Търсенето на студентски квартири вдига наемите

Раздвижване на пазара на наеми в София се забелязва преди началото на новата академична година. Ударни ремонти текат в обжещитията.

Обратно в новината

Коментари - Търсенето на студентски квартири вдига наемите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Не съвсем истина" 1 - имало търсене от студенти - не няма и не може да има щото университетите са празни - погледнете раждаемостта за последните средно 18-25 години. "Не съвсем истина 2 - Наемът на студент в студентско общежитие е 50 лв. - 50 лв. плаща студента за легло +държавна дотация в най-лошия случай 50 лв. на легло + известна сума за режийни; сметката е следната имате стая от около 30 кв.м. в която са наблъскани 3-ма студенти и за която само от наем съответната служба в университета взема 300 лв + консумативи отделно. За условията които са вътре доста народ трябва да потърка наровете за злоупотреби в особено големи размери. Последното изречение обаче от статията съдържа неоспоримата и тъжна истина - наемодателите злоупотребяват и надуват цените.... пазарна икономика е това не е шега работа.

хахахах асистенте много си зле моето момче ахахахахах

Давам квартира на студентка първи курс безплатно. Да е непушачка. Да прави лап-топи 3-4 пъти в месеца!

"Ударни ремонти текат в обжещитията в Студенски град"? Що тъй, ве? Ни са бийте! А дали наемите, ще бъдат приравнени с разходите и нужните бъдещи инвестиции?

Из мокрите сънища на един загиНАЛ от глад брокер. Нищо никъде не се раздвижва и увеличава. Покупките на имоти също са закъсали яко

нашия вход собственичка й опростихме 380 лв. общи разходи, направени от нейните квартиранти, които според нея избягали и неплатили, нанесли големи поражения, тя самата била на загуба и ако бяхме я съдили ни казаха, че ще загубим повече, като се проточи делото и дадем парите по адвокати.

Нормално за наематели, те ток не си плащат ти за някакви си вноскиза вход, днес са тук, утре са там, дреме им, мо'е да ги хванеш за половия орган.

Ако имат договор сигурно са оставили капаро. Единственият начин да те "завлекат" така е ако сам си го направиш - т.е. пари на ръка и укриване на данъци. Може да звъннете един телефон на НАП - там пари не ви искат, а съседката ще се замисли преди да ви вътри следващия път.

Давах си апартамента под наем чрез агенция. Договор, данъци всичко си плащаш. Исках да са ми изрядни нещата. Живея в чужбина и наемателите не съм ги притеснил нито за секунда. Бяха оставили 3 наема за гаранция. Плащаха редовно, но в един момент спряха. Никой не можеше да ги изгони. Нито аз, нито агенция, нито полиция. Никой. 6 месеца трая цялата процедура и накрая със съдия изпълнител и полиция успях да ги изгоня. Бяха изнесли всичко от апартамента, а сметките за ток, вода и парно бяха за над 5 000 лв. Исках да ги съдя. Адвоката ми познат ми каза да не се занимавам по-добре. Такива дела се влачат с години. Делото ще го спечеля 100%, но парите едва ли ще ги видя някога. Хората се пишат соц. слаби или с ниски доходи и никой, никога не може да ги накара да си платят. Пак ще трябва да ги съдя, че не плащат и след 10-15 г. евентуално, ако решат могат да платят, но тогава тези пари няма да имат никаква стойност, а ще съм похарчил много повече. Пих една студена вода и апартамента повече под наем не го давам. Стои си ей така празен. Като се прибирам в Бг живея в него и това е.Много хора са като мен. Не си струва главоболието да го давам за 250 евро на месец и пак да ми го обезкостят. Нямаме държава и няма кой да ме защити, като наемодател, а в същото време си плащам всички данъци и такси.

Високи наеми, голямо търсене на квартири, а в Столична община май не влизат почти никакви данъци /дължат се 10% всеки месец/, но кой ми наемодател иска да си плаща? Пък и държавата е безсилна! Половината жилища в София са дадени под наем, нека се огледаме около себе си. Сивият сектор отново е налице. Нека НАП каже колко декларирани апартаменти под наем има при тях.

Данъкът е 10% но не в/у цялата сума на наема. А върху 75% от нея. Т.е. на 500 лв. месечен наем, данъкът е 450 лв. годишно.

Не е 75% а е 90% - т.е. нормативно признатите разходи са само 10% и така данъка върху наема е 9%

абе приятел ти ходил ли си в тея квартали те наемите трябва да падат там с 70%

Нали нямаше студенти, са раздвижване на пазара?!

Като гледам какви апартаменти се предлагат....наемът трябва да е най-много 50лв. Пълни коптори, в които никога не е са вложени повече от 30лв. Стари дограми, мокети от 80те, соц обзавеждане, баните - разкъртени

Да не би да очакваш луксозен апартамент за студенти да предложат? И какъв е смисъла да инвестира в нещо, което на следващата година ще трябва пак да ремонтира. Студентите ще се съберат няколко пъти, ще направят някой друг купон и всичко ще е леш. Истината е, че изобщо не им пука на повечето и въобще не мислят какво правят. Бил съм студент и знам за какво чудо става на въпрос. Ядене, пиене, сега и дрога вече, секс и купони. С това се изчерпва студентския живот. Та затова вероятно лукс условия за студенти няма. А тоя наем, който си измислил и по време на соца нямаше такъв. Пожелавам ти да си купиш апартамент за 100 000 + лв. да му направиш ремонт за 30 000 лв. и да го отдадеш на студенти за 50 лв., както си написал. Как ли ще се чувстваш ще ми бъде интересно...