Подготвят спасители и за неохраняемите плажове

Областният управител на Варна Тодор Йотов подготвя водно-спасителната дейност на обявените за неохраняеми плажове в региона.

Обратно в новината

Коментари - Подготвят спасители и за неохраняемите плажове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плажа на който ходя е неохраняем, и това е най-голямата причина да съм там... Освен че няма капанчета, миризми на старо олио, боклуци и чалга няма и тоалетна... нито душове... и така трябва да е, за това е див неохраняем плаж. Като има вълни, искам да се пускам с дъска. Ако ми сложат някакъв, който да ми свири на НЕОХРАНЯЕМИЯ плаж да не влизам във водата - да си гледа работата...

Като сложат спасител на НЕОХРАНЯЕМИТЕ плажове, те няма ли автоматично да се превърнат в ОХРАНЯЕМИ? Ще се започне със спасители, после чадъри и шезлонги, накрая капанчета и кебапчета с чалга. Не желая с моите данъци да се плаща на пишман спасители, които при най-малките вълни - вдигат червения флаг и си дремят на сянка! Трябва да има диви плажове на които човек да се къпе както и когато пожелае!

Не, приятел,спасител на плажа не означава автоматично капанчета чадъри,шезлонги и т.н. познатата одисея. Подобен модел работи в Камчия. Огромен, от типа''диви плажове",но на част от него има 2 /или 3/спасителни поста,оборудвани,указват със знаменца и възможностите за къпане.Има и лекарски пункт.Не зная дали го поддържат от руския комплекс,но съм виждал,че покриват при нужда цялата ивица.

напълно точно го е казал кънио. това е опит да се заобиколят търговете и кметовете да слоят свои охранителни фирми. сигурно също ги е яд, че хората предпочитат свободните плажове. редно е закона да забранява такива деиности.