Пълна забрана на каруците в София от есента?

Промени в организацията на движението в София залагат пълна забрана на каруците по улиците.

Обратно в новината

Коментари - Пълна забрана на каруците в София от есента? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В КВ.ЛАГЕРА ОТ ЕДНА ГОДИНА СА ЗАБРАНЕНИ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА НПО ;ЛАГЕРА И ПРИЯТЕЛИ; ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ

А КОГА ЩЕ СЕ ЗАБРАНИ КАЧВАНЕТО СПИРАНЕТО И ПАРКИРАНЕТО НА ТРОТОАРИТЕ , А ГЕРБАВИ МОЩЕНИЦИ ?

Трябва да разрешат само бели файтони. Сичкото сиганин ще стане файтонджия, а София ще стане като Ню Йорк.

освен това каруците сериозно замърсяват улиците, --------------------------------------------КРУЦИТЕ НЕ ЗАМЪРСЯВАТ --------ЗАМЪРСЯВАНЕТО ИДВА ОТ СЕРЯЩИТЕ ПРЕДВОДИТЕЛИ НА КАРУЦАТА ЗАРАДИ НЯКОЙ ФИЗИОЛОГИЧНИ ОСОБЕНОСТИ

за пореден път лъжат като дърти мангали -че тя забраната е имаше но след изборите спряха да я спазват и каруците станаха двойно повече .........

Закъсняла реакция.Досега трябваше да се реши този проблем.София се превърна в едно голямо село с тези каруци.В европейските столици има коне за туристическа реация.

"... пълна забрана на каруците по улиците" и нито един циганин без билет или карта по градския транспорт! А дано! Ама надали ...

Не мисля, че чак толкова много пречат на хората; може да пречат на шофьорите, ама като нещо му пречи на тъпия шофьор, да пътува с метрото. Много хора се препитават с тези каруци, по-добре ли ще е да ги превърнем в безделници? Да не говорим колко е смешно ориенталци като българите да налагат европейски правила на циганите, а същите българи да си разрешават примерно да разхождат из планините туристи с коне, което не се позволява никъде в Европа.

Простете, в кой форум да кажа хубави думи за Негово Величество Цар Симеон II Сакскобургготски и внучето Му Симеон-Хасан?

Добро предложение.никъде в европа не видях каруци по улиците.

А видя ли някъде толкова мръсна , с паркирани по тротоарите коли , с толкова бедни хора и т.н. - Столица .

Много е добро предложението на Риболовеца (fisherman) в 13:08 часа. Депото за конфискувани каруци да е до склад на Топливо, където има големи циркуляри за дебели дърва, а конфискуваните коне в Зоопарка за храна на лъвове и тигри. Хем икономия, хем доставяне храна на крак....

Хайде стига ,бе.Та това е нарушение на тяхните права, а те имат само такива , те нямат задължения.Имат право да мързелуват, имат право да получават цял живот социални,имат право да не правят здравни вноски, имат право да убиват безнаказано,имат правода грабят и още много права

Празни приказки за балъци! Циганин и забрана! В Дружба дерибействат безнаказано където им скимне обикалят и разнасят смрад!! Разбира се те са и до кметството, но на дебелака герберист не му пука, дори сигурно му е приятно! Нещастна държава!

Не може да стане!Най много циганите да станат каубои и да си яздят на воля.Шантави общинари, как ще забраняват конете, утре може да им скимне да забранят и котките....

Това е едно устойчиво решение заслужаващо похвала!!! Само дето е решение на проблема с парите в общините, а не на движението на каруците по градските улици.

стига да не краднат нека си събират пластмасата от кофите с каруците

АЗ СЪМ СИ ПОДГОТВИЛ РИКША И ЩЕ МЕ ХВАНАТ ЗА ПИ...ША

Решението е едно - контрола за изпълнението е друго. И сега си имаме решение - закона за движение по пътищата. Ама да сте чули някой да контролира. Циганите си порят на воля с каруците - както се и возят безплатно в градския транспорт. А и привилегии бол за тях. Ех, електорат - нали?

Да, точно така. Преди време изпратих до Столична община предложение да сложат метални контейнери, в които да се заключват кофите за отпадъци, които да се отварят с чип. Другото ми предложение беше да монтират турникети в градския транспорт, през които да се преминава както в метрото. Познайте дали някой реагира. Цената на билета беше увеличена, но на практика това касае само българите. А циганите си остават електорат с множество привилегии. Не зная какво трябва да се случи още, за да ги ограничат. Те крадат, бият, убиват възрастни хора за по 8 лв., но политиците нехаят.

каруците на дъски за подпалки а конете на салам- и без това не ядеме месо в саламите. а циганите в лагери да работят докъто пукнат.

А аз утивъм да съ научъ да пишъ. Че сам неграмотен и мекам писмено и говоримо и многу думи низнам как съ пишът.

Предлагам пълна забрана за циганите за цяла България.

браво на кметицата.най-после ще се изчисти София от каруци и ..правят задръствания,цапат,предизвикват катастрофи и най-вече крадят с тях.

И да се построи депо за конфискувани каруци до склад на Топливо и за конфискувани коне до Зоопарка

при соца нивото беше ниско, колите скапани и НИКОГА не сме си и представяли, че по улиците на София МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВИ КАРУЦА, АМА НИКОГА. Сега вече класата е по-висока, колите са скъпи, макар и стари и втора употреба и каруците си се вписват РАЗКОШНО в тази лъскава джипска картина. На бас, че така ще си остане - лъскаво, мръсно, ориенталско, пълна свобода.

Да ти пикая на соца Бегай при твоя идол с каскет от Правец

Мразим го Костов, щото работеше яко и смени парите бързо, и аз от милионер останах с няколко стотачки тогаз. Ако беше дадено на негово величество да сменя парите с неговите безумно бавни действия и досега да съм щастлив милионер, долу Костов, искаме си царя.

Конските фъшкии са милиони пъти по-малко от хвърлените от софиянци фасове и боклуци от колите. Да не говорим за дирите, които оставят някои дизелови таратайки. Тъй че мотива замърсяване е смехотворен. За това колко били опасни за ПТП също - батките с БМВ-тата са предизвикали доста повече катастрофи от каруците и това е факт. Обикалянето с каруците и събирането на отпадъци за рециклиране е единствената смислена дейност на циганите. Това не е защита, аз също не мисля, че каруците са част от съвременния град.

Ами да продължат дейността си по друг начин - велосипед и отзад малко ремарке. Някои клошари и цигани така действат.

герберастки крадци? Цяла София е във фъшкии, смърди навсякъде. Ако е за някаква кражба, ще я направите за 3 дни, ако е за нещо полезно за хората се офлянквате с години. Ами с клошарите какво ще правите, какво и до кога ще чакате? На всяка кофа има по един клошар, с повечето вървят кучета, бъркат и взимат от кофите за разделно събиране. Ние за тях ли отделяме боклуците, та да им е по-лесно? Изгориха жълтата кофа наблизо, никой не взима мерки. Нали гласувахте някакви глоби за клошарите бе, хрантутници, кажете колко сте глобили, каква работа сте свършили? Къде спят, къде живее тази хилядна армия, няма ли да се вземат мерки?

..ако около вас силно мирише на фъшкии, но такива не се забелязват, то не е лошо да се замислите по-дълбоко.

Помнете ми думите,че след като ги забранят ще се наводним с онези огромни ръчни колички и задрастване

Нарочно си казват, че конфискацията на каруците няма да има ефект. Това е лъжа, която служи да направи невъзможно приемането на някаква забрана в този дух. Каруците се унищожават бързо и лесно, за разлика от конете. А че има възпиращ ефект е непосредствено ясно, тъй като изчезва превозното средство, което е причината за проблема. Разбира се, че се използва за престъпления.

А НА БАС,ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ!?!

"Движението на каруци е сериозна предпоставка за" ЦИГАНСКА престъпност: откраднати капаци на уличните шахти, изкорубени вили, пребити до смърт пенсионери заради пенсията им и т.н. мирно съжителство през вековете.

21-ви век, столица на европейска държава, гъмжаща от цигани и каруците им с миризливи коне и фъшкии по улиците! Това и в най-извратени мозъци не може да се побере. Отдавна трябваше да се случи това. Трябва и да се съборят копторите /незаконни, разбира се/, които се намират почти в центъра на столицата ни и жителите им, ако имат някаква законна регистрация, да бъдат преместени в сгради в покрайнините. И да им се държи сметка да не рушат дадените им помещения, да бъдат задължени да си плащат всички режийни, така както правят това българите - и работещи, и безработни, защото иначе биват санкционирани - и да спазват законите на държавата, в която живеят /и да не се позовават на някакви етнически техни особености да раждат от 11 годишна възраст и да се множат безконтролно/, а ако не им харесва - да се изнасят там, където ще ги търпят с всичките им безобразия.

Ами сеА коа Ша бИрем Джилязо?

най-накрая!

аѝде стига бе така със лека ръка ще премахнете еди от синволите на столицата . не мога да повярвам

Вместо да забраните колите вие забранявате каруците. Екологично чисто и натурално. Че дишате чист въздух и че се наслаждавате на биологични а не на промишлени отпадъци. Освен това е и ...романтично. Можеш да я катурнеш отзад в сеното по всяко време.

Дишат се миризми от конски изпражнения и неподдържани коне. Отношението към животното е под всякаква критика ...

Натурално бре...ти какво искаш? Нали всички станахме "био". Те това си е "био". Дано съзнаваш че това е ирония. :))

все едно някой ще следи и ще спазва. все пак живеем в страна на мутри, цигани и далавераджии

В началото ще е зор, но до година няма да има и помен. В много градове ги изкорениха и в София ще успеят.

Eeeeee крайно време беше, напълно съм съгласен, Европейска столица ли сме или какво? Браво на внесеното предложение.

Ще ги упгрейднат на файтони :)

АЙДЕ ДЕ ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ МНОГО ОТДАВНА .

Абсолютно съм съгласен! пп. въпреки това безброй пъти съм чувал чужденци от всякъде англия, франция, холандия, украйна, беларус ... да ахкат как за първи път виждат впряг в техните държави такова нямало. Дали е признак на българщина или на селяния не знам. Но определено е туристическа атракция, барабар с циганчетата накачурени на тях.