Търсят се млади инженери с иновативно мислене

"Ден на кариерата“ отново отваря врати и дава възможност на млади кадри от ТУ-София и филиала в Пловдив да се запознаят с дейността на потенциални работодатели.

Обратно в новината

Коментари - Търсят се млади инженери с иновативно мислене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с какви заплати ги търсят , защо не казват ? Палячовци пълни , докато не се научат да дават европейски заплати , така ще е . Отделно крайно време е да се криминализира неплащането на раб. заплата.

търсете ги на терминал 2 и по-нататък

В България инженерите работят по 12 часа на ден, а заплатата им е не повече от 1500 лв. Щях да забравя, ако може да не са обвързани.

1000 объркал си се !

Има и за 1000,но в провинцията!!! Техническия персонал бяга в чужбина да мие чинии,защото тук заплатите са за Бог да прости!!! Там миеш чинии и взимаш 2 пъти по висока заплата,като квартирата ти е осигурена от работодателя!!!! Тук взимаш 1000 - 1500 лв. ,плащаш си квартира и никой не те пита,ама имаш ли пари да си платиш сметките,квартирата,дрехите,на зъболекар да отидеш,харчовете по автомобила,камо ли деца да имаш... Робовладелците тук си мислят,че,като ти дадат 1500 лв и ти ще си богат,ама тези пари стигат точно ,колкото да си на нулата за следващата заплата,това се отнася най вече за София! А да взимаш под 1000 лв в София си е чисто самоубийство...

иновативно мислене...готови да работят за 1000 лв заплата. Нема да ги намерите. За 1000 лв работят само млатите меринтжеий 8)

Отново взимам думата защото ме хваща яд,като гледам опитите за манипулации на някои от форума. Минималната ставка тука е 10 Е на час!!! / да бъда точен 9.68/ А сега сметнете колко ще взима новопостъпил инж. Грубо 70 Е на ден с удържани данъци. А сега - по 40 ч на седмица =280! /тука се работи по толко/ А сега - за месец 4х280=1120 Е. Повтарям - при положение че е назначен като мияч на чинии!!! Я да видим цените. Риба пъстърва/чистена/ тука е 2Е парчето, бира немска 500 мл - 0,52Е,хляб /специален с ядки/ 1Е ,репички -1Е /но на връзката са 42 броя, броих ги специално!!!/ Колко са в БГ ? Вино прекрасно червено или розе - 2,5 до 5Е бутилката. Бензин - 1,29 до 1,33 Е. С дневната ставка от 70 Е - резервоара ми пълен!Пак казвам, че българските търговци и работодатели крадат труда на хората и не става въпрос изобщо за обучени или необучени.Как така цените на нощувките, примерно,се предлагат по международни цени а работодателите в БГ плащат в пъти по-малко на персонала си отколкото тука? Къде отива разликата питам всички тия във форума дето не са си подали носа извън БГ? Затова млади хора не ги слушайте! Тези или са невежи или са от класата на по-горе описаните крадци!

Аз също съм инженер, но учих, а не преписвах и сега живея доволно и богато в България (моята татковина). Такива сополи като теб дето все се оплакват има навсякъде, не си интересен! ... ади бегай да спиш на квартирка, а ние тук си спим у дома, цървул!

хахахаха, и като се събуди един хамстер увиваше ли копейки в станьол?

Няма образование в България, което да доведе до искания от вас резултат. Тук се бълват само висшисти без нужните компетенции. Естествено между тях има и природно надарени, но това не се дължи на обучението в университета.

Да, ама тук няма да ги намерите. Те вече са си нацелили някоя "чужбина" ;)

"Търсят се млади инженери с иновативно мислене", да пасът овцете на байхой на село...

Работа се иска и черпене на наш и чужд опит от вече изградени инженери. Това иновативно мислене отива само към приятно прекарване на времето в млад и ентусиазиран колектив и ....дотук. Е, ще има и тиймбилдинги и др. такива неща, ама ако може работодателите да накарат младите ентусиасти да не се обвързват и да нямат деца за отглеждане - най-добре за тях. Ама всъщност млади им трябват ,за да им се кланят на опита на едвам порасналите и вече станали 25-30 годишни работодатели, а пък те да не им плащат за трудов стаж и т.н. цяла поема за геноцида, подхранван от САЩ и евреите...

Инженер се става не след завършване на образованието,а след ,като започне работа и започне да се обучава в самия работен процес и така след няколко години вече може да стане добър инженер! ТУ София,както и другите технически университети,а и техникумите са само старта,но те не може да създадат инженери! Инженер се става в последствие... А нашите работодатели искат на готово инженери без никакъв опит,но вече този инженер трябва да е,като Бог,да владее 2 езика,да може да работи извънредно,да има шофьорска книжка минимум с Ц категория и накрая срещу 1 000 лв!!! Е няма такива инженери,1000 лв никъде по света не се взимат дори от миещите чинии!!!!

Продължавайте да ги търсите,нали сега Кунева ще ви ги даде,това ще са 1/4 от пазара роми!!!! Това ще са бъдещите инженери на България - циганите,но те ще са инженери по крадене,рушене,трошене,по добри от тях няма!!!! Но според другарката Кунева,циганите са бъдещите инженери на България - Мангалия!!!!

И 2000 лв. да им дадат пак няма да има желаещи млади инженери. Защото което е кадърно отива на вън за 3000-5000 евро. Тук остават 1/4 нови българи които не стават за нищо , а само претенции. Ха честита демокрация, циганизация и имиграция.

Ба , ба , навън българите са масово миячи , гладачи , чистачи. Има и инженери , ама броя общаци който изнасяме е много повече. Който е кадърен и в БГ може да изкарва пари.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от ЕС, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Здравейте, аз съм български, ДС работодател. Кален в комунистическите идеи. Предлагам 1000лв. начална заплата, мизерни условия на труд, нула уважение и развитие. Има ли желаещи?

на хиледарката ако се мръщиш ....

Сега да ви обясня на всички млади кадри, защо заплатите са такива, за да не се пънете като телета. Това идва от общото ниво на заплатите в машиностроенето които при положение, че са добри (заплатите) са в порядъка 700-1000лв. При това положение няма как да се дадат за млади инжинери нещо много по-различно като старт от това ниво, защото за да може този нов инжинер наистина да бъде "генератор" на нови производства във дадена фирма, той трябва да се обучава поне 4-5 години във фирмата, за да може наистина да познава силните и страни и как може да допринесе за развитието и. Това цялото изобщо не е лесно за постигане и от моя опит единствено най-упоритите и преданни кадри успяват да стигнат такова ниво. Когато преди вече близо 20 години аз започвах като млад инженер не се интересувах от заплатата, а единствено от развитието. Отличната ми заплата която имам в момента изцяло е плод на много положени усилия, които работодателите при които съм работил забелязват сле години работа при тях. Това се изразява както в отношението към работата, така и към забележките които човек получава. Дори с близо 20 години стаж има много какво да се научи и е страшно грозно когато стигаш до ниво в което една от задачите ти е да въвеждаш нови кадри и те не само, че не умеят нищо (което е нормално) но и са убедени, че още сега веднага за 6 месеца трябва да бъдат високо оценени. Разберете, че инжинерната професия съвсем не изначава, че си инженер като можеш да намоделираш нещо и да го разчертаеш. Това са само базови умения, а реалните инжинерни задачи са от различно истество и зависят от бранша на фирмата и тъй като това няма как да се предаде в университета затова и младите кадри имат нужда при започване на работа някъде минимум 3-4 години "обучаване" в една фирма. Ако на някой това може да му помогне за да стане по-добър, добре. Ако ми пишете минуси то е за ваша сметка, аз няма какво да доказвам, защото това не е състезание! Това е реалния живот и същото важи и за останалите браншове!

това всичко е добре при положение, че не ти трябват млади хора/инжинери, но ако ти трябват сега привличане с разсъждения за след 5 години не ми изглежда оферта

пише се "инженер"

Е какъв инженер си ти, като си малограмотен!

Ехеее, сред "мигрантите" е пълно с такива - питайте Тиквата, Бъчвата и Сталинка, дето ви ги натресоха!

Те инженерите сигурно никнат като гъби след дъжд.. е така, от само себе си. Трябва само да ги потърсиш. Идиоти..

.... И за какви заплати , ако мога да попитам, моля ..... ?!?!?!?

500-600лв, на мен толкова ми предлагаха преди години, като все още имах някаква надежда.

са толкова .

Аз пък не съм завършил техникум,а ВМЕИ=Технология на машиностроенето и металорежещи машини 1978г.От 25 години имам собствена фирма с успешен бизнес в машиностроителния бранш./За пояснение на незапознатите- споменах машиностроене ,а не огради врати, решетки и друга подобна'' железария''.

ти ги дадоха комунистите , или направо цялото предприятие . Хайде стига с тия плоски номера бе - хората не са идиоти .

1. Има ли сега в Бг машиностроене ? 2. Къде в Русе или Варна ? 3. МЕИ и алкохола на прощавали на никого.....

С цели 550 лева заплата

Аз пък съм горд да работя като пенсионер в Техническия! Там доскоро беше РЕКТОР Професор Христов - от Държавна Сигурност! Още са там и тези. Борис Туджаров - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра Основи и технически средства за конструиране, Mашиностроителен факултет, Георги Попов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра Технология на машиностроенето и металорежещи машини, Машинно-технологичен факултет, Емил Гарипов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра Системи и управление, Факултет Автоматика, Иван Момчев - от Държавна Сигурност, сега Декан на Факултета за френско обучение по Електроинженерство (ФФОЕ), Никола Калоянов - от Държавна Сигурност, сега Ръководител катедра "Топлинна и хладилна техника", Енергомашиностроителен факултет. Комисия за принадлежност на български граждани към ДС Решение 2-70 от 18. 09. 2012 г. - Технически университет - София link comdos. bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=457

Истината е, че без стари кадри да предадат опита на младите нищо не става. Поне в машиностроенето е така! Личен опит! Попаднах на добри колективи и научих от тях. Гледам по други фирми колеги дори с повече стаж от мен правят глупости от железа! За условията, които се предлагат няма да коментирам! Тъжна картинка! Уважение - лошо, заплащането не е е розаво! За желаещите за този тип работа не знам колко млади има, а и с претенциите да са добре подготвени при положение, че опит се трупа точно с време и работа с хора, които знаят какво правят!

Пич , българските стари кадри си пазят знанията за гроба. Ако изобще знаея нещо. Комунизмът не дава много възможности за развитие на сивото.

Трудолюбивия! Явно не си излизал от страната и лъжеш младите. Аз съм с две висши /инж. и икономика/ и емигрирах на 61 години.Работя неквалифициран труд за 1000 Е, но изчислих, че 4,5 пъти съм по-добре.Цените в БГ са колкото тука,а заплатите около 5 пъти по-ниски.Ненаситните работодатели и търговците грааабят хората. И това го позволява държавата. Така че - заминавайте! Това е моят съвет. Един път се живее.

Млади инженери с иновативно мислене и желание да работят по 10 часа срещу 700 лева

По-добре за 700 да започнеш като инженер и след 5 години да си на 3000 отколкото сега да миеш чинии на запад за 600 Евро - и след 5 години пак да си там. Труда не е лошо нещо - не плашете хората!

А живота си минава - богатите стават още по-богати на гърба на залухави инженери

Не, след 5 години ще си сменил поне 3 фирми и всеки път ще започваш от 700 лв, ако въобще ти ги плащат

В чужбина бях шеф, тука не мога да си намеря работа, мутренски фирми и чуждите дошли тук скоро се мутризират, в БГ няма работа, а и тая дето я има е мъка.

Глупости - За добре образовани ( а и за необразовани хора на които им се работи) работа има Бол!!! Даже има такова търсене, че кадри няма нито в производството нито в туризма!

То работа може и да има, но всеки очаква някакво достойно заплащане. А в момента заплатите в България са в пъти по-ниски от заплатите за едни и същи позиции в други държави. Е каква е ползата от това, че тръбяхме наляво и надясно, че в БГ работната ръка е евтина - получи се така, че хората избягаха и продължават да напускат страната. Ето и аз съм се запътили навън, независимо, че гоня 50-те.

"нови, свръх модерни очертания на бъдещето" - бла-бла, клишета, които на никого не правят впечатление. И на нас ни разправяха, че по това време вече ще сме в комунизма.

Ама разбира се! Няма инженер, който да е способен и да не иска да остане в България. Само чака да му предложат заветните 800-1000лв заплата и е готов да работи по12-14 часа за благото на фирмата... Да не е луд да иска да получава (минимум) 10 пъти повече в някоя нормална държава...

За благото на шефъ на фирмъта!!!! Кво е туй то за целата фирма???? Фирмъта бачка за шефа си!!!! Рабоботниците са подробностий!!!! АААААААА!!!!! М????? Кво не разбируваш????

А стига с глупостите бе!!!! Когато аз завърших МИ-то, от целия поток 150 човека да работят по специалността искаха да работят 10 човека. Другите бяха дошли за да си поживеят 5 годинки без мама и тате. Ходеха си на врата. Особено 1 година. От 10-мата имащи мераци за работа сега работят 4-5 човека.

Щото такова е висшето ни образование и толкова са ги научили. Ако не са го учили в техникум, във ВУЗ няма как да научат нещо.

Корнелий

Учил си ти в 'МИ'-то . . .