Кампания ”Дишам свободно“ стартира от Варна

Здравната каса трябва да поеме поне част от разходите за апаратите, които подпомагат дишането при пациенти с белодробни болести.

Обратно в новината

Коментари - Кампания ”Дишам свободно“ стартира от Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основен замърсител и причинител на ракови и белодробни заболявания е замърсяването от ултра-старите и раздрънкани автомобили. Трябва да се намали бройката им като се вдигне цената и разходите по поддръжката им. Така само интелигентните хора с високи доходи ще карат автомобили. Бедните ще се возят на рейса.

Както и дизелите.

Причините за белодробните заболявания се крият или просто не се споделят публично. Превенцията е най-важният фактор, но никой не говори за него. Замърсяване, нервни (неврогенни фактори) и липса на редовни интензивни физически натоварвания, които да освежават белите дробове - някой споделял ли е това с вас? Даже и в статия като тази са подхвърлени парчета информация. Най-страшният фактор е неукостта, незнанието. Но пък комунистите се погрижиха то да доминира, сега берем реколтата от комунистическата политика. Напълниха главите на хората с глупости, живите и ценни знания направиха недостъпни, дори незаконни. Ето ви резултат днес, когато поколенията изявяват натрупванията от уродливия строй. Да, днес 95% от населенеито ни е онова, което комунизмът е създал чрез уродливо възпитание и образование. Пушекът на печките бил причината, разбираш ли. Човечеството е станало човечество на жив огън, па белите му дробове са били в пъти по-добре от сега. Простотийооо.... Вярно е, че в големи градове отопляването на дърва замърсява въздуха и е фактор, но така казано, както е в статията, е просто показ на невежество и дезориентация на глупав журналист.