Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над о-в Хокайдо

Северна Корея изстреля балистична ракета рано днес от района Сунан край севернокорейската столица в източна посока.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над о-в Хокайдо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дългата версия - "СС на ООН прие нови санкции срещу Северна Корея. Три дни по късно Северна корея изстреля ракета, която прелетя над Япония и цопна в океана." Кратката версия - "Ние, от Северна Корея, показваме среден пръст."

според картинката по японската телевизия най-високата точка от параболата е била над Хоккайдо. Те тея ракети ги водят балистични, ама май не са баш такива а имат малки двигатели за корекция на траекторията. Щото нали се сещаш, че няма как да изстреляш снаряд дето лети 40 минути и пада точно там където искаш. Слуховете носят, че руснаците бяха осъвършенствали насочването до изключителни нива. Чуденката е дали са споделили с гладно-корейците тази технология.

а що няма следи от радиация?

Русия и Китай са единствените в света, които защитават варварската комунистическа държава. Който има глава да мисли...

Да трябва някой да ги защити от големия звяр.

Най-после да се намери някой, който да се опълчи на краварите. Светът е с братския севернокорейски смел народ!

И с какво им се опълчва, бие ги икономически, военно. С какво точно? Аз виждам единствено едни психопати които са готови да използват ядрено оръжие срещу мирни хора, само за да са на власт. И не, психопатите не са ми братя.

Щом толкова виждаш, жалко за теб! А не виждаш ли, че САЩ искат да "изнесат демокрация" и в Северна Корея? Както са го правили на много места в света. После си назначават съвсем "демократично" свое правителство и ето ти я държавата под американски контрол. "Демократични избори" се правят разбира се, но ако случайно нещо се обърка, следват "спонтанни протести"/неплатени разбира се! някой да не помисли нещо друго/ и неудобното на САЩ правителство бива свалено! Да ти е позната тази картинка отнякъде? Точно това не искат корейците! Те никого не заплашват и с никого не искат да воюват. Казват само, че ако някой ги нападне под какъвто и да е предлог, ще се защитават с всички средства. Така че, върви на очен доктор, защото с "виждането" си много зле.

кой точно свят, бе другарю?

Ким мачка! Ким направи краварите луди, браво

Ким Чен Ин зплашва мирни японци, които с нищо и никога след втората свтовна война няма да представляват заплаха за него и вие го аплодирате.

Абе гл.редакторе Викторе, какви глупости пишете бе, каква е тази макс.височина 770 км., тя направо луната заобиколила бе.

Международная авиационная федерация в качестве рабочей границы между атмосферой и космосом установила высоту в 100 км (линия Кармана) Над 100 км имаме космос, космическо пространство. Така че БМР на КНДР е лятяла в Космоса, а не над Япония.

Минала е през слънцето. Така казаха по Спутник.

Със любезното съдействие на Си Дзи Пин и Ким Чен Пут.

Да си спомним какво се случи с един друг "умник", който лазеше по нервите на целия свят! Викаха му кадафи, а той се беше произвел в полковник, но се превърна в покойник! Всичко е въпроса на време и за КИМ-чето!

Шило

А бе тук ситуацията е по-различна, така че, кадафи 2 няма да има. Или не поне по аналогичен начин.

Тъпака не сравнявай овсаааа с кон тук няма нищо общо-щом е така защо не го нападне и да свърши..тънки му са гащите те сама жаби мачкат.

Циркът с Ким-четата върви и ще върви защото всички имат интерес. 1. Ким-четата поминуват с шепа ориз и кило трева/само през лятото/ на ден. Месце хапват само ако успеят да хванат скакалец. Дрешките им са с купони. Свободно време няма, когато не са на работа тренират за поредната манифестация. При тази система външният враг е жизнено необходим. Санкциите са абсолютно безсмислени, произвеждат си всичко, петрол не им трябва, имат заводи, правят бензин от кюмюря. 2.Краварникът пък се нуждае от плашило. Смях , бедните, гладни Ким-чета с 3 долара заплата правят на маймун световният жандарм.

А Путин някъде се напъва да стане световен жандарм...

Абе, този путин да не те е онодил та все ти е в устата?

Опорната точка на червените гниди е че щом комунистическият изрода има ракети и атомна бомба то народа му живее в комунистическият рай, по тази логика, въпреки че в червена гнида с едноклетъчно мозъче логика няма,...и така щом Япония няма ракети и атомна бомба тя е в каменната ера а народа и живее в капиталистическия ад...Нооо идва коледа и скоро ще замирише на печена червена свиня!!!

Щом Ким Чен Ун и Ким Чен Пут ядат черен хайвер, сьомга и пият шампанско, значи и народите им правят това. Щом децата на сатрапите учат и живеят в изгнилия Запад, щом милиардите им са в Западни банки, значи Запада се разпада и умира!

Щом пред посолствата (където ги има) на КНДР се вият опашки от желаещи да емигрират и дори емигрантския поток се от афганистан се пренасочва към този рай на планетата, значи там е светлото бъдеще. И наше задължение е да аплодираме Кими и да се кефим на гения му.

Те миналата година кацнаха на слънцето православните комунистически севернокорейци, пък една ракета нямало да изстрелят...

Тези са баси купонджиите.

дкми

Скоро ще има пушено кравешко :)

радваш се все едно не си ял месо от 10 години. Що така, да не си в Гладна Корея?

Според западните фекалии, там в Северна Корея, все ядат трева и спят на земята! Намират се в каменния век! А в това време бедните, гладни и неуки севернокорейците, създават такива технологии, с каквито разполагат една шепа страни!

По ник-а ти разбирам, че не си ходил в казармата, кога узря да такива умни мисли?

ами може би останалите страни предпочитат да си харчат парите за нещо друго.

Ако питате тукашните разбирачи със сърчук на челото за Северна Корея, ще ви кажат, че там е нещо средно между Швейцария и Лас Вегас. Всички се къпят в пари, цял свят ги уважава и респектира, населението е презадоволено и щастливо, а завистниците се тълпят на границите, за да влязат в рая. Освен това изостаналите държави като САЩ, Япония и Южна Корея им завиждат и искат да ги унищожат.

Малоумно зоомби, няма как да ти се обясни какъв е смисъла. Ти си вярваш в измислените ти розови сънища и това. А САЩ защо унищожиха Либия, Ирак, Сирия... сигурно им завиждаха, че бяха ок?

А, много ОК бяха, особено Ирак и Либия...

СЛАБО, ДОНИ! ЗНАЧИ САНКЦИИТЕ И НА КНДР, И НА РУСИЯ СА МАЛКО! ТРЯБВА ДА ГИ ЗАТЕГНЕШ!

Ако някой изстреля ракета над Путлеристан какво ли ще се случи и как ли ще коментират форумните защитници на Ким Чен? Дали ще държат на тезата, че ракетата е на 300 км и е безобидна?

Ти за това ли си седнал да се чудиш? Виж дали ще ти датат някое центче, за чак за такаво малоумие едва ли.

СЛАБО, ДОНИ! ЗНАЧИ САНКЦИИТЕ И НА КНДР, И НА РУСИЯ СА МАЛКО! ТРЯБВА ДА ГИ ЗАТЕГНЕШ!

на хартия и по документи и ти може да санкционираш луната например ако искаш.Реалността е малко по различна. А и САЩ и Бай Дончо са си чисто гола вода.

Гуам е на 3230 км. от територията на Северна Корея. Кимчо не сипе празни заплахи.

Гледам "КИмчо" ви е станал любимец и идол на вас русофилистичните путиноиди:) А давате ли си сметка с плитките си оскъдни мозъчета какво би се случило ако въпросната дебела свиня "Кимчо" реши да изстреля ракета към Гуам? Едва ли. Като ви гледам какви дебилщини дращите тук...

Ми ше стане това, че ФАЩ ще си подвият опашката. Те скачат само ако гарантирано никой нама да им отвърне.

много ясно, че си дават сметка - САЩ ще бъде унищожен в ядрен огън... ТОВА Е ВАЖНОТО, а не, че и останалата част от света ще гори от същото, в това число обичната им майчица рус. Що задаваш глупави въпроси???

Префаленото ПВО на рогатите е гола вода, щом не може да фърли на 770 км.

Че няа 700 км височина има нечия територия По тази идиотска логика от време на време слънцето се намира на българска територия хи хи хи

И ти ли като всички русофилистици мислиш, че Слънцето обикаля около Земята?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

770 километра, това е доста по-високо от орбитата на повечето сателити. Според международното право космосът е общ и изрази като "над Япония" са безсмислени. Статията е абсолютно манипулативна. Ким-четата имат същото право да развиват ракетни технологии и ядрено оръжие, както и Израел.

Южна Корея и тя днес изтреля изстреля балистична ракета, под бащенският поглед на САЩ и "демократичен свят". Ще има ли протести? Санкции???

Все си мисля че скоро ще четем: САЩ са продали на Япония и ЮК противоракетни системи за мноого милиарди...плитика...пари...

Които не вършат никаква работа само реклама и пари.

Аз малко встрани от ракетите. Онзи ден, след като ООН ограничи вноса на горива в Северна Корея, онази надъхана корейка по националната намкваси телевизия призова севернокорейците да слязат от колите си и да се придвижват с велосипеди. Това значи ли, че севернокорейците имат лични автомобили? Нали пасат трева и един път в месеца ядат ориз?

Партийните връзкари, натъпкани в Пхенян имат коли, естествено. Обаче из провинцията им хорицата наистина са на корени и ориз. И пешаци.

Еми то в гетата и неграта и латиносите са на купони и обществени кухни с паница супа...

Може, може. Ама това кой го казва? CNN, които ни убеждаваха, че Садам имал милиони тонове химическо оръжие? Или ВВС, които обявиха падането на сграда 7 от СТЦ на 11.09.2001? Аз на големите медии не мога да вярвам безрезервно, освен на някоя случайно изпусната реплика.

А ФАЩ колко минитъмън-а изтреляха тази година? Някой нещо??? Някой народ да е бил застрашен?

Какво лицемерие само. ФАЩ казват, че японският народ бил лизложен на опасност. А като го бомбандирахте цивилни граждани с атомни бомби не беше ли изложен на опасност, мръсни лицемери. ФАЩ трябва да бъдат обявени за терористична държава и да бъдат принудени да се откажат от ядрено оръжие и да нямат войски извън териротията си, защото те единствени са доказани, че водят война по целия свят.

Кимчо е бръкнал в дупчицата на Американските господари,и от време на време си размърдва дебелото пръстче.....ха,ха

Имаше преди няколко дни една статия, как САЩ са сравнявали всичко със земята през 50-те години във корейската война. Толкова бомби са мятали, че понякога убивали с объркани бомби и южнокорейци. Един американски политик съжалява/л, че не били метнали атомна бомба тогава. Та Ким е луд, но не помните какво им се е случило на севернокорейците, и не признавате историческата лудост на ФАЩ. Същото е било и във Виетнам. На изтребване, като на изтребване.

Браво дибелако нека те плашат кравите нека лаят те хапят само слабите.

Даниелче, кравите не лаят, миличка. В коя панелка те отгледаха?

Да мачкаш само слабите, не беше ли национална политика и на БГ.

Докато света се наумува, как по-демократично да налага санкции на Северна Корея, на някой бос на якудза ще му писне от корейското Кюфте и ще разпореди да му резнат зелката. А при джапанките заповедите се изпълняват.

Ама вървят само в Япония. В СК пиле не може да прехвръкне. Един американец го надушиха и арестуваха дето си е взел плакат с пропаганда. Какво остава някой да се добере до Кимчо... това да не ти е Кравария дето все нещо се случва на президентите им дето уж ги охранява сикрет сървиз

Елементарно, по ким-инистически- пореден опит да бъдат провокирани САЩ да нанесат първи ядрен удар.

Дебелото момченце Kim Chen Dumb накрая ще намери това което упорито си търси. Жал ми е само за горките обикновени севернокорейци, които с много поколения ще плащат за комунистическите психарии на фамилията Ким. Както всички бивши и настоящи соц. страни плащат, което си е доста тъжно и несправедливо.

Шило

Според мен, Си скоро ще му подпише заповедта за уволнение.

А според мен след две седмици ще изстреля ракета с голям обсег.

Някой си проси петролното ембарго.

Шило

Хубаво де, разбирам за Южна Карея и САЩ, ама що Ким се точи и на Япония?

Корейците меко казано недолюбват японците заради окупация и геноцид.

Шило

Е то хубаво, ама сега точно пък японците са най-миролюбивата нация в този регион.

Златото се качи, йената падна... Някой прави много добри пари на борсите. И този някой със сигурност знае кога е било изстрелването. Но подозирам, че не е само един, ами са няколко, които са на сцената на този цирк...

златото не се е качило

$20 за тройунция викаш нищо не е...

Качи се, качи се, малко но достатъчно.

По случай новото изстрелване на православната ракета обявявам ден на безплатния и неограниченюбояришник! Давайте стаканите, да вдигнем пълни чаши! За световното господство! За щастливия севернокорейски народ!

Тази нощ колко руснаци сънова,пий си хапчетата редовно.

На това му се казва "Ела бой, бий ме"!

Уточнявам - Бий за да те уважават!

А защо не кажете на каква височина е летял американския шпионски самолет Х37, с неизвестен престой в космоса? Аз мисля че той е по-голяма заплаха за хората а от гражданска отбрана и един път не извиха сирените в България.

и с какво ни е заплашвал? че ще ни убие от снимане?

Каква прекрасна възможност за американците да демонстрират възможностите на противоракетната си отбрана и да вземат гигантски поръчки. Ракетите летят по един и същ маршрут, излитат от едно и също място и със сигурност са много по-уязвими от руските, които уж можели да свалят. Обаче нещо май, май...

Могат да свалят руските...в някой филм на холвуд. Те старите я могат, я не, че новите, които имат една камара мерки за заблуда на ПВО ли? Когато руснаците правят изпитания на новите Сармат индустрията с памперси имат приход 200%...

Абе, Миджис, защо САЩ да демонстрират противоракетната си отбрана? Ясно тъпите журналя от тъпия Дир пишат, че е прелетяла над японска територия. Да посазва Япония възможности. И още, на каква височина е прелетяла ракетата, че в този случай и спътниците могат да се приемат за заплаха.

Абе, Мичкин, САЩ имат отговорност по защитата на Япония, това е държавна гаранция. Японците могат и сигурно ще се погрижат за сигурността си, но тогава американците ще са ненужни.

Браво, Ким, мачкай американската сган!

Колко глупаво изказване! Ти ако имаш на първи етаж в блока един пияница - пироман с пълен хол с експлозиви, който много тормози съседите от втория етаж, които ти много мразиш, щеше ли да се радваш толкова, че ще ги взриви. Ми нали целият блок ще падне бе!?! Сега, намери 5 прилики със ситуацията в статията и пак пиши... и чакам да видя какво си написал...

Съседа скоро пробва крилата при военни учения заедно със САЩ, крилатата ракета е произведана в Германия и е с боен обсег около 500 км.

Не ти е точен примера. Правилното е съседска къща, която мята камъни на 30000 метра над твоята, а ти викаш, че щял да ти счупи прозореца.

Абе мишмаш, в случая апартамента с експлозивите е в друг град. Къде се буташ с тъпите се примери. И този съсед, от другия град идва в твоят блок и се насочва към твоя апартамент с оръжие. Каво ще направиш, ще се стремиш да го неутрализираш в най-добрия случай, а в най-лошия да го унищожиш.

Аз пък прочетох: Пиян пусна ракета.... Еее, де Пхенян и кой пиян... Ама много сте сериозни в тези коментари.. А то кой знае кой си разиграва коня натам....

Питах предишния път, питам и сега: На каква височина над Япония е прелетяла севернокорейската ракета? Миналия път беше на 550 км. Има ли международно приета височина на въздушното/безвъздушното пространство? Ако има, колко е? Ако няма, то руските, американските, китайските, европейските, индийските и прочие ракети и спътници минаващи над наша територия, защо не ги сваляме и защо поне не протестираме официално пред правителствата на споменатите държави? А бе кога най-сетне ще свалим някой космонавт, та да разберат, че България трябва да я приемат като сериозна държава?

Международная авиационная федерация в качестве рабочей границы между атмосферой и космосом установила высоту в 100 км (линия Кармана) Над 100 км. височина се счита космическо пространство.

Не е важно това че е прелетяла ракетата много въздушното пространство на Япония. Севернокорейците заплашват японците с ядрено оъръжие, ето това е проблема.

Кой ги поддържа тия бе ,от къде им идват средствата ...Блокади големи и пак си правят каквото искат

Ами Сорос не е вършал там и хората имат. При нас върша и куц танк не може да намериш камо ли ракета, а да не говорим да производства на ракети.

С какво е заплашила тази ракета японския народ не разбрах? Тя е на височина 300 км. над територията на Япония, международната станция е на 350 км..

Суверенитетът на държава се простира на височина до 100 км над територията.

Явно обаче зависи коя държава, понеже хамериканците явно третират всичко над 100км за тяхно (без)въздушно пространство

Catch me, if You can.

Прав си Waffen SS, тя Япония няма нищо от това което си описал и за това няма ракети и атомни бомби, така де проЗти японци нямат нито технологий нито индустрия...не знаем само какъв им е стандарта на джапанките, ма щом нямат тези играчки сигурно пасат трева!!!....ха,ха,ха тлъстата червена свиня подозира ли какво го чака....

Мишко, какво знаеш ти за Япония. Сигурно си мислиш, че там мед и масло тече от чешмата и всичко е като в аниме. Нека те светна, японците изобщо не живеят нито особено богато, нито са особено щастливи. Япония е сред страните с най-висок ръст на самоубийствата. Застаряваща и умираща нация са. Намляват със страшни темпове, не искат да създават семейства, не искат да създават деца. Стандарта им на живот не е нищо особено, в големите градове е лудница да се живее и психясват доста здрвато, претрепват се от работа, а насреща няма кой знае какво. В провинцията животът е скучен и доста еднообразен, нищо особено, а хората знаят, че не могат да си позволят кой знае какво. Хубавото е, че престъпността е много ниска, но за 50 години окупация американците са ги преврънали в едни доста психясали роботчета, които бачкат като смахнати, а не живеят нито кой знае колко добре, нито кой знае колко щастливо. Върви виж, после приказвай, Япония не е нищо особено, а военно СК ще ги смаже, ако се сблъскат двете държави. Само като си представя боядисаните, гелосани и изпедерастени млади японци, срещу индоктринираните за война и патиортизъм цял живот СКорейци и ми става смешно. Нямаш си на представа колко се мразят Японци и корейци. В Япония има дискриминационни закони против корейците... Абе...излез от мишата си дупка и виж, преди да се кланяш на чужди култури и да ги величаеш, без да си запознат...

Така, така давай кимчо, Южна Корея сключи оръжейна сделка с бай Дончо за 131 милиарда, сега са наред джапанките, те какво си мислят че ще им се размине и с военен бюджет 0,1% БВП ще си живуркат, е свърши тази! Тръмпи обеща нови работни места, та сега джапанките да приготвят поне 300 милиарда $ за военни доставки и бай Дончо доволен...е накрая червеното прасе ще бъде заклано от самурайте, но за сега е важно да има сделка!!!