Варна иска сама да управлява минералните си извори

Промяна в Закона за водите, която да позволи общините да придобиват право на управление на минералните извори на териториите си, подготвя Община Варна.

Обратно в новината

Коментари - Варна иска сама да управлява минералните си извори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наличието на минерални извори предполага пукнатини в земната кора. Ако се окажат подходящи, то би могло да се добива геотермална енергия в промишлени количества за електричество и топлоподаване към цели квартали. Подобни съоръжения се изграждат в Париж. Има ги и на още трийсеттина места по света. Според Уикипедия подобни съоръжения ще се изплатят за 6 месеца до една година. Хубаво би било някой от Варна да се заинтересува. Още повече, че ГЕОТЕРМАЛНАТА енергия се води възобновяема, тоест не замръсява околната среда.

Варна нищо не управлява. Господинът на снимката и администрацията му са само статисти в един цирк, койо няма край.

Крайно време е Варна и господина на снимката да се управляват сами, а не да разчитат на ТИМ. Нали така г-н Портних.

стига глупости - какво стана с кръглата баня , ами с единствените градски кални бани , за които хората идваха от чужбина и които днес са ресторант ? лъжец !

Кметът обясни, че законодателната промяна се подготвя с помощта на министър Ивелина Василева и на експертите от МОСВ, Стига локуми кмете - Ти сам вярваш ли си - Кажи какво направихте с кръглата баня

Минералнага градска баня е развалина която отдавна не работи,калните бани бяха съборени и на тяхно място построиха заведение в стил "късен мутробарок".Остава да отидеш да се къпеш в хлорната вода на басейните в СПА хотелите...И ще правим туризъм..! ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На която пишеше,кой е проектирал,банята?!И защо,беше махнат на времето?

Калните бани къде са? През лятото ходих във Варна на плажа под Аквариума и даже ме зарадва красивия надпис "Кални бани" , а то какво? Оказа се заведение и то луксозно, а бани нямаше. Гледайте тях да възстановите и то на нормални цени. Тогава ще ви признае целия град, че правите нещо за хората.

А от къде кал за калните бани? Но пък имаме минерална вода, която лекува заболявания, понякога и с няколко бани. Само че, варненци нямат достъп до това благо. С цена на билета от 10 лв единствените клиенти на минералния бяха руснаци. А те са най-досадните туристи, защото си вървят с подканджии, които да им крещят кога да влизат, какво да правят и да им тактуват с мегафон гимнастиката в басейна, всичко това на фона на шумни руски маршове. Нали се сещате, че на втория час вече си мечтаеш да удушиш някого, тъй като и ти си си платил десятка, за да влезнеш. Въобще кефа е голям. В малкото басейнче на Дружба вече не пускат варненци!!! По нареждане на МО!!! Но пък пак бе пълно с руснаци.?!