”Жълтата кака с трите крака” предизвика скандал

Обществеността във Варна се раздели на два лагера в оценката си за пластиката „Разходка”, поставена в центъра на града преди десетина дни.

Обратно в новината

Коментари - ”Жълтата кака с трите крака” предизвика скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами без ръце на дедовия се подпряла...

Стига с тия тенекии бе...хората правят по света скулптури от ефирни, прозрачни материи, които са осветени и вечер са фантастични, а тук само тенеке...И оная пред Общината е ужас и скръб. Ами на площада до шадравана, тия кокичета и минзухари са "върха" на тенекеджийството, сякаш са правени в кръжок от ученици. Няма естетика, а само грозота като отражение на живота ни.

veska

Навярно въпросният склурптор или каквото и да е там е от партията на портних, че все ни пробутват като изкуство измислиците му, а главният въпрос за данъкоплатците е КОЛКО СА МУ ДАЛИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ?

Ами тъпа "скулптура" е, не ми харесва!Абе все някакви изгъзици лепят по Варна в последните години някакви модернисти и прочие слабоумници с връзки!

Мен ми мяза на творение на някой ментално болен и ми създава потискащо усещане

На снимката изглежда добре. Колоритна и интересна е. Дори и усмивки да предизвика и някое фото, пак е добре. Но как се вписва в околното пространство не мога да преценя.

Това произведение е на същия пишман скулптор чиято първа изложба беше жената с пищимана отпред, която беше демонтирана след огромния скандал.

Това е жената на Трипио, ама по- добре да бяха сложили него - по- естетичен е

Новината не струва пет пари ако не стане ясно цената която сме платили. Ако е повече от 5000лв, то тогава сме прецакани!

я па тоя... 5 хилки е била само софрата за тази гениалност...

Добра си е скулптурата, какво не и харесвате, че няма нищо от социалистическия материализъм ли?!

интересно колко ще излезе на данъкоплатците този " ЦИРК"

ямам отговор на въпроса, защо съвременните автори - писатерли, скулптори и все осталная ... . не вземат да почетат, да прегледат всичко онова, което видни българи назад в истарията са направили и как са го правили и писали. Всеки един от нас би могъл да направи една подобна простотия и да я чучне на входа или на изхода на града в който живее и да чака призвание. Имаме и един Ристо водката, който с едни табаци си увива некви работи - ба си тъпотията. Ама нейде, той не е живял в България през последните 70-80 години, полага му се.

Скулптурата е интересна, но не се вписва в пейзажа. Хубаво е да има интересни неща, но трябва да се мисли и за естетиката, а не просто да се нацвъкат разни неща наоколо. Ако всички статуи няха в този стил - да, но те не са, значи - не. Можеше да се направи нещо далеч по-интересно и вписващо се в пейзажа.

Абре Диражии защо триете бе - защото не е хвалебствено към другаря Портних или Върховният вожд ББ и слугата му Цецко

Уникален шедьовър - радост за всички жители и гости на морската столица!

Що, за простотия?!?!?!

Третият крак е компенсация за липсата на ръце.

По- скоро на липса на талант. По-грозно нещо не е показвано!

Скулптора е тотална щета. По-грозно, некадърно и аматьорско нещо трудно мога да си представя.

Всеки град, трябва да има нещо подобно, което да е символ и да е лесно разпознаваемо. Всички туристи ще се снимат с тази статуя и още от пръв поглед ще се знае, къде е правена снимката. Нека да остане. Не е белична в никакъв случай. :-)

МВР е поставило камера на чудесно място, с извинение да не откраднат скулптурата. Камерата е зад статуята и реално обхавща целия площад пред хотел Черно Море. Това е цялата идея на това "произведение на изкуството"

Не съдете скулптура. Човекът просто е надникнал в недалечното бъдеще. С храните, които ядем и въздуха, който дишаме, нищо чудно скоро да заприличаме на въпросната кака.

Определено скулптурата вкарва колорит в тази пешеходна зона! Аз бих гласувал да остане!

Дайте снимка да видим и Дочка де...

Страхотна е статуята, но трябва да имаш очи да видиш.

Не съм от Варна и не съм я виждал с очите си, но така на снимките наистина стои е някак сакато. Естетиката и куца.

И на живо естетикат куца, иначе статуята е хубава, но не се вписва.

на Веско му е през шланга дали ще демонтират и тази, нали си взе сухото...

Алеееееееее, я кво е свежо. :-))= нека си стои

А на мен ми харесва!