цанков до началото на 70-те години и до края на своя творчески живот. Оттогава насам номер едно за мен е (и ще си остане) Тончо Русев. Най-хубавите песни, които съм слушал по радиото и телевизията, бяха негови, както разбирах малко по-късно.

Поклон пред българският Моцарт!