Показват стъкленицата със сърцето на Вазов

Стъкленицата със сърцето на Иван Вазов ще бъде показана от 2 до 9 юли в къщата-музей на поета в София, където се съхранява, но не е излагана от 25 години.

Обратно в новината

Коментари - Показват стъкленицата със сърцето на Вазов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧОВЕК Е ТОВА КОЕТО ЯДЕ ТАКА ЧЕ АНУСА Е ПО ВАЖЕН ОТ СЪРЦЕТО

Имам екземпляр от старо издание на "Под игото" (може и да е първото). Ще го покажа вместо тази стъкленица. Надявам се все пак да има повече посетители.

Има нещо супер вулгарно и грубо-материалистично в това излагане на органите на човек, творил голямо изкуство. Какво се опитват да внушат авторите на идеята? Ето, вижте сърдечният мускул, който изтласкваше кръв към мозъка, в чиито висши нервни центрове се родиха "Епопея на забравените", "Хъшове" и "Под игото"?!

Гадост... карантии... ще повърна...

Кой идиот иска да види сърцето на човек, умря преди толкова години. Искали ли са разрешение от мъртвиш за такова кощунство. Нека да четат творбите му, така ще са много по-близо до него. Баш сме като в третия свят.

Хвала за всичко, което Дядо Вазов е сътворил!!! но ... "Те уточняват, че Иван Вазов издъхва в семейната трапезария от масивен инфаркт в ранния следобед ..." но пропускат да допълнят че е починал под работлива 17 годишна вакарелка ...

Усещам някаква завист. Нещо самолета ли не ще да лети ?

" ........от Литературния музей искат да удовлетворят това любопитство." Все съм си мислил, че работата на такива музеи е друга, а не да удовлетворяват нездравото любопитство на извратеняци! Това са неща подбудени от Сатаната! Вместо хората да се интересуват от Духа, който е работил в такива велики личности, те се интересуват от материални отломки ненужни вече никому. Единственото, което могат да направят такива "артефакти" е, че понякога душата вместо да поеме по пътя отреден и от Бог, остава да се мотае около такива останки още много години и така се нарушава пътя и на развитие . Ако наистина уважаваме някой, трябва да си дадем сметка наистина ли искаме да му причиним това?

Погребете му останките.Нека душата му намери покой Той го заслужава.Стига с тези глупости.Прилича ми малко на хорър

Гадно!

Да бяха показали онази му работа. Той и с нея е бил известен.

Има ли нужда да се показват спиртосани органи на починали хора, без да става въпрос за час по медицина? По добре издекламирайте нещо от Вазов, това със сърцето е пълна отживелица.

Абсолютно подкрепям!

Много точно казано. На същото мнение съм.

Е, да, ама като не знаят нищо какво да издекламират? Пък и стъкленицата ще събере 10 пъти повече хора, отколкото декламация на произведения - нека не се заблуждаваме.