Откриват първи център за пациенти с Алцхаймер

Дневен център, в който да се обгрижват пациенти с болеста на Алцхаймер, ще заработи във Варна през април следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Откриват първи център за пациенти с Алцхаймер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Действително е необходимо да има дневни центрове за възрастни хора с деменция.Не всеки иска да остави родителите си в така наречените "старчески домове.Бих водила майка си всеки ден, за да има социални контакти с хора на нейната възраст, а привечер да си я прибирам.През това време ще мога да си върша моите ангажименти.

Е туй с юристите направо изкърти где що има мивки. Еми да бяхте турили едни юристи в училищата, градския транспорт, детските градини, детските площадки, баничарници и хлебарници да им обясните, че пепелниците нямат там място.

не чакай, господин кмете - ориентирай се, теб алцхаймера те хвана в една по-млада възраст, но пък имаш възможност да преосмислиш в центъра защо господ те е наказал така теб - а ние какво сме виновни, че някои те залепиха в нашия град и ти го водиш към пълното му разрушаване/под тяхната диктовка/

има един образ дето често забравя кво разправя и защо... до ебдните новини забравя кво е казал сутринта, в следобедните обяснява защо и какво е забравил, а до вечерните новини всичко е забравено... и се почва отново... Дали няма да го вземат на постоянна терапия?

Браво на варненци. Дано навсякъде последват примера им. Необходими са денонощни грижи за тези хора. Хубаво би било и да има временно настаняване, когато се наложи близките им заминат някъде през отпуска си.