Възстановяват парк ”Въртопо” в София

Готов е проектът за благоустройство на 8 дка от парк „Въртопо”, попадащи в район „Младост“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Възстановяват парк ”Въртопо” в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чии са съседните терени? То и сега на север от тунела на метрото, в Мусагеница, са настроени няколко закрити и открити спортни площадки......., а в Младост 1 си е дива джунгла, неокосена, с бурени по-високи от човешки ръст .

Интересно колко хора знаят какво е въртоп?! А понор?

НЕ Е ЯСНО ЗА КОЯ ЧАСТ ОТ "Въртопо" се говори - северно или южно от моста на "А.Лябчев" . Вероятно коментарите на хората тук са цялата незастроена част до околовръстното. За там големите акули с големите апетити........

ЛяПчев

четете написаното преди да коментирате . Пространството е огромно - чак до околовръстното, НО ТУК ГОВОРЯТ ЗА РЕШЕНИЕТО САМО ЗА 8 ДЕКАРА (40 метра на 200 ) - по-малко е от мястото за едно игрище.... И не се трепете да пишете отдавна всичко останало е продадено и пре пре продадено - и никоя управляващ няма да ви направи ГОЛЯМ ПАРК както на Вас ви се иска. Още веднаж - става въпрос за едно малко и буренясало парче земя случайно оцеляло от реституцията. Там има стар каменен мост , който може да се използува за велоалея и за пешеходците ,защото последните са принудени да се разминават на 50 сантиметрова пътека върху моста на "А.Лябчев". Вероятно ще помогне и "ЛИДЪЛ" - в близост строят голям нов магазин. Идеята изглежда добра и осъществима с малко средства . Така и жителите на "Дървеница" ще имат осветен пешеходен път до последната спирка на тролей 5 и др. автобуси.

си прав, но от снимката не ми става ясно тези 4 крака с две лопати къде точно копаят - в Казичене ли, в Панчарево или някъде другаде - ама си е в равна нива....

каква наглост е тази статия - 8 декара - а колко е цялата площ и защо не се споменава, че в момента съкварталците сме спретнали подписка ПРОТИВ ЗАСТОЯВАНЕТО на парка. Както помазаха и стесниха улицата към метростанцията (просто отне от стария тротоар, защото новата сграда трябва да стъпи на нещо) по същия начин се работи и сега. Затова ли плащаме данъци на общината ... за долни лъжи и поръчкови статии на дир-а ... ЗАСРАМЕТЕ СЕ и НЕ ЛЪЖЕТЕ!!!

Петиция против застрояването на пърк Въртопо link

link/signatures/vurtopo/

Няма такива наглеци и престъпници като фандъкова и ОС. Тия всички са за затвора. На всички вече станаха ясни плановете за Въртопо и гаглото застрояване, което се гласи. И тая престъпница да ми излиза и да заявява, че щяло да тече "благоустройство". Долу ГРОБ и цялата им престъпна пасмина.

Заспалите граждани този път бързо разшифроваха гадните номера на управляващите

Истината е че от месец се строй в парка точно при моста, разчистеният терен е близо 3 ДКА. Частният инвеститор ще строй каквото иска, пък самият парк прилича на джунгла...

Нагла лъжа!!! Прах в очите! Паркът ще бъде застроен на повече от една трета от площта му! Още преди месеци имаше одобрение за това! До кога ще ни лъжат и ще ни се подиграват? парк там няма да остане!

Аз от сега се подготвям шашките с бум-бум....

НЕ Е ВЯРНО!!!ФИРМА АРТЕКС ЩЕ СТРОИ В ПАРКА!!!ПРЕДСТАВЯТ ГО ПОД ФОРМАТА НА БЛАГОУСТРОЙСТВО, НО СИ Е ЧИСТО О ПРОСТО НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ!!!! Фандъкова - мутра в хрисим даскалски образ!В затвора - незабавно!

Хайде на бас , че изпълнителят ще бъде Артекс, всичко е поредната нагла лъжа на тандема Фандък и Авджиева!Сливенския затвор ви очаква!!

Дано да не си прав! За съжаление и на мен така ми изглежда :(

А какво ще стане с изоставената площ в "Дружба"2 между блок 404, Практикер и ул. "Димитър Пешев"? Най-добре да стане квартална градина.

надяваме се напразно. Ще построят поредния блок. Както започнаха да застрояват нагъсто около Цариградски комплекс. А онзи, дето се е оградил и събира боклуците на квартала в началото на комлекса, него никой не го пипа. Даже и клозет има навън, къде се оттича - никой от общината не знае. Ти за градинка си мечтаеш. Живея в Цариградски комплекс и искам да оправят улиците наоколо, тротоарите , а не майки с колички да се движат по платното. И да разкарат боклукчията! После и градинка!

Дано целта наистина да е парк...!!! По скоро ми звучи като вазможност за Начало и Разширяване, точно към парк"Вьртопо" на вече ДОСТА презастроената част на Младост 2 която се намира откъм парка!!!??? И това е идея отпреди 30и повече години, която сега е изтупана от прахоляка!!!

Идеята е да се застрои част от парка. Има вече изготвен проект за това. Също така има и подписка, която се разпространява в кварталите около парка, която е против застрояването на парка. Иначе идеята за парка е наистина от повече от 30 години.