КЗП проверява механа за такса ”желание на клиента”

КЗП проверява поредна необичайна такса на морето. След такса „празен стол“ от 20 лв. в Созопол, в Кранево се начислява такса „желание на клиента“ от 2 лв.

Обратно в новината

Коментари - КЗП проверява механа за такса ”желание на клиента” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато търговеца разбере, че Доброто му име (Репутация) струва много повече от Такса "Празен стол", "Желание на клиента" или друга простотия, тогава ще имаме нормален бизнес климат!

Не, необичайните такси не са зачестили; те винаги са присъствали, но контролните органи са ги покривали. Просто българите днес имат много по-големи технически възможности за снимане, записване, размножаване и разпространяване в интернет. Да благодарим на западната цивилизация за смартфоните и Интернета, които ни даде и за възможността да защитаваме правата си от посегателствата на българските изедници.

Реално погледнато избора на питие също е желание. Как ли ще бъде таксувано?! Значи, идва келнерката и предлага лимонада, вие искате друго безалкохолно и ето начисление на такса "желание"

...Няма проблем с "таксата "...няма и проблем с алчността / няма безплатни услуги / ПРОБЛЕМЪТ е .че Клиента не е Предупреден Навреме за тази "такса "

Chefo77

Напротив - самият клиент каза по телевизията, че сервитьорката го е предупредила, че ястието ще бъде оскъпено - но той го приел за шега!

- Извинете, а защо сметката ми е с 10 лв. отгоре? - Това е такса "АММ". - И каква е тази такса? - "Ако Мине Метър", ама при Вас нещо не мина ....

Е заради такива "ВИП" услуги по родното черноморие избягаха българските туристи към Гърция и Турция. Само глупаците, тъпаците и загубеняците още ходят да "си почиват" в български курорт. Евала на обслужването в курортите на южните ни съседи. Майната им на българските курорти.

Алчни гЪзове

Надценката на водата е 600%. За тая надценка сервитьорката трябва да ми духа под масата.