20 лв. за запазено паркомясто пред блока

Пловдивчани вече могат да паркират пред блока, в който живеят срещу месечен наем от 20 лева.

Обратно в новината

Коментари - 20 лв. за запазено паркомясто пред блока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами майнички, крайно време е и вие да плащате за паркомясто! Ние отдавна плащаме за такива при собствените си домове. Таксата е 120 лв. на паркинга до блока и 180 лв. на улицата пред блока.Цените са за абонамент цяла година. Дори трябва да изтъркаме един чифт обувки, за да се снабдим с такова място. Това, че живея в блока не ми дава право да паркирам до него. Пращат ме на паркинг на другия край на града!

Знаете ли защо фалира град Детройт? Общинарите промениха законите така че никой да няма право да паркира колата си по улиците. Построиха платени паркинги и се надяваха че хората ще ги ползват и така ще напълнят хазната. Получи се друго. Работната половина от жителите го напусна и отиде да живее в предградията. От 1.2 милиона останаха само 600 хиляди жители и то главно мързеливи негри. И се стигна до фалита. Честито на пловдивчани новата придобивка.

Какво получават гражданите срещу 20 лв. на месец. Пловдивчани, ето какво да изисквате от своята община: 1) паркоместата да бъдат ежедневно почиствани, вкл през зимата когато има сняг. 2) На колко време ще се асфалтират "терените"? 3) Ако някой е паркирал на мястото ти в 24ч. вечерта, има ли работещ паяк, който ще дойде да премахне натрапника от паркомястото?

Това е рекет от стана на общината. Не трябва да се плаща за паркиране. Не трябва да се ограничава паркирането. Трябва общината да остави свободни площи за паркиране не да ги продава без пари.

има стотици автомобили без регистрация или застраховки, а общината не си мърда пръста!

За съжаление - нормална практика в държавата. Пари се вземат от който плаща, който мами и не плаща е с бонус...

Не само пред блоковете, а и домуването на колите из уличките в централна градска част трябва да стане платено и то много платено. Болшинството от колите имат гаражи, превърнати в офиси, магазини, вехтошарници и други. Който има гараж и не го ползва по предназначение - да плаща и то здраво. да видите тогава колко гаражи ще се разчистят и колко ще се облекчи движението.

велика дата велика глупост....

да за какво се определя междублоковото пространство ?! каква му е функцията освен за отдих тя е и за удобство на живущите!т.е. да се прибереш и да си паркираш пред блока ,пред къщата .какво е това мизерие ние да не сме париж? нацвъкаха кооперации които си направиха гаражите на магазини а ние шараните ще плащаме за празни места за паркиране.къде е отговорността на общината колите са на улицата ще ги крадат ще ги палят ще ги трошат но ние ще плащаме за паркиране! ха сега да поискаме общината с тези пари да организира нощно бдение и ако пастрада кола да си плаща ???!!!

Така е и затова подкрепям постройките/новите сгради. Когато станат прекалено много и хората им писне, а не мълчалово да си седят ще търсят отговорност на хората които са назначение да работят за обществото, а не да си вземат само заплатата. Като знаят че може да влязат в затвора затова че издават неправилни разрешителни, затова че пренебрегват избирателите, затова че ги крадат като вземат заплата, а не правят нищо за подобрението тогава ще се оправим. В момента никой не носи отговорност за нищо, а политиците си правят така закона че да им е угоден на тях. Да дойдат циганите и турците да командват пък само тогава ще стане революция и ще се смени този безумен строй в който политиците искат да гласуваш за тях за да те оберат като ти крадят данъците и не дават репорти всяка стоинка която е платена от хората за какво се е изразходвала!!

това е велико да правиш тези недомислици и да се гордееш с тях!тотев ти не си кмет ти си нещо неопределено не желая да те характеризирам защото ще ми махнат коментара от поста. та кмет означава друго човек който се грижи и намалява тежестите за плащане на съгражданите си! а ти си едно нещо което е нищо в случая..... нагло нагло нагло

това е велико да правиш тези недомислици и да се гордееш с тях!тотев ти не си кмет ти си нещо неопределено не желая да те характеризирам защото ще ми махнат коментара от поста. та кмет означава друго човек който се грижи и намалява тежестите за плащане на съгражданите си! а ти си едно нещо което е нищо в случая..... нагло нагло нагло

НАЙ ГОЛЕМИЯ СЛАМ НА ПЛОВДИВСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И НАЙ ДОЛНОТО НАВЕЖДАНЕ НА ПЛОВДИВЧАНИ!!!!! ЗАЩО БЕ ХОРА ?!КУПУВАШ АПАРТАМЕНТ И ТАМ ИМА ЕДНО МЕДУБЛОКОВА ПРОСТРАНСТВО ЗА КОЕТО ОБЩИНАТА НЕ СИ МЪРДА ГЪЗА КЕТО АВТОМАТИЧЕСКИ ТИ ДАВА ПРАВО ДА СИ СПИРАШ КОЛАТА ПОЖЕЗНЕНО!!!!!!!!!!!!!

Тотев и тъпанарите му-общинари разпалват вражда, близка до война между тъпанарското народонаселение, което ще започне да се самоизбива като гладиатори пред погледа на самодоволните мутри... Е това ще е ефектът от мероприятието..., което всъщност е целта... Нооо, на тъп народ - зли управници!...заслужено!

Ако се премахнат тенекиените гаражи ще се отвори много място и няма да има нужда от запазени места поне в следващите 10 години. Един ламаринен гараж заема място колкото за две коли и половина.

Явно и ти си на хранилка в общинската синекура. На 3 гаража - 4 коли. Толкоз. Ако не вярваш - вземи една ролетка и измервай.

Само да ви го вкараме веднъж 20 лв,за нула време ще станат 100,300,,,,

при положение, че живееш в сградата и имаш право на паркомясто, НО по някаква причина не искаш да го ползваш? Отнема ли ти се правото? Може ли да го даваш под рента? Задължен ли си при всички случаи да го плащаш? Това право константна величина ли е - напр. един път си се отказал, но после си променил решението си????

Тия пари от платеното паркиране уж щяха да отиват за изгражда на многоетажни паркинги. Обаче нещо за 25 години не видях нито един да е няправон от която и да е община. Важното е да има гърч, за да се събират едни пари и да се разпределят като бонуси в общината.

За по голяма тъпотия не бях чувал...

Скубане до кокал на овцете и кокошките...докаот се държат каот ОВЦЕ И КОКОШКИ ! ПАК ГЛАСУВАЙТЕ З АБИЙКО ДРУГИЯ ПЪТ ! ЩОМ ВИ ХАРЕСВА ДА ВИ СКУБЯТ ПАК НЕОГ СИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ ОСКУБЕ ДО КРАЙ !

То не остана за кого вече да се гласува. И другите преди него през последните 20 години се занимаваха със същото - скубане и дране имам в предвид.

А голямата тайна е, че даже и няма други ;)

дкми

И другия път - пак за Тотев да гласувате! 200 лева дано да ви направи паркинга - за да ви дойде акъла в тъпите герберски кратуни :) Където мине герб - трева не никне! Е, никне - ама излиза скъпо. ама на мамин не му се сърдете - 4 хотела поддържа човека, къща строи, вила строи, в Гърция вила има и там данъци трябва да плаща, колата му бая харчи, а и мотор си купи човека.... абе, не му е лесно и на него. Чак не ми се мисли как се справя с няма и 2000 лева кметска заплата.

Браво на Пловдив. От 2018 ще се въвежда и платено дишане, по 0,01 лв на дълбоко вдишване. Ще излиза по 6-8 лв на ден. Абонирайте се, така никой няма да ви диша въздуха, платили сте го!

Ви да знаете друго населено место в Бустаня където с/у Кмета + двама от неговите зам. кметове се води дело за присвояване на особенно големи размери на 1млн. лв по данни на пресата около строежа на Зоокът-а в който Боце миналата година го разхождаха като в музей и самият Вожд каза " На пролет ще имате и Тигър " ама сега освен врабчета там друго не се вижда. Кмета каза че ще имало и Драконови гондоли по базата лятото ама незнам някой да ги е виждал ? Тъ утре чакаме и гости от Марс на отриването и на втория гребен канал ... :)

ПО ГОЛЕМИ ПРОСТАЦИ ОТ ПЛОВДИВЧАНИ НЯМА! ВМЕСТО ДА ПОТЪРСЯТ СМИЕТКА ЗАЩО ЖИЛИЩА С ГАРАЖИ СЕ ПРАВЯТ НА МАГАЗИНИ И ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗА ВЪЗДУХ ПАРИ А ТОТЕВ И КЪВ БЕШЕ ОНЯ ЗАМЕСТНИК С ПРОГИМНАЗИЯ В КАПАНА ДЕТО КУПИЛ ИМОТА НА СМЕТКА - КАЦАРСКИ .МОЖЕ ЛИ ДА ГИ ПРОГОНИМ С КАМЪНИ И ДЪРВЯ............ НЕ ПЛАЩАЙТЕ ЗА ДА ВИ КРАДАТ И ЧУПЯТ КОЛИТЕ???!!!ТО НЕ БЯХА ГАРАЖИ ТО НЕ БЯХА ПЛАТЕНИ ПАРКИНГИ СЕГА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ Е СТИГА ДЕ ЕНИЧАРИ...

Браво! Научиха се и от това да вземат пари, но когато даваха да се строи безхаберно и без необходимите паркоместа никой не хаеше.

плащайте пловдивчани така ви се пада! На среща нямате нищо! 240 лв допълнително, а и чакайте да видите дали някъде нещо ще бъде направено в Пловдив с тия пари!

Плащаш за НЕЩО но трябва да има насреща договор какво ще получиш и ако не се изпълнява НЕ плащаш ! Просто и демократично.

Браво на КметЯ....Аз, бате, откога чакам туй ... Ся ша плащам 20 лв. на обшинарите... и Си турям една табелка на МОЙТО МЯСТО .... 2лв./час... и пак съм в ИГРАТА.... Ашколсун Кмете... Ши черпим. :)))))

Чета че , ще разширяват сините зони около кап. Райчо. А дано и моята улица стане синя зона. Научиха се разни типове , който раяботят из магазините да заемат с колите цялата улица през деня и за нас живущите там няма места. Или да плащат синя зона или да идват пеша на работа.

много добра идея поне ще влиза нещо в общината дано се сетят и в София за нещо подобно.

Само почасовато паркиране оправя хаоса в паркирането. Колкото по в центъра толкова по скъпо, както е във всички големи градове в Западна Европа. Не маже някой дошел от някъде да пие кафе в центъра на голям град да паркира на главна улица и да стои там колата му с часове без да плаща.

Да де, ама кой прибира парите, ако е държавата или общината - О.К., ама ако е "наш човек" ... възниква едно чувство, потопило няколко държави в кървави революции.

Скоро не бях чел за по голяма простотия! Аз пък си живея на село и имам 3 коли, от които 2 са чисто нови и имам място в двора да маневрирам и да паркирам 6 коли. Пространството хич не ме ограничва с двор няколко декара. Не мога да разбера защо баламите се навират в центъра на градовете купувайки малки кутийки на баснословни цени към които няма никакви елементарни удобства, та дори мазе повечето няма поне гумите да си складират някъде и даже плащат и за склад на гуми.

Sm3hurk0

Тия настройват хората един срещу друг.... карат ги сами да се цакат с топла бира.... Не давайте никакви пари и ония от общината ще клекнат...

А когато накой ми дойде на гости къде ще паркира?

Върху троята кола ... Затова пък може да таксуваш двойно ;) ...

като ти дойде на гости ще дойде с ТАКСИ. Андънмо. Някакъв лобизъм,може би значи.По пътя на парите ще лъсне истината.

50 човека на гости къде ще паркират ?... Леле, наистина тая държава не стажа за нищо, ако не ти осигури 50 паркоместа.

Това няма да издържи много... На сутринта всеки тръгва за работа и айде 20 скоби и празни места неизползваеми, ами нали и тези с автомобили със скоба ще имат работа в другата част от града и ако и там от сутринта 30 места със скоби къде му отива края?!?!?!

чисто теоретично един блок с 6 входа по 8 етажа и по 3 апартамента на етаж как си поделя паркинга? това е стандартната панелка.средната дължина на цилищен вход е 22 метра. илине повече от9-10 местаза живущите в него. и какво правят хората с по 2 коли? или аз отивам в общината - наемам сичките места които са ги обявили за по 20 кинта и слагам по един мамун да обикаля и да прибира такси за сяка кола паркирана на "моя" територия?

Голям си глупчо................ Та на ли за да ползваш паркомясто ТРЯБВА да живееш в блока, а не да се правиш на интересен.......

до Ужас: Чети внимателно Етикета брат :) Човека над теб пита как на 22 метра паркинг който се пада за ширината на входа на блока ще осигурят 24 парко места ( 8 Етажа по 3 апартамента на етаж ). Естествено не всеки може да има кола , но този който няма утре може да си купи. Тъ Тотка къде ще намери място на тези хора? Ами ако всички тези 24 семейства искат парко-место кво прайм?

Питай глупаците, които са строили панелката ти. Второ: може да имаш и десет коли, но преди да ги купиш трябва да им осигуриш паркомясто или гараж, никой не е длъжен да осигурява за твоите коли място!

Когато са строили панелките е имало една кола на 5-6 апартамента, така че хората всичко точно са направили. А защо сега не виждам някой да прави паркинги на етажи в кварталите които да побират колите. Нали уж парите от платените паркирания всяка управа обещава да ги влага в паркинги - къде са?

Регламентира общинска форма на рекет..............

БАХТИ ПРОСТАЦИТЕ ! ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ЗЪБЕН ДАНЪК! МОЖЕ ЛИ ОБЩИНАТА ДА НЕ ПОДДЪРЖА НИКАКВИ МЕЖДУ БЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА ВСИЧКО ДА В ГЪЗ И ДА ЦОЦА ОТ НАИВИТЕТА НИ ПАРИ И НИЕ НАЙ -БЕЗРОПОТНИ И С КЕФ ДА ПЛАЩАМЕ!!!!ТОВА Е НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ ХОРА????ТИ СИ СИ КУПИЛ ЖИЛИЩЕ И ТОВА ПРЕД НЕГО ЩЕ ГО ПОЛЗВАШ НЯМА ДА ФЪРКАШ ТОВА Е! ЕДИН ПЪТ НАПРАВЕТЕ ПРОТЕСТ И СИ ПОТЪРСЕТЕ ПРАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!

А пенсионерите и бедните да се оправят ?!?

3dfx

Ами те държавите се делят на два типа - такива, в които е хубаво да си богат и такива, в които е хубаво да си от номенклатурата. За такива, в които е хубаво да си беден, не съм чувал. Аз предпочитам тези, в които е хубаво да си богат...

а ти живееш в богата държава ли? Хахаха ай ся! Ами да ви цакат бе глупаци! Това си е нов данък и щом сте съгласни да го плащате давайте !

Какво разбираш под "разслояване на обществото"? Пенсионерите и бедните продават имота и отиват да живеят там където им е мястото, при другите пенсионери и бедни.