Хиляди посрещнаха Джулай на морския бряг

Хиляди, предимно младежи, се събраха на варненския бряг за да посрещнат първия юлски изгрев за празника Джулай морнинг.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди посрещнаха Джулай на морския бряг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Джулай морнинг е хипарски празник, появил се за първи път във Варна в средата на 80-те години". Вярно е, че е хипарски празник, възникнал във Варна, но в средата на 70-те години, а не 80-те!!! Бях ученик в ТКК в първи курс в 1975г., когато тоя празник вече съществуваше от 2 или 3 години като една нова традиция! Така че нека всички да знаят - това е изцяло варненско явление и традиция, добили вече отдавна национално значение!

Като гледам тези на снимката, стройни трезви младежи, чак ми се повдига. А като чуя онзи стар изкукуригал английски дрогер, който бе приятел и гост на кмета-мошеник от Каварна, да пее този хит от преди 30 години, вече ми идва в повече. Джулай, мулай, всякакви измишльотини, само и само да не бачкаш на изоставените ниви на дядо си.

Абсолютно те подкрепям! Много разумен пост! Поклонението към слънцето си е почти същото като поклонението към "вожда" на комунистическата партия!

Който го чувства празник го празнува или най малкото отбелязва по някакъв начин. Другите поне не ни пречете. Изберете си друга песен, друга група и си намислете празник ! С най-добри намерения - Джулая си е традиция за някои от нас Zепелините :)

Ако тва на снимката са младежи..............

по душа бе

новият идеал за мьж е: дзвеееер!.....

Това е истински празник, за този който е способен да го почувства! Своеобразен "екватор" на лятото, на младостта, на слънчевото настроение. Що се касае автора на статията, и голяма част от "пийналите" плажуващи - за тях може да загубил смисъл, НО САМО ЗА ТЯХ НЕ БИВА ДА СЕ ОБОБЩАВА ТАКА!!!

и е голяма грешка да се прави паралел с политиката..... по добре да беше написал за някоя летяща чиния.

Какви силуети, каква прелест - BG Джулая - какво пък, идеала за мъж вече друг, корем, врат и т.н.!!!:-(