Пчелар:Добивите на мед във Варненско намаляват

Добивите на мед в региона на Варна намаляват, заяви в интервю за „Фокус“ Атанас Каракашев, дългогодишен пчелар и председател на Областната пчеларска организация

Обратно в новината

Коментари - Пчелар:Добивите на мед във Варненско намаляват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не мога да разбера, най-вероятно журналята пак пишат с гъзa си, как така пръскането на зърнените култури, се отразява на пчелите, зърнените култури като пшеницата, а мисля и царевицата се опрашват от вятъра, не от насекоми като пчелите, т.е. пчелите не ходят по пшеницата да събират прашец, да сте чували за мед от пшеница или царевица? Няма. Та рапицата и слънчогледа ви трепят пчелите и затова такв мед по добре го излей в канала - чиста отрова, пълна с пестициди. Признавам само акациев, липов и манов мед, другото е отрова.

Глупости на търкалета, всеки втори гледа пчели заради парите от Европа, но за сметка на това качеството на меда пада...

ама зърнената мафия си богатее

Какви ти червясвания... след като си купуват глифозат и раундъп... което УБИВА всичко живо и прави невероятна щета на природата.... и после ще се чудят защо никой не им купува ГМО-отглежданите култури и защо българите затлъстяват все-повече като американци,,,

не разбраха ли, че трябва да държат пчелините далеч от градините? Кой овощар ще си остави плодовете в градината му да червясат, та неговия комшия пчеларят, който си държи кошера до къщи да е доволен?

Та щом има въпрос - да взема да ти отговоря: Пръскането на всички култури ТРЯБВА да се извършва рано сутрин и късно вечер, когато насекомите/не само пчелите/ са се прибрали!!! Погледни и прочети- това е регламентирано с нормативни актове. И го спазвай, ако искаш изобщо да събираш някаква реколта. Защото без насекоми-опрашители ще береш нечервясали таратанци. А относно местоположението на пчелините - то също е регламентирано нормативно. За информация - имам голям двор, с много и различни насаждения; пръскам ги и бера хубава реколта, но и пчелите ми са добре. Просто трябва да се спазват определени правила. И да сме по-добронамерени.