Разширението на бул. ”Черни връх” върви в срок

Реконструкцията и разширението на столичния бул. "Черни връх" се извършват в срок, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Обратно в новината

Коментари - Разширението на бул. ”Черни връх” върви в срок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЛОБЯВАЙТЕ НЕ САМО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ - ПАМЕТНИЦИ, ТРЯБВА ДА СЕ ГЛОБЯВАТ ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЛОШО ПОДДЪРЖАНИ ИМОТИ - БУРЕНЯСАЛИ, НЕОГРАДЕНИ И НЕУГЛЕДНИ ПАРЦЕЛИ И СГРАДИ ИМА В ЦЕЛИЯ ГРАД. А получените средства използувайте за да оправите тротоарите и осветлението ВЪВ ВСИЧКИ КВАРТАЛИ НА ГРАДА . Така градът ще започне да добива европейски вид, а не само центърът ни да е лъскав.

Къде Бул. Черни връх и ул. Тодор АКблешков имат допирна точка??

Южната страна на мола се допира до бъдещия булеварда. Там, където сега е паркинг, трябва да са разположени лентите посока изток.

По-добрия кмет ще влезне в разговор с тези собственици, ще направи всичко възможно за лобиране на всички нива и ще направи необходим брой контакти и срещи на собствениците за да се намери най-доброто решение. Може да се стигне до намиране на правилния инвеститор, така всички ще останат доволни. Това със санкциите - "кучета го яли" - казва народа. Или чисто и просто - не работи. А от това по-лошо за кмета и за столицата ни няма. Ако кмета не е в състояние да създава правилните бизнес срещи, тогава какво правим?! Нека някой ден да случим на кмет!

Проблемът е, че в момента частен собственик, който има съмнителното щастие да е притежател на имот, определен за паметник на културата, май има само задължения и никакви ползи от това. Много е лесно отстрани някой да каже, "Еми какво ме интересува, аре поддържай", но много от тези имоти са наследявани през няколко поколения и имат голямо количество собственици на малки дялове, което е нито напред, нито назад - не могат да се разберат за продажба, не могат да се разберат за поддръжка. Или пък какво става в ситуации като с прословутата къща на бул. "Дж. Баучер", която е отесняла на семейството на собствениците? Получава се правен абсурд да си собственик на имот, но да не можеш да го ползваш или разрушиш и построиш отново, защото някой културтрегер по неясни критерии ти е заковал табелка "културно наследство" на фасадата. Красотата насила не се получава. Едва ли собствениците на имоти в центъра на Виена ги глобяват, ако не слагат цветя по прозорците, по-скоро си го правят самички. Може би и тук някога това ще се случи, но едва ли заради глобите на кметицата.

глобяват ги във Виена и то не само в центъра, но това не е най-важното

НЕЯСНИ СА КРИТЕРИИТЕ ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО И ПРАВАТА НА ЧАСТНИЯ СОБСТВЕНИК И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ДЪРЖАВАТА , ОПРЕДЕЛИЛА ИМОТ ЗА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА. Затова се водят безброй преписки и дела, но видим резултат много рядко има.

а защо не работи??? в цяла западна и централна Европа работи, тук обаче не... защо така?

Браво!