Бунт в Спешна помощ след увеличението на заплатите

Напрежение в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Медиците протестираха заради несправедливо, според тях, разпределение на увеличението на заплатите.

Обратно в новината

Коментари - Бунт в Спешна помощ след увеличението на заплатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моята майка е една от потърпевшите на тази устна заповед - забраната да се карат болни в Сити Клиник. Това не беше прищявка, а имахме определен ден за поставяне на пейсмейкър. Наложи се обаче спешна хоспитализация по-рано. След три хоспитализации в ИСУЛ / най-близкото лечебно заведение/ ефекта беше НУЛА. Естествено потърсихме по-доброто. И жалба писахме - нищо - стандартен отговор. А деловодството, което посетих беше умирисано на цигари, имаше си пепелник, вкл. и в коридора.

а вие защо , като сте имали определен ден за хоспитализация сами не заведохте близкия си до болницата, а викахте линейка? нещо безплатен транспорт ли ви трябваше ? ако ви четат от ИСУл и ще ви съдят, да знаете.

Сума ти правителства сменихме, в някои от тях по 4-5 министъра на здравеопазването се изредиха, обаче д-р Гелев е непоклатим на неговия пост! Как ли успява да е приятел с всяка власт? И защо ли не се издига на по-висок пост? Заопчвам да си мисля, че има някакъв келепир в тази работа!

Гелев е на този пост от 2002 година,назначен след криминално и скандално проведен конкурс, с подкрепата на БСП ,в която той членува.Тактиката му е при всяка смяна на властта да става близък с поредния ресорен зам.министър,за да остане непокътнат на поста си.Как се става близък със зам.министър - всички знаем как!.А не напуска ЦСМП - София,защото това е златна кокошка за него. Там се краде зверски - от обществени поръчки,от гориво,работно облекло,несъществуващи ремонти,ремонт на линейки и какво ли не още.През 2002 година Гелев беше с един очукан Опел,сега кара последен модел Мерцедес- Sкласа.За тези 14 години стана милионер.Това се знае отлично от прокуратурата,Сметната палата,министерството и лично от министър Москов. Но....така е в България.Ако някой го натисне и му потърси сметка и той "пропее" ще има земетресение и в министерството и в правителството и парламента.Затова никой не го закача.

Всъщност в България юристите са под път и над път! Има десетки университети и филиали, които бълват юристи. Има частни фирми, в които юрисконсулт работи за под 500 лева, а работниците започват от над 700 ... Познавам дори няколко души, които по образование са юристи, но продват билетчета за синя зона/касиерки в хипермаркет ... знам дори една, която продава вестници на кръстовище. В този ред на мисли - не познавам нито една медицинска сестра, която да не работи по специалността си.

Спешната помощ се е превърнала в аморална помощ! Щастлив е докторът от Бърза помощ, че не съм била, когато е бил инжекция на майка ми при сърдечна криза и за това е искал да му направи кафе и книги от библиотеката ни. Втори път при инсулт са отказали да я закарат в спешното. "Остевете женицата да си умре" , били думите на лекаря, и след заплахи и 50 лева се съгласили да я откарат в интензивното. Питам: Кой има право да се меси в Божиите работи кой кога да умре, и да не си гледат работата, за която са назначени?!! Няма да ги съдя, но написах писмо на Създателя и им запалих свещичка. Майка ми е жива. Омерзена съм от лекарите в България, които умориха и свекърва ми. Не пари, а отнемане на дипломите им.

Ами ако става дума за 80-100 годишна женица, която я поддържате само за да й вземате пенсията ... Понякога лекарите са доста хуманни, дори когато се изказват грубо и нецензурно!

да не говорим за същите тези хора, които преди големи празници масово викат бърза помощ, за да прибере възрастните им родители в болница, за да могат те спокойно да заминат и да си карат почивките. това е самата истина, сам съм свидетел на десетки такива " спешни " повиквания .

На страната на докторите от спешното съм. Твърдо. Те не взимат под масата, и колкото могат ти спасяват задмика. А работят за супер мижави пари....

АБЕ ТОЗИ ГЕЛЕВ Е ШЕФФФЧЕ ТАМ ОТ БЛИЗО 20 год.. НАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА МАНДТИ, ДА СЕ СМЕНЯТ ДИРЕКТОРИ, НАЧАЛНИЦИ, НА ВСЕКИ 4 до 8 год. ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА!!!!

Гелев е непоклатим с гръб от МЗ , правици , каквото си пожелае !!

А защо не се присъединиха към протестите на останалите медици?Госпожата,която най-много се възмущаваше по телевизията,беше май най-против протестите на колегите си.А сега рони горчиви сълзи...

Какво да кажат медиците и шофьорите от Северозапад

Гелев, а за чии ви е изобщо в Спешна мед. помощ - София юрист? Юридическите въпроси не са чак толкова спешни, могат да се решават в министерството, например. Поп да си назначите по бих ви разбрал.