МБАЛ Бургас става университетска болница

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов предлага МБАЛ Бургас да стане университетска болница.

Обратно в новината

Коментари - МБАЛ Бургас става университетска болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По документи да,може и да стане.Ама то в Бургас няма лекари ,камо ли хабилитирани лица,без каквито не се става УМБАЛ. Поредната перачница на ПАРИ.

И от кога в Бургас има медицински университет? Бургаските гевезета нямат наяждане. Така едно време изкуствено се създаваха окръжните градове.

къде ще си напазаруват дипломи?След като няма достатъчно хабилитирани специалисти,значи и специализациите ще са просто пребиваване в болницата.Жалка работа!

Много университети бре хора ? Няма да стигнат хабилитираните лица! Четох че и е Швейцария нещо се изгражда май за пред клинични специалности по медицина! Трябва да се насочим към Антарктика да заемем позиции по бързо.

Жалко, че няма специалисти - лекари. Повече от 10 години наложи ли се операция за подмяна на стави - бургазлии ходят до Ст. Загора или Плевен. За очите - ходим до Варна, за хирурзи ... до София. За ендокринолози - също ... По какво имаме специалист??? Не се сещам. Кой ще ги обучава тези студенти-специализанти?

Aми плащайте им европейски заплати и ще имате лекари!!!

Европейски заплати получават лекарите, които имат европейски пациенти, които от своя страна имат европейски заплати и европейски осигуровки. Богати лекари, при бедни пациенти, продънена здравна каса и почти никакво здравно застраховане, няма как да има в една пазарна икономика.