Пловдив е ”Лидер в туризма на Балканите 2016”

Пловдив получи престижния приз "Лидер в туризма на Балканите" по време на второто издание на наградите "Balkan Awards for Tourism Industry 2016".

Обратно в новината

Коментари - Пловдив е ”Лидер в туризма на Балканите 2016” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено,няма как хубава новина да мине без злобни коментари,това все пак е България!Никъде в статията не пише,че Пловдив е по-посещаван от Париж и Рим и няма как да стане-Пловдив няма Лувър и Ватикана и куп други забележителности като тези градове,нито пък претендира да има такива.Може би ако не бяха 500-те години турско робство,сега Пловдив (и други български градове) можеха да бъдат едни от най-посещаваните и красиви градове в Европа.Иначе не знам дали с помощта на Тотев или въпреки Тотев,но градът в последните години наистина се разхубави,поне в центъра.И ежедневно като минавам по Главната,засичам групи туристи,които щракат усилено с фотоапаратите.Така че има истина в тази новина.

браво - показахте им на европейците... по посещаван от Рим и Париж? цели 800 хиляди туристи? въх дали да им вярвам на драскачите?

Майни,браво. Като роден в София,признавам,при това с удоволствие-въпреки кмета Иван Тотев,Пловдив е един великолепен,красив,с много дух и чар,град.Преди седмица го посетих за уикенда-възхитени бяхме!

Премести се да живееш в Пловдив, тогава.

ТОВА ВИЦ ЛИ Е

със своето разположение и топографски дадености, което определя и неговото място и значение в исторически план. Не се сещам за друго място в света, което може да съперничи на Стария град... като архитектура и атмосфера като цяло. Не случайно посветени хора го наричат Новият Йерусалим. А най-старият жив град в света е Дамаск.

Кои градове и места познаваш още?