Планират мега комплекс и естакада край ”Пирогов”

Нов мегакомплекс "Град в града" планира да строи до "Пирогов" в София небезизвестната турска компания "Гаранти Коза".

Обратно в новината

Коментари - Планират мега комплекс и естакада край ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И двата комплекса - в "Младост" и срещу "Пирогов", ще станат мюсюлмански бастиони. Какво друго означава съотношението 30-40% собственици от България и 60 от Турция и Азербайджан. Като прибавим и това, че и тези 40% сигурно са български само на хартия а реално са на подставени лица или на българи мюсюлмани ще се получи на практика чужда територия. Сигурно и по една джамия се искат в комплексите. МО-2 ще стане гранична застава.

Нов мегакомплекс "Град в града" планира да строи до "Пирогов" в София небезизвестната турска компания "Гаранти Коза". За да получат строително разрешително за гигантския проект, турската фирма предлага да построи за своя сметка кръстовище на две нива на бул. "Ген. Тотлебен" и бул. "Пенчо Славейков". Инвестицията е от 1 млрд. евро и е невиждана за българските мащаби. Проектът ще се реализира на мястото на бившия завод за мотокари до сградата на Министерството на отбраната. Това става ясно от обясненията на главния архитект на София Здравко Здравков пред Mediapool. "Гаранти Коза" в момента строи огромен проект в "Младост" - "Гранд каньон" (до бившия магазин "Аско Деница"), където основно купувачите са от Турция и Азербайджан, КОМПЛЕКСА В МЛАДОСТ Е ПЪЛНА ОТВРАТ.СЪБОРИХА ХУБАВИЯ МАГАЗИН И ОГРАДИХА ЦЯЛАТА ПАРКОВА ИВИЦА.ПЪЛНА ИДИОТЩИНА .ФАНДЪКОВА СПРИ СЕ БЕ.ЗДРАВКО КАКЪВ АРХИТЕКТ СИ ?НЯМАШ ЛИ МОРАЛ?СПРИ ТЕЗИ БЕЗУМИЯ.ПАК ДВАМАТА БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ .ТЕЗИ НИ ПОГУБИХ ЗАЕДНО С ГАРАНТИ КОЗА.ОСТАВКИ И ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ.АЗЕРБАЙДЖАНЦИ НЕ ВИ ЩЕУМ ГАЗА НЕ ВИ ЩЕМ И ВАС.

Споредмен трябва да се асфалтира поне цялото дясно пътно платно и в двете посоки на бул. Цар Борис 3-ти от пл. Руски паметник до пред последната спирка на трамваите в кв. Княжево, за да могат моторните превозни средства по- бързо да влизат в столицата и да се изнасят от нея. Така поне половината паважна настилка ще остане и по- добре ще се развиват търговските взаимоотношения.

Този нов глаДен архитект нали имаше идеи да направи София зелена и екологична? Какви са тези 54-етажни мастодонти?

Терена на бившият мотокарен завод. На времето там се произвеждаха мотокари за износ в цял свят, имахме работеща промишленост. Лично познавам човек, който беше взел участие в изграждането на завода и не можа да преживее гледката от разрушаването му. Сега вместо промишленост се продаваме на съмнителни турци с неясни цели

някакви големи далавери се въртят тук. Живея в Младост и всеки ден виждам до къде са стигнали с "грандиозният" си каньон сити. По-лежерен и неактивен обект рудно може да се види. А каква работа биха имали хора от Турция и Азарбайджан в София освен ако не е свързана с незаконни казина или религиозни училища?

Сппкойни, нищо няма да излезе, само думи и рушвети, както винаги...

основание за спокойствие ли е?

Учете турски и азербайджански! Силно ме съмнява български купувачи да имат и 10%.

Много подходяща снимка няма що!Все едно, че ще строят нещо на мястото на "Пирогов".Ама така е у нас - ако беше катастрофа щеше да има актуални снимки с трошки и трупове, правени без свян и морални съображения, но в случая не се налага!

референдум с жителите на София! И публичино изобличаване на коварните планове на "комшиите" да направят гета-центрове на радикален ислям в столицата ни. То като е тръгнало ще поискат и джамия да построят до "Александър Невски". Решението е едно - Българи, БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ и ТРЕЗВО МИСЛЕЩИ!

54 етажа в земетръсна зона! ако друсне пак едно пернишко от 5 по Рихтер тия в блока ще се изпонасерат, дори и да не паднат! иначе това място е отдавна за застрояване и облагородяване

В Япония ги правят по 100 етажа. Там е истинска земетръсна зона. Наето 5 по Рихтер е като да си мислиш, че Перловската река е най-голямата в света :)

Моля, само не прави сравнения с Япония! Нито сме умни като тях, нито те са крадливи като нас! Тук дори един път не можем да асфалтираме като хората!

Тоя терен почи в центъра, тъне в разруха и мизерия, освен че някакви измамници си го препродават само, друго не се случва, от западната му страна е едно от най мизерните цигански гета, източник на зарази и воня, нищо няма да се случи и тоя път, защото корупцията и безхаберието в булгаристан са естествена китайска стена срещу каквато и да е инциатива и инвестици, иначе калдаръма по Борис е много важен, той одговаря на всички шумови норми, и живеешите около него, статистически са с най ниски неврологични проблеми.

Не е истина колко много тъпанари пишат тук.На който не му харесва застрояването на София - прав му път,никой не го спира да си купи имотче извън столицата>В цял свят тенденцията е такава,изграждат се мегаполиси и затова безработицата в тях е най малка.Нормалните хора искат развитие,а не да стоят у каменния век

В големите градове по цял свят нарочно затрудняват движението на лични автомобили, или им искат пари да влязат в центъра. Само в София се улесняват селяните да ходят с каруците си навсякъде, щото една селянка управлява 2 милиона селяни, за които е срамно да ходят пеш, защото другите селяни ще им се смеят.

Едно време ,по -точно повремето на застойния тоталитаризъм,много преди да разцъфнат ценностите на неолибералната икономика , беше взето едно странно решение.В него се предвиждаше София да се застроява със сгради основно до 12-14 етажа, като етажността намалява колкото повече сградата се болижава до полите на Витоша.Като в полите на планината етажността не бива да надминава 3 -4 етажа.Целта е гледката към планината да е по-видима от всякъде

Няма наяждане на една политико-икономическа формация Костов/Лостов/-Софиянски/Усмивката на мафията/-Бакърджиев/Валяка/-Любомир Павлов/Любо Пъпката/.Добре разрушиха и приватизираха България.При тях се наблюдава пълна симбиоза с върховете на едни пари със странен произход.Ето например една от дъшерите на Софиянски е омъжена за сина на Черепа.А как се нарича сливането на политика и неясен/а бе той си е ясен /капитал?Все ми се върти нещо като думата олигархична -мафия.Сега ще продължът на създават приемственост на откраднатите пари , а ние ще скачаме и ще викаме "Който не скача е червен"

Започна се !?! Вчера "точните" хора назначиха НОВ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА СОФИЯ = ДНЕС ВЕЧЕ ИМА "РЕЗУЛТАТ" !

Мега проекти за да унищожиме напълно София. Според мен трябва да се обърне тази тенденция да се строй на всяко свободно място. Защо продължавате да унищожавате София, запазете я малка и красива.Вижте на какво прилича Истанбул - това ли искате ? Та ние искаме зеленина, простор и чист въздух.

Абе то и аз искам , но с теб сме малцинство... А простия човек иска големи лъскави неща.

А простотията "Милениум център" на бул.Витоша , който взе и да пропада заради подпочвените води.Само тъпанари могат да харесат такива мегаломански строежи в София.Другаря Любомир Павлов който от психиатър стана банкер и напълни здраво гушката няма ли някои да възобнови производствата срещу него и Стефчо усмивката , който разпродаде София на безценица но за своя джоб помислиха добре.Явно разследващите органи за нищо не стават.При социализма за 1000 лева тогавашви даваха по един календар в пандиза.

На това място не може да се строят високи сгради, защото склонът към Красна поляна е предопределен от активен разлом, т.е. такъв разлом, който може да предизвика земетресение. По същи разлом след земетресението в София през 1858 г. бликват изворите при Овча купел. Според нормативните документи очакваните сеизмични въздействия са доста високи, ако се добавят и коефициентите за предназначението на сградите, отива се към високи стойности на земните ускорения при земетресение по разлома. Нормативно това не е разрешено. Поради тази причина теренът от години минава от един собственик на друг. Провалиха се проекти захотели, за молове и т.н. именно поради нормативните сеизмични натоварвания. Вярвайте ми! Не ги знам тези неща случайно.

След земетресението в Турция видяхме срутени до основи сгради, а до тях непокътнати - тогава експерти съобщиха че срутените са поради НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО -ВЛОЖЕНИЯ БЕТОН, АРМАТУРА И ТЕХНОЛОГИЯ НА СТРОИТЕЛСТВОТО. Въпросът ми е ПРОВЕРИЛ ЛИ Е НЯКОЙ ДАЛИ ВЪПРОСНАТА СТРОИТЕЛНА ТУРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НЕ Е БИЛА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО В РОДИНАТА СИ ? София също е в опасна земетръсна зона - ще рискуваме ли живота на българските граждани с некачествено строителство? Големия мост над Босфора е проект и контрол на Германия - защо турците сами не са си го направили като са такива големи строители?! Една позната си закупи жилище, строено от турска компания и каза че строителството се е оказало МНОГО НЕКАЧЕСТВЕН О..... Сега някой ще си свърши лично изгодни сделки за милиони , а после може да се случи хиляди българи да плачат от мъка .... и ОТНОВО НЯМА ДА ИМА ОТГОВОРНИ БЪЛГАРИ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ ............

Ще вдигнат мегакомплекс на кукуво лято!

В Белград имаше протести точно против строежа на жилищни сгради от фирми от Дубай, които ще се продават на мюсюлмани. Същото ще стане и в София. Превземат ни без съпротива

Този факт трябва да се довежда до знанието и съвестта на всички българи, дано да сме в състояние да проявим поне полвината от сплотенността, която имат сърбите.

как си представяте още народ в претъпкания център на София???? Кому е нужно подобно съсипване на прекрасен терен за паркове, ниски сгради и детски площадки??? На кого му трябват 54 етажни жилищни домове в град, в който е пълно със зарязани строежи??????? Само в Банишора, на самата Сливница има 3 - ТРИ - рушащи се недовършени сгради. И кои са тия турчоля, дет се навират у нас и купуват в центъра на София земя? Да идат в Германия, в Англия, в........ на майната си.

А бе този Любомир Павлов не трябваше ли да е в затвора,нали по телевизията ни показаха как и колко е забогатял?Боже,Боже каква държава сме,милионер до милионера,пардон,айдук до айдука...

ВЪН ТУРЧУЛЯТА ОТ СТРАНАТА!! НЕ НИ ТРЯБВАТ РЕЗАНЯШКИТЕ ИМ ЩУРОТИИ ДА ГИ СТРОЯТ У ТЯХ СИ!!ТО САТО ЛЮШНЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ-ЩЕ СЕ СРУТЯТ КАТО У ТЯХ!!ТЕ ЗАТОВА СА ДОШЛИ-ДА НИ ИЗБИЯТ С НЕКАЧЕСТВЕНИ И СКЪПИ "СТРОЕЖИ" НИЕ СИ ИМАМЕ НАШИ СИ ТАКИВАВЪН РЕЗАНЯЦИТЕ!!!ПОДПИСКА СРЕЩУ ТАЗИ БЕЗУМНА ИДЕЯ-ФАНДЪКОВА+БУДА ПАК СА НАПЪЛНИЛИ ГУШИ НА НАШ ГРЪБ!!!

Защо се разрешава на турски фирми да купуват земи и да строят в България? Май нашите управници (отчитащи се в турското посолство и на ДПС) взимат хубави суми за това.

Ако не беше турска ,а руска фирма на повечето глупендери шяха да им потекат лигите!Но откъде в руските блядове толкова пари?Така,че се примирете русофилитици!

Ами много е различно! За 45г. Нито Русия, нито Съветския съюз не ни завладяха /териториално/, само ни предоставяха основно пазари. Помисли. Отвори си сетивата за огромната разлика.

Какъв ти е проблема? Тези хора строят качествено и честно.

ахахахаха

ТИ СИ ЛУД БЕ!! КОЕ Е КАЧЕСТВЕНО-НАЛИ ПЪРВОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, И ТО САМО 4-4,5 ПО РИХТЕР ГИ ЗАТРУПВА!! НЯМА КАЧЕСТВО ПРИ РЕЗАНЯЦИ!!!

Явно не си информиран достатъчно. Попрочети за земетресенията им.

Магистрала Люлин!!!

Притесняват ме толкова много етажи в страна в земетръсен(макар и не силно) район. Планира ли се някаква допълнителна защита или всичко ще бъде оставено на случайноста?

Като им е толкова зор за високи згради, защо ги правят в центъра? Да ги правят в покрайнините на София, към Кремиковци, например! Никъде вече не строят в центъра небостъргачи, а извън!!!

Кремиковци е на южните склонове на Стара планина. Хайде пставете поне тази планина да диша. Не стига дългогодишното убищожаване на района от Кремиковци. В България не щем небостъргачи, стигат ни ЕПК-чудовищата - грозни, никакви мерки за поддръжка, с изхвърлените дюшеци и боклуците около тях.

Казвам Кремиковци само като примерно разстояние, нека е северно от София, или към Филиповци-но не в центъра! Нека се запази в автентичния си вид, колкото е останало, разбира се!

Нали близо ще минава метрото бе, аман от разширения и улеснения за каруците! Елементарно е - колкото повече улесняваш движението на каруци, толкова повече каруци ще се появат, никой ли в този град не го проумява? Здравков обеща да прави град за хора, а не за автомобили, ама май ще излезе същия ... и ... като Диков.

Пирогов е стратегически обект и трябва всички да се съобразят с него! В линейката утре може да си ти! Към момента линейките са в петнайста глуха! Идват отнякъде, втре човек бере душа, шофьорът се е потрошил да бърза десетки километри и какво? Задръстване от коли на свефотара.... Какво ли ще стане след МЕгаУлтраСуперХайГига ТЕра мол?

И най-хубавият проект да се предложи, Ганьо ще има съмнения, забележки, ще предложи подобрения или просто ще го отхвърли. Голяма работа е българина и напълно заслужава жалкото си съществуване!!!!!!!!!

Тоя главен архитект ще нанесе огромни вреди на София!

според теб всеки главен архитект ще нанесе вреди на София

Как въобще може да се позволява стоежа на такива огромни сгради?! Особено по центъра. Да не говорим какъв трафик на коло ще се генерира наоколо, където и без това е задръстено. В Младост въобще не се строи и се надявам никога да не се построи, защото ще стане ад в 4те части на квартала

А, стига молове комплекси, ТРЯБВАТ ЗАВОДИИИИ, заводи бутат, строят комплекси, синя и зелена зона, билетче по 1,6 лв, ЗАВОДИ ЗАВОДИИИ ТРЯБВАТ!!! Иначе всички емигрират, и остават кухи молове и около тях сирийци и афганистанци.

Кви завводи в София при 2% беработица? Тука във всеки бранш има недостиг на рботна ръка. Големи бачкатори се изкарвате, ма не излизате от дирбг.

То хубаво ........ама кой да работи по заводите? До нас е Мол София, цените на едно кафе дори са притеснителни за обикновени работещи хора .......но е пълно с копеленца между 15 и 25 години по кафенетата там . А това са бъдещите работници по заводите ....... дали си мислиш, че ще работят?

А тези наши комсомолски мушмороци как станаха собственици на държавната земя?

С крадене и малко "упорит труд". Но затова пък,вместо да построят някой завод и да създадът работа за българите които са окрали,те проставят българската земя (на турска фирма).

Какви кули по 54 етажа в София?! И то точно там, където наистина има свлачищни процеси, почвата е доста неустойчива по принцип, теренът е с наклони и стари сгради - те ще се събарят ли всичките?! И кому са дотрябвали тия кули с жилища - кой ще живее в тях, бежанци ли?! Или араби някакви ще се нанасят, или пък турци?! Какви са тия "мащабни сроителства" без обществена дискусия сред населението на София, нас за нищо ли ни нямат, или вече са ни отписали напълно като решаващ фактор?! Нали имаше някакво решение да не се строят повече високи сгради в столицата, защото ще развалят общия вид на града и не са безопасни от гледна точка на земетръсния статус - София се намира в силно земетръсен район, какви сгради над 22 етажа?! Като знам турското ново строителство и как падат блокове като къщички от карти при едно, дори не много силно земетресение - в Измир, в други места през 1999 - сега само това ни липсваше и на нас тука?! От какъв зор?! ((((((((( Кой взема решенията за градоустройството в тоя град вече?! Някакви политици-еднодневки си пълнят офшорните банкови сметки с рушвети, а градът да страда и да се съсипва заради тяхната алчност?!

Един трус и ще се решат проблемите, лошото е , че общинарите разрешили високото строителство , може и да не дадат жертви!!!

Е, хайде сега и обществени дискусии в софия. Дискусията вече е проведена в Самоков и Банкя!

Откакто Боко е на власт, кървавите пари на Ердоган започнаха да се изсипват в БГ.

Парите не миришат! Само в цръквата на пот и тамян!

Грандиозни кретени са тези които позволяват тези неща и онези които ги възхваляват . Но те взимат рушвети за сметка на грандиозното мълчание на останалите. По какъв ред, освен корупция в България ще се настаняват турци и азери, като не са членове на ЕС

То е ясно. На всички е ясно че турците ни превземат. Не с война, а икономически. И ако ние, българите, както желаят други държави от Европейския Съюз, вземем пример от Брексита, и направим Българексит, със сигурност ще има Тюркоентър! Честита ви нова Османска империя, българи! Ако подкрепяте разпадането на Европейския Съюз де. Това ви чака!

Става въпрос за няколко блока, които ще построят. Не че не виждам риск от Турция, но не и от такива проекти.

рискът не е в блоковете,а в тези които ще ги заселят

Това кръстовище не е чак толкова натоварено, че да има нужда от естакада. Не е като Житница и Борис. А и него като затворят какво правим, като в района заради метрото почти всичко е в ремонт. Крайно време е в тая държавица да почне нещо друго да се прави, а не само да се строи.

Хълмчето до щабовете на армията само си се срива тия ще правят сгради на по 54 етажа. В София големи сгради не са падали и слава на Бога това е така, защото се спазват старите норми за строителство от времето на соца. Псевдодемократите ще разрешат строителство на 54 етажа и като падне куличката, кой ще плаща обезщетението за издаденото разрешение за високорисково строителство - народа, а не тоя пръдльо главния архитект.

54 етажа в силно земетръсна зона. Абе турчин кво друго може да съчини. Ще я напрай ли таз сграда да издържа на 9-та степен по рихтер както са изискванията за строеж у БългариЕ? Ако това нещо се построи обещавам да го заобикалям по околовръсно!!!

В Япония има 3 пъти по-виски сгради и толкова по-силни заметресения, при това почти всеки ден, но експерт ганьо каза, че не трябва.

В Япония всичко може.Не и в България.Не би следвало изобщо да се сравнява това, което е в Япония и българското строителсство.

Те и в Младост така строят от 2 години...ама още не са стигнали кота нула.

Каква кота нула, те не са започнали изкопа. Може би през 2017 ще започнат да копаят. Ако намерят будали да им работят за без пари!?

Кога ще ни светне, че нямаме нужда в София от небостъргачи. Колове забити в нищото и загрозяващи града, а и никаква рентабилност от тях. Като искат такива сгради да ходят да ги строят в САЩ.

щом ти казваш спираме проекта

ГАРАНТИрано от КОЗА, че нищо няма да стане!!!))))

Домусчиеви изведнъж се оказаха собственици на огромни парцели в София. Да не забравяме МОЛ Сердика,комплекс ЕСТЕ и т.н. Защо досега никой не ги разследва тези какви са и откъде имат финансите за такива мащабни покупки

Същият този презерватив от прованса искаше да има такса вход в началото на София

А Любомир Павлов, известен с прозвището Любо Пъпката , как е придобил терена в Младост, а пари по какъв начин е спестил.Той беше от котилото Софиянски-Костов ,преди да се сритат

Генезиса на цялото това котило е криминогенен.

Дъщерята на Костов,имаше фирма за дрехи"Хрисома",която беше сключила договор с БТК/преди приватизацията/,за доставка на служебно, работно и специално облекло.Тъй като закупуването ставаше с талони ,които само там важаха,то пред служителя възникваше следния хамлетовски въпрос:"Да купи или да загуби талоните"Средната стойност на талоните на човек беше някъде към 800лв.Броя на служителите някъде към 25000.Сметнете.Дрехите не бяха лоши , но в замяна бяха на атрактивни цени,ама атрактивни по височина

Тия освен да градят ПР в България друго не са построили.

Красиви проекти, но като гледам темповете на реализация може и да не се случат. А случат ли се ще настане транспортен ад. Кръстовището на Руски паметник и пл. Македония ще се задръсти още при пускането на новата сграда при КНСБ. Ако се случи и този мега проект влизането в центъра ще стане невъзможно. Подобно задръстване ще се получи и в Младост и не виждам комуникационно решение което може да избегне това.

Не е зле журналистите преди да пишат, да проверят това за което ще пишат. В Младост не се строй нищо!!! Изринаха "Деница" преди половин година, заградиха терена и до там. Даже дупката, която изкопаха е гьол, дълбок около метър, а не основа за сграда. Така, че сега в Младост, благодарение на Любо Пъпката си имаме "Ейнджъл сити - 2" ....

Най-добре е там да се построи паркинг - с подземни гаражи, ако теренът позволява, защото там е било мочурливо преди да застроят района. Възможно е и затова да бавят строежа в Младост и по-добре да се откажат - изобщо да не го започват. Турците и азерите да си построят у тях небостъргачи.

Да по лесно ще шпионират !