Четири телефонни измами за денонощие в София

Четирима души са станали жертви на телефонни измами в София за последното денонощие, между тях е и 10-годишно дете, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Четири телефонни измами за денонощие в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МВР вместо да призовава, да ги хване и да даде пример.

Ама как да ги хване! Ами то е много трудно ! Това е много сложно и много страшно ! Или просто не става защото част от тях са в схемата...

Още една причина да нямам стационарен телефон.

аз пък казвам _ най добре е да сложат нарязани хартийки в плик, вместо пари и ... ама на малоумника иди му речи... наивниците са в ход... за жалост...не са за похвала всеки случай... ама иди им кажи..., а да не говорим колко смъртни случаи, неразбории, обиди, клевети... след случая...,но това е положението-пийте студена вода...няма разкрития, а знае ли се кой стои зад всички тези ало-измамници, въпроси с много неизвестни...........

Чудя се как не се намери някой, който вместо пари, да сложи пластичен взрив в чантата и да го детонира в удобен момент малко след получаване на парите от измамниците, когато около тях няма никой, който да пострада!

Ти колко кила пластичен взрив имаш в наличност? Да ми дадеш поне 0.5 кило, аз първи ще го туря на измамниците... е едно взривателче да не забравиш. Аман от салатно-ракиени смелчаци и реолюжионери!

Приятел, сподели от къде си купуващ "пластичен взив" В кварталния магазин вече няма - изкупили го "Ало измамените"

Всеки народ си заслужава съдбата! "Да съдейства на полицията, за залавянето на престъпници "? Ега ти и малоумниците!

Полицията не си върши работата. Ама и народът прост...

ами то,това е.

Когато в България легализират проституцията, тогава ще заловят ало-измамниците, ще спрат потока мигранти, ще обезглавят нарколамята и те тогава, ще се наречем - ДЪРЖАВА!До тогава България е една безстопанствена територия!

Абе хора колко се изговори за тези измамници, колко се изписа..... Възрастните хора поне вестници четат, телевизия гледат - как не разбраха да не се доверят така лесно. А всички вие ГОВОРЕТЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ!!!! Обяснете им да не се доверяват на непознати. Нали всички ние сме възпитами с това право НОМЕР 1.

Стига сте плюли старите хора - нима и вашите родители и деди не биха станали мишена на тези изроди? Другаде е заровено кучето: в бездействието на милицията и прокуратурата. При комунизма, без съвременните средства, те подслушваха и за един виц те вкарваха в Белене, а сега, с над 120 млн лева за слухтене, са "безпомощни" да се справят с циганската армия телефонни изроди. Вече мирише на споразумение на тези престъпници с милицията. Защото никой не ги закача и търси, нито ги вкарва в затвора. А е елементарно да ги заловиш и осъдиш, стига да имаш мотивация за това.

Само на теб ли не ти е ясно, че "ало" измамниците се отчитат на определени хора на властта. Как си обясняваш факта, че години наред си завличат хора с пари и НИКОЙ не ги закача? Да си чул за осъден измамник?

Къде да звъниш, те се обаждат от скрит номер. На мене вече 3 пъти ми се случва, единият беше в неделя след обед от "Енергото" уж. Питам от кое енерго, има няколко в България и отсреща затвориха.

номера е скрит само за дисплея на твоя телефон, в компютрите на операторите всичко е записано, тел номер, IMEI, клетка, сигурно и локация/триангулация. Само да иска някой да ги хване му трябват 5 мин да го намери. Милицията има пряк достъп до тези данни, но се прави на силно разсеяна. ЩО ЛИ?

Това е вярно само донякъде. В повечето случаи измамниците са закачат на открити телефонни кутии (то и затова все стационарни телефони са потърпевши) и наистина няма номер, а докато се локализира мястото, те вече са изчезнали.

Моля не ни занимавайте с малоумници

Прост народ!

НАШАТА ТАКА НАРЕЧЕНА-ПОЛИЦИЯ НЕ ВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА. А ИНАЧЕ СТАЧКУВА ЗА ДА ИМ ДАДЕ ДЪРЖАВАТА 20 ЗАПЛАТИ.

Е такава тъпотия като у нас просто няма по света. То бива, бива ама чак пък толкова бива ли, непрекъснато се тръби за телефонните обаждания и как тарикати печелят с труд събирани пари и не се научихме, хвърляме си парите на такива пък после ревем че сме измамени.

Изглежда изключително сложно да бъдат разкрити престъпниците.

И така ще бъде докато има балъци, които им се хващат. Все пак колко интелект е необходим за да се предпази човек само от такива: Как така даваш пари на непознат за нещо, което нормално не се прави по този начин? За съжаление българинът трудно вдява и много лесно се лъже. Какво да се прави, "кофти матриял"

Възрастните родители са наивни и доверчиви като малки деца! Това са, за съжаление възрстови изменения в мозъка! И НИКОЙ не е застрахован, остарявайки от това! Не трябва да се винят доверчивите ни родители, а защо ало-измамниците необезпокоявани си вършат измамите! Къде е заровено кучето??!