Близо 7 г. затвор за счетоводителка, взела 390 102 лв.

Варненският апелативен съд отмени условната присъда на бившата счетоводителка в дирекция „Социално подпомагане“ във Вълчи дол и я осъди на близо 7 г. затвор.

Обратно в новината

Коментари - Близо 7 г. затвор за счетоводителка, взела 390 102 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като годишно и се падат по 55 хиляди лева доход и като се има предвид ,че след четири години ще е на свобода и аз бих ги лежал за 400 000 хиляди четири години.Два живота да живея не мога да изкарам толкова пари и да не ям нещо изобщо нищо и да нямам никакви разходи.Затова ще бъдем на това дередже.Я да беше в Китай , там ги гърмят на стадиона без моного много да питат.Поне нещо да вземем от по-напредналите в правно отношение страни където не се церемонят с айдуците.У нас се прави съдебна реформа което ще рече да няма осъдени за нищо.

Апелативните магистрати отмениха условната присъда от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок на Варненския окръжен съд, който намери, че документната измама за 390 102 лева, извършвана от подсъдимата Надежда Стоянова в продължение на 10 години, не била в особено големи размери и особено тежък случай. 400 000 лева откраднати не са особено тежък случай??? Пита се в задачата, колко от тази сума е сменила притежателя си за да се направи тази квалификация?

Заплата 1000 лв х 12 месеца= 1200, а за 7г на топло 390000- значи са и вдигнали заплатата повече от четири пъти!!!!!!!!!!!

Взела на заем ли или откраднала.За да не се стресира ли взела???

Не разбрах, дали е осъдена да върне откраднатите парични средства?? 2 000 лв. се намират, НО близо 400 000 невъзможно! И аз съм съгласен да присвоя незаконно подобна сума и да я излежа. След седем години пей сърце!! Като този от Сливен!!

Вижте, според нашето законодателство ,а и на други страни(масонско законодателство) се осъжда деянието (престъплението).За да има осъждане: връщане на пари,то трябва да се води друго дело от потерпевшия ищец,тоест М-вото на труда и соц.грижи.Но тъй като тези пари са народни(от данъци) на м-вото не му пука !

крадлата от допълнителния пенсионен фонд, дето си прибирала по 200000 лева месечна заплата и десетките знайни и незнайни елитни крадци по банковите върхове - къде е гилотината на марийка от франция

А тиквата гушна няколко милиарда от КТБ и не само, че не е осъден ами е, и премиер! Ама то прост народ - слаба държава!

Никъде не пише, че трябва да върне парите?! Значи, крадеш 400 000 лв и лежиш 7 години - ми то си заслужава - с лихвите, ги кажи 500 000 след 7 години - значи по 70 000 на година!

Не е Валентин ТОПЛОТО той е светлия пример

Не, че нещо, но аз не бих влезнал в затвора за 7 години заради 400K. Или за по 5к на месец.

Абе ти в коя банка си? Да ида и аз за лихвата.

8 години за откраднати над 1 милион, от инкасо автомобил и 7 години за 300 хиляди. Страхотна съдебна система, страхотна съдебна практика.

Мен пък ме разсмя забраната да работи с пари, докато й изтече присъдата. Сякаш иначе ще може да си банкира от затвора :)))

А какъв е проблема да си банкира от затвора?