Разрушават ”рибарския заслон” в Яйлата

Строежът в националния археологически резерват “Яйлата“ край село Камен бряг е незаконен и трябва да се премахне.

Обратно в новината

Коментари - Разрушават ”рибарския заслон” в Яйлата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

taka e v na6ata strana,na vseki koito ima pove4e i moje pove4e se zavijda

Огромен строеж има и в Лозенец на скалите над самото море. След 4 часа хвърля сянка на зелия плаж.

Тези двамата братя бяха сложили на него място един фургон,как са го закупили това място и кои им е дал Разрешително за строеж? Трябва да се разследват всички,ако имат някакви документи,ако няма издавани разрешително,то е ясно двамата братя ,от които единиия е много много интелигентен,са нарушители на закона и прокуратурата трябва да се самосезира.

Hora , predi da siadate pred komputrite za da chetete novini si vzimayte plikcheta - za da povryshtate v tiah.

Нищо не може да възтанови поразиите. Затова предлагам да се продължи строежа и да се наложи глоба в размер на число със 6 (шест) нули след, например единица, а може и по-голямо чесло. Колкото до бутането то ще коства по-малко средства, но няма да възтанови нищо. Пак ще си остане същата гадост. Затова според мен глоба в размер на поне 1000000 е по доброто разрешение. Пък ако случайно нямат, г-да бизнесмените, такава сума то да се конфискува всичко що е тяхно в полза на държавата.

Една птичка пролет не прави но все пак е нещо. Дано се събудят всички институции и в другите градове. Цялото черноморие се руши /застроява/. Вижте какво става в Испания - 3 000 строжа се бутат. Погледнете на юг от Галата - на 10-15 метра от морето на 1м от пясъка никнат частни имоти и се леят основи /справка за варненските институции района около х.Ветеран./

Штом това е проблем.....нека държавата си плати за приоритетите си! Да плати по пазарни цени спорните имоти....или,природо да го направят!!!Едно е само да искаш,друго е да си платиш за исканоото....Не манифестираите,а субсидираите...ЗЕЛЕН

В БЪЛГАРИЯ КВО Е ЗАКОННО ? НАД 50% ОТ ПОСТРОЙКИТЕ СА БЕЗ ДОКУМЕНТАЦИЯ !!!!!! САМО ПРИМЕР ПОСТРОЙКИ НА САМИЯ БРЯГ НА МОРЕТО А Я ВИЖТЕ БОЯНА, СИМИОНОВО,ДРАГАЛЕВЦИ И Т.Н. КОЙТО НЕ СИ ПЛАЩА - ВОЙ ДО НЕБЕСАТА !?!?

BEZOBRAZIE,AMAN OT PROSTACI,JALKO CHE POSLEDNO VREME SE NAVADIHA MNOGO TAKIVA,ZATVOR ZA TIAH!

Лакомите селтаци и на Еверест щяха да изсерат бетонно лайно,ако беше в наша територия.

до набюдател Каква е декикатната разлика между нашите даньци и за сметка на дьржавата? Дьржавата би трябвало финансово да се издьржа за сметка на даньколпатците за да се сьобразява с мераците им? Питам сериозно. Ако например гарите са дьржавно имущество приходите от тях не отиват ли в пубичния сектор, което би трябвяло да им изравнява статута на приходите с този от постьпленията на данькоплатците? Или дьржавата е някакьв така да се каже наддьржавен собственик, при положение, че нацията(данькоплатци и различни категории не-данькоплатци) е дьржавата?

Пък аз си мисля, че най-хубаво е да се направи един град от Дуранкулак до Резово и така да престанат всякави мераци за застрояване. То бива, бива лакомия - ама такава лакомия като нашенската българската нийде я нема. Само за десетина години дивните местенца станаха бетонни гета. Докога ще продължава това безумие и нека не се оправдават разни Петкоарнаудовци, Цонкоцоневци, Илианцоневци, Кирилйордановци, Йоанкостадиновци и другите(нека не ми се сърдят че съм ги пропуснал) че мислят за хората от общините си. Може би и затова някои от тях вече загубиха местата си (а тези които ги спечилиха ги спечелиха с мошеничества и заблуди).

В този случай не трябва да става въпрос само за спиране на строежа.Кметството в Каварна трябва като заинтересована страна веднага да сигнализира прокуратурата за да се заведе дело и тези престъпници да бъдата осъдени.Заинтересова страна е и НИПК,нека да покажат че са си на мястото и да подадат също жалба в прокуратурата.КМЕТСТ В кАВАРНА НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЪБОРИ БЕТОНА И ДА ВЪЗСТАНОВИ ТЕРЕНА.ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВА С ЛИПСАТА НА ПАРИ-РОК КОНЦЕРТИТЕ СЪЩО СТРУВАТ ПАРИ;да заведе дела,да осъди братята -престъпници и да си прибере парите със лихвите.Прочее,къде е спало докато се е наливал бетона-Яйлата има пазач!За мястото просто не ми се говори-открихме го преди 36 години ,когато път до него не съществуваше,да не говорим за разкопки и НИПК...Изведнъж за две-три години се превърнахме от райска страна в бетонирана страна на безхаберници

А какво стана със строежа в село Варвара. Събориха ли го ? И кой е виновен ? П..тко Арнаудов ли или тези които го построиха ? Кой ги създава законите в тази държава и кой ги спазва и кой трябва да следи за спазването им ? Трябва ли да се работи на принципа има ли грешка трябва да има и прошка или да се създадат такива условия в тази държава, че никакви БИЗНЕСМЕНИ дори и да не си помислят , че могат да нарушат какъвто и да е закон.

Наблюдател, ти си кретен! Ако сега ми кажат, че започва масово разрушаване на незаконните строежи, веднага искам и банкова сметка, в която да мога да ВНЕСА още пари за това прекрасно деяние, докато им конфискуват имуществото на строителите!

А на Яйлата има и антична крепост...

Вие знаете ли какво прекрасно място е това. Аз съм израснала в Камен бряг - цялото село и Яйлата са вълшебни. Престъпление е да се строй там а тези селяни да си гледат земята и да не се намесват там където не им е работа. След като имат нужните документи защо са работили само през ноща и на светлина на прожектори, а не като изрядните строители. Сега да платят за разрушаването , но да почистят след себе си и мястото да стане такова каквото е било.

A NIAKOI DA KAJE ZASTO SE IZLIVA BETON NA KALIAKRA MNOGO PO HUBAVO MIASTO OT IAILATA -NIKOI NIAMA DA POSMEE ZASTOTO TOVA E OBEKT NA SASTIA tZONKO TZONEV KATO PISKATE ZA IAILATA KAGETE I ZA KALIAKRA ZASTOTO HORATA KOITO UCASTVAT SA EDNI I SASTI TZONEV I PREZIDENTA PARVANOV.

A NIAKOI DA KAJE ZASTO SE IZLIVA BETON NA KALIAKRA MNOGO PO HUBAVO MIASTO OT IAILATA -NIKOI NIAMA DA POSMEE ZASTOTO TOVA E OBEKT NA SASTIA tZONKO TZONEV KATO PISKATE ZA IAILATA KAGETE I ZA KALIAKRA ZASTOTO HORATA KOITO UCASTVAT SA EDNI I SASTI TZONEV I PREZIDENTA PARVANOV.

Ей, стиснати мутри, ей! Да си бяха платили навреме, където трябва, не заслон, а Мултиплекс щяха да вдигнат.

Яйлата е вълшебно място..... Който е разрешил това строителство е извършил престъпление и юридическо и морално.

Брей, да не би да разрушат сградата на мутрите. Досега никой не е притеснявал мафията в България. А тя е навсякъде, това е ясно на всички, нали.

Ей, стиснати мутри, ей! Да си бяха платили навреме, където трябва, не заслон, а Мултиплекс щяха да вдигнат.

Брей, да не би да разрушат сградата на мутрите. Досега никой не е притеснявал мафията в България. А тя е навсякъде, това е ясно на всички, нали.

Писна ми заради такива прОстаци с пари, които бутат в джобовете на началниците, аз като експерт да трябва да си плюя на сурата, дето се казва, и да съм принуден се гърча, изготвяйки и подписвайки положителни становища за узаконяването на подобни фактически закононарушения :-( Препоръчвам на журналистите да направят една проверка по закона за достъп до обществената информация - колко положителни съгласувателни становища са изданени от МОСВ и РИОСВ за подобни реконструкции в защитени територии, при които някогашна тенекиена барака се реконструира до 3-4 етажен хотел с екстри - да види обществеността, за какви мащаби става дума!

Ходила съм там!Прекрасно място!Дивата природа е невероятна!Определен си струва да прекараш дори 2-3 часа там!Има какво да се види и усети!И стига с тези строежи!Вече място неостана!И , Наблюдател , дори и с наши пари да го разрушат - аз съм съгласна!Защото ако не си бил там съветвам те да отидеш!Няма да съжаляваш!Особено когато цъфтят дивите божури!Пещерите и гробовете , останали от векове преди Христа наистина излъчват нещо особено!А тия двама нагли и безочливи братя нека си получат заслуженото!

ИСТИНАТА Е ДРУГА -БРАТЯ ПАВЛОВИ НЕ ПЛАТИХА 200 ХИЛ ЕВРО РУШВЕТ НА ЦОНКО И КОМПАНИЯ ЗА НОВОГОДИШНИЯ КОНЦЕРТ В КАВАРНА И ГИ ПОСЛЕДВА -ЗАПОВЕД ЗА РАЗРУШЕНИЯ.

къде са баретите да тарашат офисите на тия братя мангали??

Тука не става въпрос за спиране на строеж,ако има прокуратура и тя прилага накакви правни действия,то тези братята Иван и Илко Павлови, арендатори от Генерал Тошево. Те са наливали бетона без строително разрешение и без съгласуване с РИОСВ-Варна,тези хора са направо за затвора и не е нужно проучване и протакане на делата,а направо по бързата процедура и в пандиза!Който е ходил на Яйлата и е запознат с този общонационален исторически резерват,с неговото местонахождение и природа и който знае точно за какво става въпрос,ще е абсолютно съгласен с мене и би пледирал точно като мене да няма никаква милост за тези национални ГАМЕНИ,които си мислят,че и историческите паметници с няколко хилядолетна история могат да им принадлежат!Аз дори преди много години,лятото спеех в пещерата,в отвесните скали до водата и тогава,неизвестни за мене интусиасти,дори я бяха обзавели с принадлежности за осветление и спане и в нея можеше да се води един нормален,не чак толкова спартански живот!Апелирам,проку да си влезне в задълженията и да задължи братята,ако трябва да го изядат този бетон,но да го разкарат от там и дано не са засегнали някои от многото гробници в месноста!

to ostana li kvo oshte da se razrushi! sram sram sram...da gi zastigne drevno proklqtie dano...stot zakonite mai nqma da gi zastignat...trqbva kat kurvi na ploshtada s kamuni da gi ubiqt!

Ha-ha-ha! Mutrite pak shte zagubiat! ISKAM PRIRODATA DA OSTANE NEVREDIMA!

шибани прасета!!!! ще се задавят от алчност

За чия сметка ще се разруши тази гадост? Защото ако е за сметка на държавата, т.е. от НАШИТЕ данъци не съм съгласен.

Тези двамата братя бяха сложили на него място един фургон,как са го закупили това място и кои им е дал Разрешително за строеж? Трябва да се разследват всички,ако имат някакви документи,ако няма издавани разрешително,то е ясно двамата братя ,от които единиия е много много интелигентен,са нарушители на закона и прокуратурата трябва да се самосезира.

Тези двамата братя бяха сложили на него място един фургон,как са го закупили това място и кои им е дал Разрешително за строеж? Трябва да се разследват всички,ако имат някакви документи,ако няма издавани разрешително,то е ясно двамата братя ,от които единиия е много много интелигентен,са нарушители на закона и прокуратурата трябва да се самосезира.

Тези двамата братя бяха сложили на него място един фургон,как са го закупили това място и кои им е дал Разрешително за строеж? Трябва да се разследват всички,ако имат някакви документи,ако няма издавани разрешително,то е ясно двамата братя ,от които единиия е много много интелигентен,са нарушители на закона и прокуратурата трябва да се самосезира.

мръсни изверзи...

Не се наядоха, брей! Че и нагли - без документи... Вероятно се надяват, подобно на много други случай, да не ги закачат, щото видите ли, хората толкова пари са похарчили.... Подобни строежи трябва да се събарят веднага... Ама то държавата като е абдикирала от всичко, свързано с опазване на природата...