Митрополит Антоний донесе Благодатния огън

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний донесе в България от Божи гроб в Йерусалим Благодатния огън.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Антоний донесе Благодатния огън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да повярвам, в 21 век на науките, информацията, компютрите и иследванията в дълбокия космос , да се мултиплицира тази крепостническа за съзнанието заблуда.

за да има светлина,просперитет и слънце в душата ба българинът тоъ трябва да се бори за нея за да я има!трябва взимаме прмер от немският народ,които се възтанови като феникс от пепелта на разрухата и пое по мъдрият път-работа,икономика,култура,хуманност!

Христос воскресе! Християнин съм, ама християнските църкви така се объркаха напоследък, че Христос, Бога наш е възкръснал за всяа християнска църква по различно време... айде уточнете се най-накрая, че е повече от смешно!

Благодатен, или още Свещен огън, е огън, който се запалва всяка година на Страстна събота в съсобствения на различни християнски конфесии храм Възкресение Христово, построен точно върху Божия гроб в Йерусалим. Православните християни твърдят, че слизането на Благодатния огън става по свръхестествен начин и е чудо.[1] Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря. Единственият случай, за който се твърди,[2] че Огънят е слязъл извън пределите на храма, бил през 1579 г. Представители на арменската църква подкупили местната градска управа да получат изключителното право да получат огъня и да честват Пасха в храма. Патриарх Софроний и православните поклонници не били допуснати нито в параклиса над Божия гроб, нито въобще в храма, а били изгонени да се молят на входа. Въпреки че арменският патриарх прекарал целия ден в молитви, чудото не се случило. Вместо това огънят лумнал извън храма, точно пред православния патриарх. Предизвиканите сред миряните вълнения разгневили турските власти и те постановили пасхалната церемония винаги да се води от православния патриарх, а арменският архиерей да го следва и никога да не взема пряко участие в получаването на огъня.

О,боже! Толкова хиляди грешни пари за един огън! Да бяха ми казали от църквата, щях да им услужа с моя кибрит. Щях да запаля огъня сто пъти, хиляда пъти по-евтино. Пари щяха да спестят. И нямаше да се трепят по пътищата заради един огън.

А с него държавните хрантутници от агенцията за вероизповеданията си направиха екскурзия до Израел.

Боце донесе Благодатния огън, не обезсмисляйте заслугите му. "...с правителствения самолет "Фалкон", с разрешението на министър-председателя Бойко Борисов" ЛишихМЕ Банкянските Тигри дори от

Продължение: ЛишихМЕ Банкянските Тигри дори от безплатно ТАКСИ. Нещо ми се прекъсна последното изречение.

това е защото мисълта ти е такава накъсана! нефелнокомунделска.

стига, дето през миналото време на живота вършихте волята на езичниците, като се бяхте предали на разпътство, похоти (мъжеложство, скотоложство, лоши помисли), пиянство, срамни гощавки и препивки, и на нечестиво идолослужение

браво митрополите, браво духовнико. А вий кво чакате бре, веднага му туряйте медал на тоя. И заплатата да му дигнете.

да бъде обискиран за запалка в джоба.

123