Бебе загина при пожар в София, близнаци са в болница

16-месечно бебе е загинало при пожар в столичния квартал “Орландовци“, а 3-годишни близнаци са пострадали и са транспортирани в болница, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Бебе загина при пожар в София, близнаци са в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка година чета за деца загинали при пожар , защото са били оставени сами. В белите държави, ако оставяш децата си сами на такава възраст, ти ги отнемат и с право. В България има закон деца до 12 години да не се оставят без надзора на вързастен. Кога ще започнат да се псазват законите и да се санкционират тези, които ги нарушават? Колко деца ще загинат до тогава?

Ти прочети в каква постройка се е случило това и ще се светнеш защо, как и кога.

очаквам от общината да кажат, дали постройката е била законна, хората, които са живеели там дали са били адресно регистрирани, за да получават помощи, дали са плащали данъци и осигуровки и ако отговорът е отрицателен - какво ще предприемат на дела, а не на думи. Достатъчно са рязали лентички и са ни уведомявали къде и какви ремонти се извършват в София и колко "хубаво" ще ни стане. А бордеите , като този изгорилия придават, може би, екзотичен вид на столицата. Това са нещата, които ни интересуват - до кога ще плащаме за живота на тези мургави безхаберници, които държавата си отглежда, сами знаете отговора....

По въпросът за адресната регистрация - въпреки, че всички цигански постройки в гетото на ул. Градините са незаконни (според кадастъра там няма постройки), общината регистрира адресно стотици цигани на този адрес. Информацията ми е от избирателните списъци - когато залепиха избирателните списъци пред училището, имаше цели страници с избиратели само от 3-4 адреса - всички на ул. Градините. Аз броих до 200 и ми омръзна, определено са повече. Ако обаче се опиташ да изпратиш призовка на този адрес, тя се връща с отговор "адресът не е открит". Т.е. те са вече законни жители на общината и тя трябва да се грижи за тях. В същото време, когато съпругата ми отиде да се регистрира на адреса на който живеех аз с акта за граждански брак, поискаха аз да представя нотариален акт за имота и да подпиша декларация, че съм съгласен тя да се регистрира на този адрес.