137 електромобила безплатно паркират в София

Към настоящия момент в Столичната община има издадени 137 стикера за безплатно паркиране на електромобили, съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов във Фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - 137 електромобила безплатно паркират в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А някой правил ли е сметка дали безплатното паркиране покрива разходите за зареждане на електромобила?

А защо ЧЕЗ ни продава едва 6% от евтиния козлодуйски ток? А когато електромобилите станат повече, откъде ток? Вероятно във всеки багажник ще има инсталиран дизелов или бензинов агрегат с генератор за местно производство на ток, ли?

A На други, които плащаха, държавата мафиотски им окраде влоговете в КТБ за награда!

Добро начало, но недостатъчно! Втората стъпка е да се направи като в много от страните поемане на част от цената на автомобила от държавата (обикновено ОК.10000€), а не у нас да се купуват най-скъпите коли!

Супер, това е чудесен стимул! Надявам се тази технология да се развие много и бързо, защото всеки ден виждам разни дизелови чудеса на монтьорското дело, които оставят 20-30 метрови димни следи след себе си. И не че собствениците им не знаят за това, а просто не им пука. И не ми казвайте, че нямали пари, та затова било така - джантите, затъмнените стъкла, спойлерите, продадените катализатори за повече мощност и музиката говорят друго.

Това добре, но ще се получи гадничко след няколко години като бройката набъбне на няколко хиляди и че ще трябва да отнемат вече раздадените стикери. Нищо работа по принцип - една точка от заседание на общинския съвет и готово.

Стикерите са едногодишни.

Браво на общината, но само 137 е малко

чл.6 от Конституцичта на Република България?!?!?!?!

Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на имуществено състояние.

Епа равен си бе бате. кой ти е казал, че не си равен?

Има известни основания да се приеме, че критерият не е имуществено състояние, а влагане на средства в екологията на града, които средства да бъдат частично компенсирани като знак от общината, че стимулира избора на екологично превозно средство. Друг е въпросът, че това може а ден да е спестен разход от 20-на лева, което е почти целият разход за лизинга на един такъв автомобил. Т.е. пропорционалността е неглижирана и на практика се оказва пресилена мярка. Но все пак е стимул, който може да накара хората да карат електромобили и да допринасят. Още една подробност: с цялата мярка не могат да компенсират дори само 10-на общински автомобила, които изпускат такъв пушек след себе си, че и 1000 електромобила няма да им ги компенсират. Общинските коли минават преглед без да са санкционирани за вредни емисии, което е напрактика корупция, чрез която общините пестят средства за читави автомобили. Ето това вече е противозаконно и си заслужава вниманието на гражданството.

Е, Свинетка Павлова не ви ли ги обясни тези работи вече, след като съда се произнесе за по-скъпите винетки, та още плачете. Всички сме равни, някои са по-равни, а най-равни са тези, които сме избрали да ни управляват.