Една трета от пловдивчани живеят зле

Вторият по големина град в страната е на девето място по заплати и това личи от данните на Териториалното статистическо бюро.

Обратно в новината

Коментари - Една трета от пловдивчани живеят зле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много повърхностна статия! Факт е, че българинът никога не е живял толкова добре, колкото в момента! Средната заплата е вече над 1.000 лева, всяко средно семейство има по две коли, 95% от българите живеят в собствени жилища. Все още има проблеми с доходите на някои пенсионери, но правителството работи усърдно в тази посока и до края на мандата ще се получи сериозно подобрение!

на Смирненски да си ЧЕЛ? Ясно е, че си на най-горното стъпало, откъдето животът е прекрасен...... Да, ама НЕ. Действителността не е розова картинка, а МИЗЕРИЯ и духовна нищета.....

никъде не се краде толкова много колкото в България- от европейските пари се краде около70-80% и в Европа и в други страни се крадът даржавни и европески средства- но максимум до 10%-ще има да плачим за божков-мистър 10%. Не ми го побира акъла, къде отиват парите ни- в гроба ли ще ги носят някои другари- които още ни управляват-заедно с техните деца и внуци.

как точно го изчисли? такаъв си специалист, пък си беден. Да те взема за счетоводител или финансов консултант?

държавата България. Е 1 процент наистина го прави на гърба на Българина.

Повече от 2/3 от Софиянци са бедни- и тези които бяха средна класа станаха бедни- говоря за работещи хора с образование -не може при тези природни дадености в Б-я хората да са толкова нещастни и гладни- та ние сме само 7.5 милиона-заедно с циганите. Къде отиват парите ни

Добре де, ама толкова богаташи с палати и джипове и частни улици по родопската яка - откъде?!

Един процент от Пловдив. Значи 99% са мизерниците

Е и?

1/3 другия път. 1/2 са бедни, както е във всички градове, дори и в София. Не случайно 40% са енергийно бедни

Интересна работа. Аз до сега българин, който да не е специалист по всичко не съм срещал. Всички са експерти по футбол, тенис, музика, искуство, бизнес, политика, икономика, промишленост, селско стопанство. Че даже и съвети и акъл раздават. Пък бедни. Чудна работа.

А по селата са 98% мизерни и бедни

Как така кмета не е сложил такса? Хващаш се на хорото, плащаш. Богаташите от Тримоната не могат да гледат българско хоро, трябва да им се осигури комфорт..... СРАМ и ПОЗОР за кмета. Мнение на един влюбен в ПЛОВДИВ българин.

Най - накрая да напишете истината за Пловдив, вместо статиите до скоро за "уникалното" развитие на града. Само пропуснахте да споменете че се контролира напълно от добре оргарнизирана, ДС, селска мафия, всяка инициатива е убивана в зародиш и младите мигрират.

Управляващите да продължават да държат държавата във валутен борд... Правилно пееше Спенс в една песе "вързани към борд с ниски заплати". ЕДИНСТВЕНАТА държава в ЕС, която е вързана към валутен борд е България!! Затова сме и най-бедните в ЕС! Това е все едно да се състезаваме с останалите само че само ние сме с чувал на краката.....

Студент си по икономика, колкото аз пилот на космическа совалка! Ако няколко души като Делян Пеевски, Цветан Василев, Цеко Минев (А де, пепел ми на езика) решат в момента, в който падне борда, да изтеглят заеми по 1 000 000 000 лв., да кажем, обърнат ги в чужда валута, и след това изкуствено предизвикат хиперинфлация до курс на лева 1евро = 1 000 000 лева, за да имат след това да връщат само 1000 евро главница, ко прайм??? 1996 г. не я ли сърбахме абсолютно същата попара от Жан Виденов и кръга Орион??? Няма ли държавата финансов ресурс да покрие всеки опит да се капичне валутния курс, като предложи достатъчно чужда валута, на всеки 2-3 години ще си имаме по една 1996 година!!!!

Смешкото всъщност си ти. Останалите държави в ЕС, защо нямат по една 1996-та на всеки 2-3 години? Или не на 2-3 а на 5-10 години поне, от мен да мине? Защо нямат? А доходите им растат, както и стандарта на живот и икономиките им?! 27 държави са без валутен борд и доходите растат и няма бедност сред населението им, а единствено България от всички държави е във валутен борд, и така уж случайно е най-бедната държава! Хахаха. Виж ти ако имаш сметка да сме във валутен борд е едно, но не и за сметка на 90% беден мизерстващ народ! Това няма да ви го позволим! А за тия които предизвикат хиперинфлация- има затвори! То ако така лесно ставаше да се обират пари, във всички държави щяха да правят така.... на 2-3 години една 1996. Да, ама не, е казал народа. Тия оправдания не на нас. Народа вижда... Цели 27 страни просперират и доходите им растат и икономиките им са доста по нагоре от нашата и стандартите на живот растат, а само ние потъваме и ставаме все по бедни. Заради такива като тебе затъваме. И п.с. завършил съм бакалавър финанси, сега карам магистратура бизнес администрация.

Тази вечер се очакват сблъсъци между хороводци и полиция, не го допускайте, пловдивчани! Няма да прекланяме глава

Пловдив е много скапан глад изобщо не ми харесва на едно равно място е ..пълно със светофари спира се движението на всеки 40 метра ...ужас..грозен Пловдив никакъв град не е ...движението е максимално затруднено ..никога не бих живяла в Пловдив мразя го

Същото важи и за София. Само дето въздуха в София е в пъти по мръсен. Едно равно място е и в София, една котловина заобиколена от планини която вътре хората се тровят от смога. Все едно хора в купа, и няма излизане от смога. Не ми харесва София...никога не бих живял там. Дори и за 2000 лв заплата да ми предлагат там. Това не е и столица за мен. Ако знаеше и

....Ако знаеше и историята на София..... (Докато през 1878 г. територията на София е едва 3 кв. км, то в края на Първата световна война (1914-191 вече е 8,5 кв. км, а през 1934 г. достига 42 кв. км. С присъединяването на околните села Подуяне, Слатина, Драгалевци, Красно село, Обеля, Надежда, Орландовци, Малашевци територията й нараства на 57 кв. км. ) Те това е София, 90% села.

Въпрос на вкус. За мен Пловдив си е супер. Е, не е идеален, но идеални градове почти няма. Не е и нужно да има. А къде би живяла тогава? На село? В София? В Хонгконг? В Тутракан?

Иванке, свят широк... Щом не ти харесва, не идвай в Пловдив. Бъди жива и здрава! И щастлива :). И малко по-добра.

neXus

Елате във Варна да видите какво е. Пловдив са си направо оазис в сравнение с нас.

Ще бъдем прекрасна европейска столица на мизерията!На подпалчвачите на културното наследство!

Не са малко хората, които разчитат на пунктовете за вторични суровини, за да купят учебници на децата си. В дните около началото на учебната година по местата за скрап имаше особено оживление, показа репортерска проверка. Клиенти носят старо желязо, за да могат да си помогнат с покупката на учебници и тетрадки за училище, коментира Янко Велев, управител на една от специализираните фирми и член на УС на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Що? Срамен труд няма. Щом не ставаш за хирург, инженер или счетоводител - все някой трябва да мете улиците и да чисти кенефите.

Една трета живее зле, а другите много зле.

Това с лимонадата е изтъркана работа.Кажи нещо за излъсканите ябълки.

А ти пробвал ли си го? Първо пробвай това с лимонадата, и тогава кажи, че е изтъркана. Няма как да е изтъркано нещо, което не е пробвано! :)

Всичко написано е много вярно,но с пари като трохи,как да стане?Не обвинявам никого само на съдбата си,че така е решила.

И с пари като трохи, пак може да стане. И аз самия съм бил така преди години, но с търсене и мислене намерих решение за живота си. И не е до съдба. Виж, ако искаш да си удовлетворен от живота, промени си мисленето, зарежи широко разпространените схващания, че "всичко опира до пари, и ако няма пари, всичко е невъзможно". Не е вярно (например- имам приятели, които обиколиха света само с дребни левчета в джоба си, и отидоха на такива приказни места, на които дори милионери не биха се сетили да отидат и да ги посетят! това само като пример) Има един стих в Библията: Еремия 17:5 "Така казва Господ: Проклет да бъде онзи човек, който уповава на човека и прави плътта своя мишца, и чието сърце се отдалечава от Господа." Да, знам, че много хора си мислят, че Библията е някаква измислена религиозна приказка, или пък (пак поради робското си мислене) смятат, че е измислена от някакви тайни конспиратори с цел да "контролират масите". Но независимо какво мислят, как се оплакват, как псуват безсилно и т.н., този стих без да ги пита какво мислят и какво вярват, си работи в живота им- който уповава на човек- на човешки организации, правителства, политици и т.н., е ПОД ПРОКЛЯТИЕ! Може да не ни харесва, но е факт, само се огледай наоколо, как живеят тези, които чакат някой да ги храни и да ги оправи. Това е факт, и не е измислен от никакви конспиратори, това си е самата реалност. Не е и до съдба, а пак ще кажа- до настройка на ума е.

Който иска (да стане богат, да оправи живота си и т.н.), търси начини, който не иска, търси прични/оправдания! Природен закон!

По-долу прочетох единствения наистина отличен коментар- на Николчо. Най-големия проблем на много българи е робското мислене- все чакат и разчитат на някой да ги "оправи"- разчитат на "големите фирми", на политиците, на Запада, на Изтока, те все са безпомощни и безсилни, все от тях нищо не зависи. И понеже тези, на които разчитат, все не оправдават очакванията им- реакцията е безсилно и безкрайно оплакване, мрънкане и ругаене. Но тук Николчо го е казал много точно- ако ти дават лимон- направи си лимонада. Мисли! Бъди изобретателен, бъди предприемчив! И тук ще добавя към коментара на Николчо: който живее и постъпва по този начин- НЯМА да остане в бедност дълго (казвам го от личен опит!!!!! Но то е до мислене, до манталитет, а не до политици, организации и държави (това е, което много хора не могат да схванат). И това е проблема на цяла България- проблема не е Бойко, не е някой външен, проблема е в главите ни!

Е не всички са роден изобретатели, шефове и прочие. Което не значи, че не заслужават да живеят хубав живот. Проблемът ни е, че сме свикнали все да го поемаме четвъртит без вазелин и да не протестираме, да не си търсим правата, да се примиряваме с посредствеността във всички сфери

Да, всички заслужават безспорно един по-добър живот, но само тези които: 1. Искат; 2. Могат; 3. и 4. знаят как да го направят (цитирам великия Н. Хайтов) успяват да го постигнат.

Така ще е докато въпросните големи индустриални инвеститори в Пловдив и района не променят символичното заплащане на труда.И това провокира целия бизнес да вдигне чувствително заплатите.С 600-700лв. вече не става.

И по заплати пак сте провинция бе майна. И това е защото бизнесмените ви са прости комплексирани селяндури.

ПЛОВДИВ Е ПРЕД ФАЛИТ НАД 500 ФИРМИ СА ИЗБЯГАЛИ ОТ ПЛВДИВ

Чашата наполовина празна ли е, или наполовина пълна? Оптимистите биха написали заглавие, че две трети от пловдивчани живеят добре, което звучи съвсеееем по друг начин, май...

Все повече примката около врата започва да стяга по-болезнено.

И тук управлява шайката ГЕРП, с грабеж, лъжи и ненавис към собствените си избиратели! Шайката ГЕРП забрани в Пловдив да се играе българско народно Х О Р О!!!

Кой ти е казал че е нараодно, не е ае МЕЖДУНАРОДНО- много народи поскачат. А освен това тези 1000 развеселени пречат на другите 260.000 - площадите са за всички. Народно хоро! Селско поро.

Та на ли е столица на културата ... пари не им трябват там. Да си четат книжки да се образоват и така... после ако могат да се спасяват. Но културата е най-важна...тя може и на гладно и на студено да се прави.

Разбира се, че културата е важна за просперитета. Да си видал прости хора да прогресират?!

Ако си с вуйчо владика, няма прост, няма блондинка, прогресираш си, какъвто и да си...

Да, например БиБи и компания!!!!

Заради ниския стандарт Пловдив се топи като лански сняг и едва ли наброява повече от 250 000 жители в момента.

Наброява, наброява, Пловдив даже увеличава постоянно населението си! Причината е, че се наводни със селяни от Кърджали, Хасково, Харманли, Смолян и т.н. Мъкнат буркани от село и се съгласяват да работят на мин. работна заплата. Затова сме на тоя хал! Ама и те не са виновни хората, нали и те трябва да ядат и търсят спасение от антибългарската политика на българските управници!

Е,да -едни изнемогват докато други са го ударили на живот.Склонен съм да вярвам на тези данни защото ни правят впечатление хората които се перчат и консумират като за преди Потопа.Тези които страдат от бедност просто по-малко се набиват в очи .За тяхно облекчение все пак смятам ,че най-важното е когато живота ти предложи лимон да си направиш лимонада и да не ти пука.Например-колкото по-малко пари имаш -толкова по-малко могат да ти откраднат измамници или крадци.Стоенето на студено е по полезно отколкото в претоплена стая.Да се пере на ръка е по-здравословно и замества фитнеса .Някои хора цял живот не ядат месо и не са умрели.Много по-вредно е да консумират колбаси ,безалкохолни а да не говорим за дъвки и всякакви хрупкащи простотии.От много гледане на телевизия се затъпява а и нали точно това целят да постигнат световните гадове.Можеш да се забавляваш почти без пари а и ако много се мъкнеш по лекари и се тъпчеш с лекарства много по-скоро ще се превърнеш в клиент на погребално бюро.Не е срамно да си беден -просто не бива да се чувсваш нещастен и унижен от това.

Откакто цифровизираха телевизията - не гледам телевизия. Оказа се, че светът е къде по-шарен без тая помия!

много е вярна даже в Пловдив е по зле ,данните са за областа,не случайно ни викат града на 500 лв.

Какво да кажат хората по селата в дълбоката провинция, където иработа няма?!

Ами гледайте кокошки, кози, прасета. крави. Сейте домати краставици, кукуруз. Не може всички да са в канцелария. на бюро с компютър. Бах ва в мързеливите безделници.

1. Ти защо не се хванеш да го правиш, след като даваш акъл? 2. Когато мутрите дойдат да ти изкупуват всичко на такава безценица, че задлъжняваш даже и с разходите, които си направил по отглеждането на продукцията, на фотосинтеза ли минаваш?

силна даржава се гради на здрава почва ни учи нашия президент силни думи хората нямат работа аколи пак работят то мизерно заплащане ама иначе политиците продалжават да не заливат с лажи

До кой клас си учил?

Толкова лъжи накуп не бяхме чели. Кой нешастник, с колко респонденти е направено изледването, по каква методика е статистиката. Тогава да ми отговори този псевдо...защо на 350000 жители има 220000 коли,а кръчмите най-много на глава от населението са претъпкани,да не говорим за препълнените колички в хипермармаркетите,където никога не можеш да перкираш...Излиза, че това т.н.изследователи нагло лъжат,или всеки по български се крие в сивата икономика.

И ти мисли, че всичките 350000 излизат в една и съща вечер на кръчми?!

всеки трети стои зимата на студено. а работодателите скачат че не може да се договарят увеличения по браншове. боклуци. Българина стана роб на западни и местни експлоататори които трупат състояние на негов гръб

Че какво им пречи да си санират (сменят дограма, ама с качествена; да си сложат отвън стиропор - поне 10 см и около 50 см над плочата) поне на едната стая и то на изплащане - Един нормален климатик се изплаща за 1 - 2 години от икономии, а на доста места се продава и на изплащане. Трябва да се мисли, да се комбинира, няма как само да чакаш Б.Б. или Партията да те оправи.

кажи го това на едни пенсионер с 200лв пенсия или на работник с 600лв. заплата.

нали Борисов обяви че Българите са се видели в пари и задръстили магистралите към Гърция. Дръг е въпроса че в Европа на тези пътища им казват скоростни.

Към Гърция НЯМА готова магистрала. ББ това го знае, за разлика от теб, който явно от ваше село не си излизал. Що за глупости пишеш?

това го кажи на идола ти. негови са думите