Опашки се извиха пред Агенцията по вписвания

Дълги опашки се извиха пред Агенцията по вписвания в София. Причината – днес и утре са последните дни за предаване на годишните финансови отчети.

Обратно в новината

Коментари - Опашки се извиха пред Агенцията по вписвания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом си подаваш отчета в нап и статистиката няма нужда да се побликува .така е в германия а тука измислят агенции и министерства които не са нужни.нямаме икономика а имаме министерство

Няма по-нахално и лакомо нещо от чиновниците. Всичката тази простотия се прави с една едничка цел: държавната такса при внасянето на тези отчети. Не че въпросната агенция не може да ги получи наготово от НАП, където ги има вече от 3 месеца. Всичко в тази "държава" се прави с цел затрудняване на тези, които плащат данъците, съответно заплатите гореупоменатата пасмина.

заплатите НА гореупоменатата....

И преди две седмици имаше километрични опашки и работеха 6 гишета. Да бъдат така добри и да пишат истини, а не измислици. Пред единствения банков клон, който е извън сградата перманентно има огромна опашка.

Хората ходят до тоалетна през интернет вече, ние с кви неща се занимаваме. Ама нали Корумпирана администрация требе да се намира, да достава парички на шефовете всеки следобед

Че аз от както има Агенция по вписванията по интернет си подавам отчета. Пък който обича да стои на опашка си е негова работа

Рано са се сетили, трябваше утре да отидат всички.

И за да е пълно щастието - вече им е блокиран и сайта.. От сутринта се мъча да я подам - въвеждаш, въвеждаш, качваш и.. "Услугата не е достъпна". ..простоооооо...!!!

Да живее ГРОБ, нали? През времето на Соца нямахте таквиз проблемчета.

Не вече, а вече цял месец сайта не работи като хората!

Довечера , един час преди крайния срок ще пуснат сайта -спокойно! Няма закъде да се бърза! Не простоооо , а простааааа! Де дрема досега, бре моме!

Ми дремах... То и работа трябва да се върши, не само безсмислени документи да се подават. Успях, де - подадох.

Нищо, от догодина само адвокатите ще могат да го правят. Да ги видим тогава.

ша ми правят бастона ..... нема по-прости и нахални същества от неграмотните в бг т.н. адвокати да видим как някакъв едва завършил тройкаджия ще ме представлява (излага) където и да е !!!!

Типично по български - да се чака последния момент!

Преди 2 седмици беше същото.

а за електронен подпис чували ли сте.

След като отчетите са подадени към НСИ и НАП, защо държавата не се спретне и да направи необходимото Агенцията по вписвания да си ги получи по служебен път? Ако е за таксата, тя може да се събере още с подаването на ГДД.

Напълно съм съгласен с Вас!Изобщо всичко в тази държава се прави така,че да няма логично обяснение.Абсолютни тъпанари,ама...

Защото статистически отчет по Закона за статистиката и Годишен финансов отчет по Закона за счетоводството са две различни неща.

Така е, но баланса, ОПР, ОПП и т.н и информацията, която се съдържа в тях е същата, която е подадена в ГДД, а и към НСИ. Важна е същността на подаваната информация и кой ще я ползва, а не как ще кръстим документите, които се подават.

Различни закони,с различни формуляри,ама вътре-една и съща информация!Важното е да се работи за търтеите в статистиката,в НАП, В Агенцията по вписвания,в НОИ-все лапачи на които плащам и заплатата и осигуровките!!Плащам си и моите!

а акто по малко умувахме и повече поработвахме можеше и в нормална држава да живеем, ама не само умници останаха. И направиха така, че Боку тъпото да изрече пословицата на 21 век за българия "много ин ги е слаб матриала" ама много само тъпира останаха...

Споко. Иде Единна входна точка с пари от ОПДУ. ГФО-то ще влиза през едно от трите места. Въпрос на време е (около година).

Вчера пуснахме ГФО онлайн. Елементарно е, само електронен подпис трябва. По-сложното е да накараш системата да ти разпознае сертификата за електронния подпис, ако не е издаден от определена фирма.

Проблемът е , че винаги се чака последния момент.Тази декларация може да се подаде още през януари.Имаме 6 месеца на разположение.Прост народ-слаба държава!!!

В А-ция по вписв. не се подава декларация

Какво толкова сложно има в подаването онлайн? Попълваш лични данни и адрес, сканираш тотовите отчети, подписваш и изпращаш. Работа за 5 минути. Ама народът прост, свикнал да виси по опашки и да попълва хартиени формуляри. Бизнес до бизнесмена, майно льо...