САЩ влагат $3 млрд. в проект за безпилотна подводница

Американското военно министерство е вложило 3 милиарда долара в проектирането и производството на безпилотни подводници за ВМС на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - САЩ влагат $3 млрд. в проект за безпилотна подводница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....и отгоре на повърхността на водата, ще плува шамандура с двуметрова антена, долавяща сигналът от дистанционното управление на подводницата. :)))

БРАТУШКИТЕ ЛЕСНО МОГАТ ДА ПРИХВАНАТ И КОНТРОЛИРАТ ТЕЗИ ПОДВОДНИЦИ!!!РУСИЯ Е ДОСТА ПОНАПРЕД ОТ САЩ В ТЕЗИ НАУКИ!!!

Има два интересни момента в тази новина. Първия е за гордост. Изпреварили сме американците, защото те тепърва ще правят безпилотни подводници, а ние вече от години караме с безмозъчни премиери! Втория момент обаче е по-лош. Наще ни струват повече от 3 млрд.$

по-точно връкарките кифли дето си ги наел не знаех че подводниците са пилоти мислех, че са на самотеи ама отднес ще знам....

кви подводници краварски кви 5 лева ве смехурани....80% от Кравария е вприбрежната зона дето след едно мегатонно цунащи вликата кравраия щее само спомен....а фугасите са отдавна заложени ....и аок нещо мъртвата ръка ги взривява и готово....безпилтни подводници - смешки...

А полетът на ракета от балтийска република до Масква, знаеш ли колко трае? Щото в Кремъл знаят..

може да остане под вода. А Масква да я налетят дронове и да ослепее ГСМ - системата за предупреждение.

Преди някоя година се промъкнаха в едни руски форуми някакви сведения за такива подводници в Русия. Някак ги смотаха бързо, само стана дума за секретност и т. н. В сравнение с летящите дронове, тези поради спецификата на средата и начина на приложение, биха могли да са доста ефективни. Но май Американците са малко закъснели. От друга страна по-добре да не се реализират подобни проекти от който и да било. Само могат да направят моретата опасни.

Много интересна държава са Щатите. Тръгват смело срещу собствения си модел, без да им дреме изобщо. Печатат пари, поръчват на частните фирми изработката на нещо и така си движат икономиката. Хич не им дреме какво ще стане с парите, а стават лоши неща. Доларът от 1980-та досега се е обезценил с 300% (три пъти), а в сравнение с 1929-та например 27 пъти. Ама хич не им дреме. Скъсват се от бачкане за едни пари, които сами си обезценяват.

Тя рублата за една година се обезцени с 50% и вие другари, казахте - голяма работа. Сега 300% за 35 години ви се струват много... Нещо не ви се разбира. :))

50% са 0,5 пъти бе смешник.

Първо да се осъществи, пък тогава ще видим. Има една статия в Бизнесинсайдър - 15 of the most expensive projects abandoned by the US military в която има доста интересни неща. Преди години по подобен помпозен начин обявиха, че е почти готов боен лазер. демонстрации имаше - унищожи ракета във въздуха... Дадоха доста милиарди. Спряха проекта миналата година - безнадежно и не работещо оръжие, но скъпо. Оказа се, че при демонстрациите, условията на времето са подбирани (да е безоблачно), ракетата - мишена е била предварително обработвана да се взривява по-лесно и т.н. и т.н.

Поне опитаха. Не може да се спре нещо, преди да се опита. Руснаците също опитаха, имат самоходните "Сангвин", "Стилет", "Сжатие". За подавяне на средствата за наблюдение на противника.

И както само Той твърди, отличници сме на Европата, и всичко, ни цъвти! Пригласят му, Женорята от харема, и Йорде Фандък, Черешката* на София?

Консервни кутии а отварачката за тях е при ?

тъкмо да им ги прибират иранците-тия станаха за смях на планетата, дано тръмп да ги вкара в обора

А пък путлер ще строи хидрофонна система на батерии ,,която направу й толкоз добра,чи ъмериканцити гас пикаят"!Демек ЩЕ бъде отново безаналогова,а също и безполезна

Значи за оръжия и за унищожение пари имат, а хората с купони се хранят.

Марк 61 Каптор+СОСУС...хем ще си купят втори ракетоносец, от тия новите;)

Аха, очевидно руснаците напредват със Статус-6. Защо им трябваше на американците да излизат от договора ПРО ? Путин лично, ясно и без заобикалки им го каза - "несиметричен отговор".

Другарки и другари ! Няма никъде по света такава корупция както в Американската армия ! Тези 3 милиарда ,ще станат 15 и накрая проекта ще се окаже пълен провал ,както с много други американски оръжия преди това ! Милиарди хвърлени за безпилотни самолети които стават само за бомбардиране на арабски сватби и са абсолютно безполезни при реална война ,защото може да бъде прихващано управлението им от противника ! Същото ще е с тези подводници ....Поредната гигантска далавера на производителите на оръжие в САЩ !

харно думаш...

Харчат големи суми, но винаги има нещо налице - дори в провалените проекти има R&D което се използва по-късно в други. За разлика от руския ВПК в който само се краде - при Путин няма НИТО 1 завършен успешен проект: Горшков, Лада, Ясен, Булава, ПАКФА, Армата, Бумеранг и пр 'хлам'

никъде по света нема пропаганда като руската...далтонисти са отвсекъде.

Те могат и 5 милиарда да не си напечатът за въоръжаване за войни на другия полюс от тях ама задълженията си къв междубнародните институции едва ли ще платят които набъбват много на милиарди

А таваришите си мислеха, че Тръмпи ще пропусне да ги фалира..Както ги лекуваше Рейгън...Само изключително тъпи комунисти могат да се радват, когато на власт идват крайнодесни....Те се радват и на Льо Пен

главните оръжейници на форума АК-чето и ДЕТРОЙТА да ни противопоставяткачествата на руските подводници спрямо американските.

Аз сега ще те светна. Преди дни имаше статия за това как Русия е разработила и вече внедрява автономна система за следене на подводните съдове в световен мащаб с цел локация на всичко що се движи под водата. Та незнам за какво ще им притрябват подводници, ако имат такава информация с която да могат да унищожат всеки един плавателен съд.

няма кво да го светваш ...той си светнат по рождение откъм челот о и има даже една гънака в мозъка

Изглежда тестовете на стелт-катамарана изобщо не са толко трагични, колкото се опитват да ги изкарат, щом отделят подобно финансиране за да се приложат същите системи и за подводници.

никой не е нанесъл повече "съпътстващи щети" от дроновете. Това е и една от основните причини в пакистан (адрена сила) да има все повече радикализирани ислямисти. Да се опитаме да си представим за подобни "collateral damage" нанесени от безпилотни подводници.... и на флората и на фауната ;)

Пакистан си е пълен с ислямисти открай време. Именно той е родината на движението Талибан. За ежедневните атентати в граничните индийски щати, извършвани от фанатици, изобщо не са виновни дроновете.

абе мотивацията им расте експоненициално след всеки удар с дрон ако покрай сухота са заминали и 100-тина мокри...

империалисти.Съкръщават хиляди работни места.Докато социалистите/комунисти всеоткриват работни места... на обещания и на книга.А къде е воинската и човешка доблест и комунистическа идиодема-да умреш за родина.Видяхме го при подводницата "Курск".Между другото,морячетата дали ги направиха герои на Русия.

Да , не жалят пари за "износ на демокрация". Иначе са затънали с 18 трлн долара дълг.

явно е по евтино да създават безпилотни лодки отколкото да дават луди пари за чистене на старите от екскрементите на великите моряци на пиндостан

Аха, а любимите ти прасета от свинарника радваха ли те, когато "нахраниха" рибите с клетите моряци от Курск?!

"трешър" беше яката работа)))) - справки - най-тежките подводни катастрофи