Показаха съкровището от времето на Александър Велики

В Приморско показаха уникалното златно съкровище от времето на Александър Македонски, открито в местността "Силихляр".

Обратно в новината

Коментари - Показаха съкровището от времето на Александър Велики | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги тинтири великан от 19:36 ч., въпросът ти показва, че и ти си ослепен от писачите на нашата история, диктувана им от чифутската банда. Нещо което за съжаление е набито в главите ни на 99, 999 % от българите. До преди няколко години и аз бях заблуден. Нещата си дойдоха на мястото, започнаха да излизат книги на база древните български летописи. Едан от тях е "Непознатата история на българите", има я в store bg, но е много скъпа за съжаление. Да те въведа в истината, след което да не задаваш такъв въпрос - как са Оцелели след набезите на атила,славяните,аварите??? Първо траките са древни българи и те на Балканите са се нарекли така според името на българския алп (малък бог, дух) Сабан Трек - треки, траки, когото те са почитали, защото ги е заселил в нашиет земи. От треките възниква трек-българския език, български тюрки, тюркските езици. Второ, Атила е най-великият български император, от Първа хон-българска династия, от българския царски род Дуло. Все едно да кажеш на себе си, своите деди, че са правели набези тук. Та те са си връщали древните земи завзети по някое време от македонската български династия, и след това от римляните. Трето, славяните са българи. Етнонимът славяни е възникнал като калка през 6-ти век, буквално в превод от "българин" ("булгар", на трек-български, български тюрки), на агилски (праславянски) на което едно от значенията е "славен човек" - "славянин". Четварто, аварите са българи, българи авари! Прочети в електронния вестник Бултаймс, в раздела България от 15.10.2016 г., статията "Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет. Сензационно за историята ни и богословието". Там пише за българите-авари и какво се случило преди 3000 години. И пето, научи си урока и запомни отговора на въпроса на Паисий: "О неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш болгарин?"

"Находката бе открита в понеделник от археолозите доц. д-р Петър Балабанов и Даниел Пантов, директор на Общинския исторически музей в града." Съмнява ме точно тези двамата да са копали и да са намерили златото. Сигурно някои от работниците са го открили, ама сега ще излезе, че шефовете са откривателите.

питам кои са днешните траки???? и кои особености са останали предавани през поколенията? как са казвали наздраве?? как са уцелели след набезите на атила,славяните,аварите??? не ми отговаряите,просто помислете

Драги тинтири великан, въпросът ти показва, че и ти си ослепен от писачите на нашата история, диктувана им от чифутската банда. Нещо което за съжаление е набито в главите ни на 99, 999 % от българите. До преди няколко години и аз бях заблуден. Нещата си дойдоха на мястото, започнаха да излизат книги на база древните български летописи. Едан от тях е "Непознатата история на българите", има я в store bg, но е много скъпа за съжаление. Да те въведа в истината, след което да не задаваш такъв въпрос - как са Оцелели след набезите на атила,славяните,аварите??? Първо траките са древни българи и те на Балканите са се нарекли така според името на българския алп (малък бог, дух) Сабан Трек - треки, траки, когото те са почитали, защото ги е заселил в нашиет земи. От треките възниква трек-българския език, български тюрки, тюркските езици. Второ, Атила е най-великият български император, от Първа хон-българска династия, от българския царски род Дуло. Все едно да кажеш на себе си, своите деди, че са правели набези тук. Та те са си връщали древните земи завзети по някое време от македонската български династия, и след това от римляните. Трето, славяните са българи. Етнонимът славяни е възникнал като калка през 6-ти век, буквално в превод от "българин" ("булгар", на трек-български, български тюрки), на агилски (праславянски) на което едно от значенията е "славен човек" - "славянин". Четварто, аварите са българи, българи авари! Прочети в електронния вестник Бултаймс, в раздела България от 15.10.2016 г., статията "Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет. Сензационно за историята ни и богословието". Там пише за българите-авари и какво се случило преди 3000 години. И пето, научи си урока и запомни отговора на въпроса на Паисий: "О неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш болгарин?"

Оцелявам, а не Уцелявам! По-добре да си шумен, но умен, отколкото тих и тъп...