ИК-Варна с най-висока средна заплата от 33 вуза

Сред 33 държавни университети в България най-висока е средната брутна работна заплата в Икономическия университет във Варна - 2061 лева.

Обратно в новината

Коментари - ИК-Варна с най-висока средна заплата от 33 вуза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Лъжлива новина" Изследването дава невярна представа за реалните заплати, защото примерно за ИУ те са върху 150 % изпълнение на годишното натоврване, а в другите ВУЗ е върху 100%.

По интересно би било да кажат какво е съотношението на брутните заплати на младшия преподавателски състав - асистенти и главни асистенти. Смесено със заплатите на чиновници, портиери и чистачки никакъв показател не е, а и добавката за трудов стаж изкривява показателите.

Хъм, Морско училище напоследък да не би да е станало частно...

явно от иу са подали данни за средна заплата на персонала! завършилите работят основно счетоводители,продавачи,анматори за 600 -1000 лв!

Зависи от специалността, която е завършил, от възможностите и амбициите които има завършилият.

Ами че то за нищо като не ставаш те правят началник.

Chefo77

А какво точно означава ИК, някой знае ли? ИУ зная какво е, но това К там ми е загадъчно ...

Тук не се казва какво се включва в това възнаграждение - заплатата по щат + % за прослужено време най-вероятно... Но за получаване размера на реалните възнаграждения трябва да се прибавят и допълнителните лекторски от разни магистърски програми, курсове, и т.н. Ама ще лъсне и друго - ще излезе, че с тези допълнителни лекторски часове някои преподаватели имат по 20 часа в денонощието...

ИУ - Варна, може би най-добрият университет в БГ

Забавни вицове разказваш.....най-добър е СУ.

Стари вицове: ВИНС - влизаш, излизаш, началник ставаш. Основно правило на студент от ВИНС: Максимално задоволяване изискванията на преподавателя, на база общия лаф.

Да бе... хахахахха

ИУ ВАРНА...

никак