Решиха: 850 лв. данък за такситата в София

850 лв. данък за таксиметров превоз ще се плаща от 1 януари в София, реши Общинският съвет.

Обратно в новината

Коментари - Решиха: 850 лв. данък за такситата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко им е толко изкарват на ден тези бакшиши!

70 лв на месец! Може ли всеки, който не иска да плаща 10% ДОД да плати 70 лв? Едва ли има таксиметров шофьор в София, който изкарва под 1500 лв на месец чисти. Обикновено изкарват над 2000 чисти. Освен това е на автомобил, който се кара от двама шофьори и това води до чист приход от мин 3000 лв на кола. Логичният данък е 300 лв. Т.е поне 4 пъти по-голям. С какво прави бакшишите са недоволни, а останалите трябва да са доволни? Вие не усещате ли, че когато една цяла гилдия спре да плаща данъци или плаща 1/4 от данъците, това рефлектира на останалите. Скоро да очакваме ли патентен данък 500 на строителна фирма. Трейс груп плаща 500 лв патентен данък и спестява 100 милиона данък? Правилно ли е? Що не приемат патентен данък за всички професии? Лекар 300 лв патент, учител 200 лв, Вальо Златев 100 лв, шеф на банка - 450?

човече в голяма заблуда си, няма такс.шофьор който да изкарва тия пари, няма, разберете го най-после, че почти оцеляват, а за другото всички професии с патент, съм ЗА, тогава да дънкаме тука

Корнелий

Добре! 1. Някой кара ли те да караш такси на сила? 2. 35 лв на месец данък се равнява на данъка на заплата 350 лв. При минимална заплата 420 лв в България. Т.е само и единствено таксиметровите шофьори изкарват под минималната заплата за страната. Така ли е или не? Излиза, че се трепете да карате по 12 часа за 350 лв на месец, а? Извинявай, че не ти вярвам, ама някои сме ходили на училище!

Ако наистина се изкарваха такива пари, защо тогава има хора, практикуващи по-сложни професии за по-малко пари?

На който не му харесва данъка да смени професията. Желаещи да карат такси без да правят мошенгии има! Проблема е, че бизнеса е разпределен на наши и ваши като всички транспортни далаверки.

2.40 на ден. нищо работа, само където таксиметровия трябва да работи 356 дни в година за да бъде 2.40 на ден. държавата рекетира от всякъде, за да може да храни близо 2та милиона малцинствени гласоподаватели. няма да има добър край това.

До къде стигнахме щом бакшишите се оплакват, че са им много данъците. Ако не се криеше масово 90% от оборота можеше и да няма нужда от фиксирани такси.

Корнелий

70 лв на месец много ли са ти? Даже 35, щото колата се кара от двама! Ако са ти много, нищо не ти пречи да спреш да караш такси. Хвани се на работа за 500 лв и ще плащаш 50 лв ДОД!

За справка:лицензията за такси в Вашингтон примерно е около 750 000 $( еднократен) : наистина, говорим за съвсем дргу град и съвсем други доходи, но тези доходи далеч не са 1000 пъти по големи че да оправдаят близо милионният лиценз...850 е смешна сума

В Ню Йорк беше $450,000 преди години. Както и да го гледаш, това си е горе-долу една къща. Еквавалент в България би било 50,000 евро еднократен лиценз.

$450,000 дори е доста ниско, наскоро четох за медалиони, които се продават за по над милион. NYC не е добра база за сравнение, понеже броят на такситата е фиксиран (не помня на 7,500 или на 12,000), докато тук всеки може да стане таксиджия, но все пак 850 лв. на година наистина е ниско. Това е все едно ДОД върху 8500 лева годишна заплата. Чудя се ако UBER приемат да плащат данъка за своите водачи, дали СО няма набързо да им разреши пак да осъществяват дейност?

Абе н Ню Йорк заплатите на лекарите пък почват от 120 000 долара нагоре! А в Бугарско 90% от лекарите не могат да изкарат такава сума и за 10-15 години!

Нисък е! Какво са 850 лв.? Трябва да е по-висок! Ако намалят цените ще имат повече приходи, ама от лакомия ни цакат здраво с тарифите.

И защо да намаляват цените, като в някои случаи ти излиза колкото цената на градския транспорт, например от Младост до Дружба ти трябват минимум 2 билета и 35-40 мин. с ГТ.

Шофьорите да ходят да протестират пред офисите на техните фирми в София ! Защото те им го нататрузиха тоя измислен данък, а не от общинския съвет .Април месец собствениците на 5-те най-големи фирми в София си платиха на лобито си в парламента и въведоха тая недомислица , а платените им клакьори Спас Атанасов и Кирил Ризов прескачаха като пеперудки от кабеларка на кабеларка да защитават патента и другите глупости в закона който пак няма да върши работа , и вече самите фирмаджии натискат пак да го променят .

тая Йорданова 365 ли дни бачка, не почива ли събота и неделя та е разделила така умно 850 делено на 365

не знае ли че водача не работи всеки ден, има си правила , или да ги сметнем както ни е удобно, белким напълним хазната с кървавите пари на хората

Кървавите пари са от клиентите. Бакшишите да намалят цените и ще изкарват повече. С тези цени в момента, а и там разни помпи и други приспособления само дерат клиентите. Малко им е този данък!

За няколко дена ги правят тия пари, кво толкова.

Какво колко?