Развъдник на кучета тормози жители в Железница

Десетки кучета, отглеждани в двора на къща, тормозят жителите на софийското село Железница, съобщи потърпевш.

Обратно в новината

Коментари - Развъдник на кучета тормози жители в Железница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКИ ЧАСТНИ РАЗВЪДНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ! Писна ми от идиоти, които ежегодно генерират безброй бездомни кучета и котки, като изхвърлят т.н нерализирани и несполучливи кръстосани "ПРОДУКЦИИ". Интернет е пълен с подобни обяви в които всякакви кучкари се правят на търговци и се мъчат да печелят на гърба на беззащитните животни. ТОВА Е АБСУРД, защото нито плащат ДДС, нито са компетентни и имат условията да го правят. ВСЕКИ КОЙТО ИМА ДОМАШНО ЖИВОТНО ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГО КАСТРИРА или ако реши да има "поколение" да поеме съответно отговорност, чрез декларация или договор с общината, че ще се грижи за него, а ако не го направи трябва да му се търси сметка и да бъде наказван безпрецедентно! В КОНТРОЛА е решението на всички проблеми, тук НЯМА КОНТРОЛ СЕГА, НО ТОВА ЗАВИСИ ОТ НАС САМИТЕ дали ще се промени или ще си пишем глупави постове под поредната подобна новина !

При слабата държава всеки има права но няма никакви отговорности, стига да има пари. Относно кучешкия проблем положението е тежко за България, а за София е трагично, но то какво ни е на ред в нашата страна, никой субект докоснал се до държавната или общинска власт до момента не заслужава и капка уважение.

у нас за кучетата има защита от закона, но за човешките същества - не -ако биеш куче - глоба ,- ако биеш човек - нищо, дори да го убиеш с автомобил- или нищо , или наказание до 5 години (на практика ще те освободят предварително защото няма достатъчно затвори за престъпниците , нарушили законите) и после пак си вън и пак по закона ще ти лепнат някакво оправдание "ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ"......

По отношение на КУЧЕТАТА: Опасна и разрастваща се популация на безстопанствените псета идваща предимно от гетата, разни псевдо животински организации на които им е бизнес, формалната работа на общината и да не забравяме множеството опростеещи граждани които редовно ги хранят; Липсата на какъвто и да е контрол и заинтерсованост от страна на община или държава към домашните псета, което прави техните стопани все по-нагли и безотговорни.

Безхаберни институции. Безхаберни политици. Като се случи инцидент, пак всички вдигат рамене и не поемат отговорност. Сигурно и бизнесдамата има протекции в общината или по - високо. Това е пълен абсурд в абсурдната ни държавичка.

Къде е кмета на район Панчарево? Къде е госпожа Фандъкова? Спят зимен сън! не се интересуват от реалността. Пълно е с некомпетентни и корумпирани служители в държавната администрация! безхаберието е повсеместно!

Няма такава точка в закона, защото е писан от кучезащитните организации, а продажните депутати приемат каквото им се подаде оттам.

И в Кокаляне, което е също към община Панчарево има такъв двор пълен с кучета и неистов лай.

кибрита

Понякога слизам от разходка из Витоша на спирка "Анева чешма" в края на Железница. Минава се край някакво заградено място с табела "Развъдник на кучета" или нещо подобно. Разбесняват се като видят хора и винаги съм се чудил достатъчно добре ли са заградени.

В тази изродска държава да си циганин от гетата, емигрант или куче, има специални закони, организации, медиен интерес и какво ли още не за защита на техните права и интереси. За разлика от гражданите които искат да просъществуват тук работейки и отглеждайки следващото работещо поколение, което ще издържа на плещите си това бреме. За жалост тази продуктивна част от обществото непрекъснато се смалява.

Столичните кучкари ги развъждат направо на улицата.