Съдът остави в ареста шизофреника, наръгал мъж

Съдът остави в ареста 34-годишния Владимир Пенев, обвинен за нападението над мъж на столичната улица "Владайска" в петък.

Обратно в новината

Коментари - Съдът остави в ареста шизофреника, наръгал мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде, да се замислим като общество, може ли един гражданин да има по-малко права от друг. А от животно ...

има имсмъртно наказание,то лекува тези болести напълно.

Защо е в ареста? Този човек е доказано болен. Той трябва да е в психиатрия, а не в затвор. Какво ще го правят, като го затворят в затвор? Той има нужда от лечение. Най-добре е тези хора да са под постоянните грижи на психиатрите, а не да прехвърлят задълженията си към близки, роднини, съседи. С такъв човек никой не е в състояние да се справи, не се знае в следващия момент какво точно ще му щукне в главата, а те искат близките да се грижат за тях. Че тия хора да не са звероукротители, защото един лук човек е повече от разярен бик, или лъв, или каквото щете животно. Страшно!

Много сте прав, в това което сте казал. Лесно е да обвиняваш болния и близките му, но само който не е минал по този път, не знае за какво става въпрос. Държавата не полага нъжните грижи, прехвърля отговорността на близките, а те не само че не могат да се справят, но често стават също жертви на болния.

Такива хора трябва да бъдат в лудница със строг режим! Не може държавата да абдикира а нормалните хора да бъдат тормозени и нападани без да носят отговорност!

Никаква свобода закона трябва да се промени откачалмите зад решетките

Познавам и други освидетелствани ненормалници дето си ходят спокойно на свобода и тормозят хората около себе си. Лошото е, че закона им дава предимство - ако те те пречукат никой не им прави нищо, ако обаче ти се саморазправиш с тях ги броят за хора. Та ако подобни индивиди са на свобода някой трябва да носи отговорността от тяхно име, т.е. ако лудия извърши престъпление наказателна отговорност да носи или лекаря, който го е освидетелствал като нормален или роднината, който е поел ангажимент към него. Ако не се намери такъв човек да ги прибират някъде за постоянно.

да е психично болен, този човек е обществено опасен и трябва да седи зад решетки!