За първи път във Варна - фестивал на тиквата

За първи път във Варна ще има фестивал на тиквата. Той ще се проведе от 29 октомври до 31 октомври в Морската градина.

Обратно в новината

Коментари - За първи път във Варна - фестивал на тиквата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пораснала съм с ИЗРЯЗВАНЕ /младите разбирайте "правехме карвинг на тиквата"/на тиквени фенери. Само, че тогава баба правеше катми на сач и раздаваше на всички деца от улицата. Палехме свещ във фенера и си спомняхме за починалите си близки. Беше неусетна част от обучението ни в уважение. Оставило е трайна следа и сега го правя за децата си.

ВАРНА стана най-глупавия град управляван от тикви! Вместо да измислите как да продължите традициите на българите, вие показвате колко кухи глави сте. Съсипахте ни града!

Междувременно на карнавала на тиквата Бойко Борисов е нямало нужда да се дегизира !

Въпросът е духовен и нещата не са даже толкова Жневинни, кокото изглеждат. Да се кланяме ли на дяволщината, която Холуеен представлява или да я отхвълиме? Първото означава да приемеме злото и разрушението на душите ни и страданията във вечната тъмнина. Второто- да почитаме Божията воля и да бъдеме с Него вечно в светлина, свобода и съвършен живот.

И аз съм против, но свободата е преди всичко. Моят протест срещу намесата на религията , чрез собствената си комерсиализация, като облека кукерски костюм и отида на парада.

Главно действащо лице в този фестивал трябва да е Бойко-тиквата

Всячески нашето съзнание се зомбира чрез инциативи от Америкап за Б-я, които любезно се подемат от небългарските медии да отбелязваме непонятни и чужди нам празници-денят на влюбените, тоя тиквен празник. От сутринта ни си набива, да направим дететето си на тиква и да участваме в конкурс. Макар, че този конкурс вече е предрешен-имаме си тиква вожд и живеем в страната на тиквите и калинките.

Бачо ти протестирал ли си срещу празнуването на 9-ти Септември? А срещу другите съветски празници, които насила ни караха да честваме, че и ентусиазъм да проявяваме. Сега сме свободни хора да празуваме каквото си искаме.

Не, не сте свободни да избирате, налагат ви го както винаги, но този път с по-голям финес, да не се усетите.Тези, които са отгоре ви казват от какво имате нужда и каво да харесвате,. А вие сте достатъчно тъпи и много лесно се манипулирате. Бъпроса е да си мислите, че сте свободни да избирате, а да правите каквото ви кажат, да "лош материал" сте, не можете да мислите самостоятелно.Да забравите ваште си обичаи и традиции и да празнувате чужди такива.

Възможно е някои от вас да са свободни хора (защо ли?!?!) но 99% от българите не са, така че, не ни ги пробутвайте тия! По време на соца не беше добре за обикновените българи но определено се чувстваха по-добре в сравнение със сегашната лайняна действителност!

искаме такъв фестивал във всеки град, в чест на вожда!

След като сме в царството на тиквата няма да празнуваме Празника на будителите, а ще си празнуваме Фестивала на тиквата! Това е толкова естествено, като се огледаме как и кой управлява държавата! Не е нужно много, а само калинки и голяма тиква!

Защо сега го правите този празник! Заради продажаниците на които са пратили соросоидите! Празника на тиквата в България се празнува всяка година в Севлиево от 10 до 16 октомври и това го знаят всички българи! А вие от Варна сте ПРОДАЖНИЦИ!link

Предполагам, че патрон ще е най голямата тиква - БОКО ПОЖАРНИКАРЯ! Варненци, опомнете се каква управа си имате! Може ли град като Варна да има празник на тиквата??? Полудели сте????

не го правим ние - потника го иска /кмета ни/

Скоро това ще ни е националния празник. Видими резултати!

Сборище ...на простаците!...

200 фенера участваха в уникално шоу в Шумен наскоро. Шоуто беше изнесено на тъмно от танцьори на народни танци. Дано във Варна успеят да направят същото. Струва си.

Премиерът ще присъства ли?

Както за всяка свиня идва коледата,така и за всяка тиква идва Хелоуин-а. Да се стяга баш тиквата на държавата

Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ. Фостър Дълес

Тиквуня ли ще бъде председател на журито !?

Някой кукурузник,като теб,ще го открие...

Премиерът ли ще открие фестивала...

Голямата и Малката Тиква пристигнаха ли?

от какъв зор ще празнуваме американския хелоуин - политиците им не ни смятат за хора, а нашите псевдодържавници им се кланят и даже с радост празнуват тиквените им празници - ако е за тиквеници, имаме си ги в излишък - който е българин , не трябва изобщо да го наближава продажния им празник на нашите тиквеници

Специално за Тиквочевите зеленотиквеничковчета ...

На присъстващите лично кмета ще раздава членски книжки и портрет на Бащицата или майчицата по избор на криминално проявения ЦЦ

Ще има ли?

триумф на невежеството

То във Варна тиквочите какъв друг фестивал може да направят освен фестивал на тиквите?

нито хелуин нито холивуд зачитам, това е агресия, разврат и наркотици, подмяна на мозьчната информация. има много хубави бг национални празници.

ще се казва Велики Буда а по-малките тикви - Будистки миряни

А нещо за деня на будителите няма ли да има?

О, неразумни юроде!

значи тикви и тиквеници може, ама да заведат организирано децата да поднесат по една китка на паметниците на будителите неможе. за това ще си останат прости тикви.

Под патронажа на министър-председателя на републиката Б. Борисов!

Chefo77

А дали ще дойде, за да среже лентичката???

По-добре е децата да за делото на нородните будители!!!!! Другото не е българско!!!!

Празник на министерски съвет...

Едно време Тато само до портрети се ограничи, сега - цял фестивал...