Затвориха гробището за домашни любимци във Варна

Едно от първите узаконени гробища за домашни любимци – варненското, вече е затворено.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха гробището за домашни любимци във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това че на някой " умник" му е хрумнало да го закрива,че било близо до това на хората,е това не може да е причина!Тоест близостта е проблем,което пак не е проблем,и има начин да се отдалечи,абе я отменяйте забраната,стига тормозете хората,не сме индийци да горим,т.е може но само по желание!

Цялата тая схемс е за да се плаща на екарисажа.През март приспаха кучето ни и н попитаха дали ще си го вземем или срещу 5лева на кг._ т.е 125лева за нас в случая,ще го вземат.Естествено си го погребахме ние.Не само заради парите,просто имаше къде.

Домашните любимци, тоест животните като умрат се изгарят. Нека да не преекспонираме егоистичната си саморефлексия и да си въобразяваме глупости свързани с почести към животните след смъртта им. Като искат домашните любимци да се помнят да им издигат паметници по частни дворчета и балкони, а тленните останки в екарисажа.

Определено никога не си имал и няма да имаш домашен любимец

публична тайна е че гробищата не достигат по градовете. явно от общината дирят пролука, която да им позволи да разпродадат територията на хора. се пак един гроб си е 4-5 хиляди...това си е много добра сделка като се замислите.

"Мотивът е, че не е допустимо животните да се погребват толкова близо до човешки тленни останки." Сори, това не може да бъде мотив/аргумент в едно развито общество. Това е абсолютен абсурд! Но в държавата на абсурдите вероятно трябва да се приеме за нормално. А в цивилизования свят е позор.

Тея явно са се помислили за богове. Боговете не умират, те са вечни. А ние както и всички животни умираме, все още. И както се казваше в една велика мисъл: "Шахматът и живота са игра в края на която и пешката и царицата ги затварят в една и съща кутия." Утре ше започнат да заравят бедните далеко от богатите. Умните по надалеко от простите. Що за тъпунгери са решили че е недопустимо?!

Траките и египтяните как са погребвани,и те с кучетата,наред и със жените си !Дори и с конете си!Домашните животни като кучетата се гледат и хранят от стопаните си,стават близки и е редно да са погребвани ,изобщо не трябва да се закрива гробището!Защо тогава има Закон за защита на животните?

забрави само да споменеш - че и животните и жените не е било задължително да са били вече мъртви, когато са погребвали мъжете. това ли точно искаш да се върне? как точно очакваш да реагира светът ако вземем да възобновим тая традиция?!?

Ясно, че не става въпрос за другото умъртвяване със стопанина,а за гробище за домашни любимци!Закона за закрила на животните за какво е създаден изобщо и защо се изискват толкова грижи към животните,а накрая в екарисажа,а ако стспаните не искат?

Лесно е! Всяко домашно животно си има паспорт и за него се плаща такса. Когато едно животно умре, то се заличава от списъка и се прекратява таксата. Ако това се прави само с бележка от екарисажа, проблеми няма да има.

Сериозно! И за мини зайците сигурно има паспорт... какво се случва когато на някое дете му умре хамстера или морското свинче? Нали не си мислите, че ги изхвърлят в контейнера за смет?! По добре този въпрос да е уреден, а не всеки да ги закопава където реши, че е добре.

А Ваш близък, не дай Боже да почине, Вие бихте ли го изпратили в екарисажа? Домашните любимци, харесва се на другите или не, но те са признати членове на семейството. Това е емоционална връзка и трудно ще ме убедите да дам любимците си един ден на екарисаж. Трябва да има друго решение.

каква е разликата от кремирането?

mishа

Моето куче е погребано там .... два или три малки парцела, отделени от човешките гробове- не са смесени! Аз израстнах с това животно-10 години беше част от семейството ми и сега,когато има къде до отида , да го "видя", ми носи облекчение. Дебелокожи идиоти, защо трябва да се омоловажава загубата на някой, било то животно или човек?! С един приятел отидохме да погребем и неговият котарак там- персонала, който работеше на гробищата се държеше страхотно мило, увериха се, че е погребан правилно, усещаше се съчувствие. 160 лв беше всичко, за моето куче, около 100 лв за неговата котка, колко смятате да взимате на този екарисаж. Да не говорим, че остатъците от изгарянето се преработват и се използват в хранителната промишленост за кучета и котки....не дай си боже и за хора....знам ли вече...

Като нищо ще ги пълнят в кренвиршите и после, ако се разбере, ще обясняват, че не са вредни. Впрочем, то и сега няма двоен стандарт. Ние всички даже отначало много се съмнявахме, когато по медиите се казваше, че има. Сега вече сме спокойни- Партията любима ни води (към гроба).

Ганьо пак се чувства прецакан от Европата.

Бай Ганьо има змии в джоба, не му се дава, само иска да взима. Ами като имаш домашен любимец ще му плащаш разходите. Деца няма, кучета и котки има - животните не са виновни, разбира се. По блоковете няма място за кучета и котки, те са направени там да живеят хора. Детските площатки също са направени там да играят деца, а не лелки да си разхождат кучетата. Събирайте си и фекалите на животните в торбичка също. Има си и закони и тряба да се спазват.

има котки - няма плъхове и мишки. че даже и хлебарки(поне докато котето не стане на година). така че познай кой ще се намести ако се премахнат домашните животинки. и не - не очаквай че всички съседи ще са съгласни, или ще имат пари или желание да се залагат отрови и да се пръска срещу вредители. сещам се за една баба дето си гледа стадо плъхове у тях... на 5 етаж

Идеята е да се плаща на екарисажа! Такива вече останаха няколко в страната, та колко ли ще струва превоза от някъде, където няма?! Все по-често ще се намират трупове в кофите за боклук в градовете ;) Една воня ще настане...

Някой умрял да не се зарази от кучешка тения.

И с какво ще навредят едните умрели на другите умрели,нали и едните и другите са под земята.

Какво пък значение има ...

За кмет винаги ще се намери място

няма да оцелеем , всички са алчни и тъпи, просто диви балкански субекти

Страшна идиотия в тая България бе! Съвсем започвам да се чудя как ще оцелем. То пък бива дебелокожи и безчувствени лумпени, ама това вече на нищо не прилича. Не стига,че едвам оживяваме, ами и тази глупост сега.

Общината има нужда от повече площ за хора - че,избиването на коренното население на България върви с бързи темпове!

От какво се притесняват, че някой ще си закопае, умрялото куче или коте, притеснява ви, че няма да му вземете пари за изгарянето, искате да печелите от мъката на хората, лицемери долни!

Явно някой умрял се е оплакал в общината че животните вдигат много шум и не може да си почива.

:)

Някой починал, който не може да почива :)