Баба Костадинка от Варна може да остане без дом

Историята на 93-годишната Костадинка от Варна и семейството й е история за едни наивни възрастни хора, които са имали добър живот, дребен бизнес и хубава къща.

Обратно в новината

Коментари - Баба Костадинка от Варна може да остане без дом | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно това което се пише,магизина им беше заложен в заложна къща,и двата апартамената са продадени доброволно- за се покрият заемите на внука им.Дали заемите са били от хазарт или друго-само те си знаят

само в българия като вземат кредит ходят на ресторант да празнуват, ще кажеш, че не трябва да го връщат. разбирам да нямаш нищо и да вземеш кредит да се пробваш, но когато имаш, като тези хора и го пропилееш от глупост, тогава няма извинение. а иначе единствения кредит който бих взел в българия е за да се махна.

едва оцелява. Не може нещата да се решават на "парче".Тези имали два апартамента, но си купили и вила. Непрекъснато били с кредити и ипотеки. Човек трябва да се "простира според чергата са". И май никой не работи в това семейство. Сега държавата да помага. Та и Мая Манолова се ангажирала.

Какво да съжаляваме прост човек... Откраднали им жилището... Помня още един репортаж на "Господари на ефира" с жилищни измами където ясно си пролича колко ни е прост народа и как изобщо не знае кое как става...

Техният живот с нищо не е по-лош от живота на повечето хора в България. И аз и близките ми ежедневно се борим да оцелеем, а мечтата за собствено жилище е утопия за много хора. Болни, бедни, измъчени ... това е действителността.

Нима ролята на държавата и обществото не е да пази беззащитните свои членове! Нима обществените норми са лъжа, измама, далавери .. Да, някои хора не могат да се впишат в такива норми. Не се знае какъв е точно случая, но определено ако държавата и обществото бяха читави, подобни манипулирани и излъгани хора, щяха да са значително по-малко.

Съжалявам, това беше реплика за "Драма в джунглата".

Не мога да съчувствам на хора, които очевидно са пропилели всичко.В 90%това са психично болни и те не могат да се впишат в обществените норми.На тях не им трябва финансова помощ, а специализирана ..

Нима ролята на държавата и обществото не е да пази беззащитните свои членове! Нима обществените норми са лъжа, измама, далавери .. Да, някои хора не могат да се впишат в такива норми. Не се знае какъв е точно случая, но определено ако държавата и обществото бяха читави, подобни манипулирани и излъгани хора, щяха да са значително по-малко.

По наше време всички лихвари и частни бирници бяха в Лагерите. Да измамиш някой... само си помисли! Някой се изказа, че нямало закони!? Как да няма! България за какво пли няма Закон!? Колко ли се спазва? Пожелавам на бабата да е жива, здрава, да изобразява, това което и е на сърце! Преживяла толкова години, политически строеве... Бори се бабче, ти напрактика си глава на семейство. Не се отчайвай! Нужна си сега и още дълги години!

Напълно си прав за вашето време! Дребните измамници ги държаха изкъсо, за да не пораснат и започнат да правят конкуренция на големите измамници от Партията Майка. Не е истина колко искрено заблуден и халюциниращ народ има все още... :)

Сега тия хора, цяла рода, да вземат да си заградят някъде едно място, да издигнат за една нощ един коптор,а после като съборят от общината коптора, да им дадат общинско жилище. Така правят циганите! За българите защо е забранено?!

Не трябва да съдим, че на всеки може да се случи нещо лошо - я някой лекар ти измисля диагноза и започва да те лекува/оперира от нещо, което го нямаш, за да точи здравна каса, я попадаш на измамници и ти взимат апартамента. Само че, трябва да се чете всичко, което се подписва, включително и дребните букви.

ЖАЛ МИ Е ЗА БАБАТА НО ТАКА Е В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОГАТО СИ ГЛУПАК!ТЕ НЕ СА ЕДИНСТВЕНИ .. КОГАТО ГОНИШ ЦЕЛИ ТРЯБВА ДА ГИ ОБМИСЛЯШ .. И АЗ СЪНУВАМ ЧУДЕСА НО КАТО СИ ЗНАМ ХАЛА РАБОТЯ ЗА 400ЛВ ПЛАЩАМ КОНСУМАТИВИ И НЕ ТЕГЛЯ КРЕДИТИ... ЗАЩОТО ЗНАМ ЧЕ ИМАМ ДЕЦА ЖЕНА И БАБИ ...И ТАКА МИРНО И КРОТКО КАРАМ ОТ ЗАПЛАТА НА ЗАПЛАТА...ИНАЧЕ ИМАМ ГОЛЕМИ МЕЧТИ...........

на такива като теб, България е в това положение и хората имат робско мислене !

от мързел и глупост са попилели това, което са имали и сега всички роднини висят на гърба на бабата. И пак държавата им виновна!

Не зная как Ви хрумва да обвинявате хората в мързел - какво продават си е тяхна работа! Работа на държавата е да прави закони и да следи да се спазват! Измамниците се измъкват безнаказано, защото нямаме държава!!!

Щом си е тяхна работа какво и как продават, то е следвало да предвидят последствията от действията си, нали? Не може съзнателно да теглиш кредити, да не ги плащаш ,след това да се обръщаш към лихвари за нови кредити и като затънеше напълно да се сетиш, че си измамен.

ВБНС приятели. В България Няма Справедливост.

Все повече с убеждавам, че няма ненякязано добро

Типична българска действителност. Сигурно във всеки град ще намерим нещо подобно. Само че не се пише за тази действителност. А за кюрдите, за афганистанците и пр. се грижим.