Чакащи за детска градина има в 9 района в София

Към момента в 15 от общо 24 района няма чакащи деца за първа група на детските градини, каза кметът на София при проверка на нова сграда на ОДЗ №18 в "Средец".

Обратно в новината

Коментари - Чакащи за детска градина има в 9 района в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава, в която се влиза в детска градина по- трудно, отколкото в университет - пиши я бегала...

Никога няма да стигат местата в детските градини в София.Не се е повишила раждаемостта в столицата.Всяка година идват много млади семейства от провинцията и кандидастват за места в детските градини.Нямам нищо против тях ,но първо трябва да се приемат децата на семейства с постоянен адрес в София най-малко от 10 години,а ако останат места -за децата от провинцията.

Прехвалената даскалица може ли да каже, докога записването в градини и начални училища ще е кошмар за софиянци?!

Няма защото селянчеттата дойдоха тук,след като дядовците им продадоха имоти за да им купят жилища в София,коли.А подителите се държат като селяндури,Ганьовци.Не е срамно да си от село .Та ние не сме народили повече софиянчета и няма прираст на българите.

Ами направете списъци и желаещите да чакат по 20 години. Може и лихвоточки да раздавате. Защо в държава от "пазарен" тип, все още "държавата" се занимава с детски градини? А ха, сетих се, пустия комунизъм все още е на мода!

JsT

Социална политика се нарича това. Базово образование, здравна и пенсионна система. Ако само най-богатите си позволяват тези услуги, то в България ще има само мутри и безкрайно беди и умиращи хора.

Ииии нека мрънкането започне сега.

Не е точно така, бях поел ангажимент да помогна на приятел да вкараме детето му в ясла, казах му пускай документите по каналния ред и след това ако не влезе ще задействаме връзките. Е детето си влезе най-спокойно и то в жк. Младост където уж е най-голяма лудница.

То че се влиза и по нормалния ред, влиза се, просто трябва да имаш малко повече късмет + работодател, който да ти напише, че работиш в съответния район. На повечето места без тази 0.1т. нямаш дори теоретичен шанс да влезеш, с нея се молиш да ти изтеглят детето от лотарията.

Пълна пародия... За поредна година! Кажете на хората, че ако не живеете в Кремиковци и детето ви не е ПОНЕ инвалид по документи, НЯМА шанс за записване в детска ясла. Само хвърляте прах в очите на хората. Властимащите ЛЪЖАТ безсрамно, а журналистите мажат след тях.

JsT

Срамното е, че в България има демографски срив, раждат се рядко повече от 1 дете в семействата и въпреки това е шокиращо, че няма свободни места. КОЙ закрива детски градини? Кой продава сградите им за да станат шивални, магазини и промишлени зони?