Недоволни от скъпите билети на протест в метрото

Протест в метрото. Недоволни от по-скъпото билетче в София ще демонстрират днес гражданското си неподчинение.

Обратно в новината

Коментари - Недоволни от скъпите билети на протест в метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bсяка yслyга си има истинска цена ! Bсички, които са пbтyвали извbн страната знаят това !!! искаме да живеем в столицата !!! Aми плаща се за метрото, за трамвая, за реиса и т.н. Kоито не желае да плаща просто отива на село ! Tам няма трамваи и тролеи !

компир и свинетката са джебчийките на тиквата

Тая кметица, вместо да стимулира хората да слизат от колите си и да ползват обществен транспорт, направи точно обратното! До 1 юни ползвах ежедневно метро и трамвай за да стигна до работното си място. Сега няма да сляза от колата си. :) Йорданкеее, йорданке! С конкурс Ви избират, но не по интелигентност, за жалост... :)

Ако наистина сте ползвали ежедневно градски транспорт, кое точно Ви е накарало да спрете да го ползвате?

Защо вече не го ползвам и не искам да го ползвам ли? Ами защото вече ходя пеша и се возя на такси. На гадни обирджии и тъпоумни общинари гювеч не давам, още по-малко не кредитирам крадливи общински фирми с карти. Същото правя и с данъците и таксите. Плащам нарочно на вноски. Това вече не е родният ми град и не е моята община. Това вече е градът на зомбитата, крадците, пришълците и гнусните общинари!

Това, че най-смотаният транспорт вози на цената на такситата, маршрутките се кефеха на цена 1,50 лв!

и не вярвам на очите си: Празни превозни средства,пък приходите -увеличени!

Защо контрольорите налагат глоби само на беззащитните. Ако гратисчията е 'по-едър мъжага' или циганин защо е с привилегии и не подлежи на санкции, а бива подминаван?

ясно кой ще открадне парите, но е е ясно кой ще измие автобусите и кой ще пусне климатиците в тях. 1,60 не е цена за стар, смръдлив автобус без климатик и прозорци.

Кмета Фандъкова или да върне цената на билета на 1 лв., или да подава ОСТАВКА както подадоха оставки от Центъра за градска мобилност. Това което прави в момента Фандъкова е все едно да хванат някакви Крадци с откраднати вещи, да вкарат крадците в затвора, но вместо да върнат вещите на притежателите им, Фандъкова да ги запази за себе си. Оставки !!!

Фъндъкова, а кога ще можем да си зареждаме картите онлайн, като в нормалните места, вместо да висим по опашки в жегата?

Това, че много хора отидоха наведнъж да си купят карти, не означава, нетна печалба, ами оборот, който се случи наведнъж. Да се направи сметка догодина по това време и ще видите, че цялата работа може на загуба да се окаже, като се вземе предвид намаляването на годишната карта, както и намаленото ползване на билети. Аз, лично, този месец изхарчих по-малко пари за транспорт от предния. Нарочно, и смятам така да и занапред да правя, в знак на протест срещу некадърността и калпавата политика.

Ден година храни !!!! Взели 15 милиона за 1 месец , в които влизат и годишните карти продадени сега , и платените журналя ръсят глупости , без самите те да могат да осъзнаят кво пишат. А след още 11 месеца , със сигурност ще са взели по малко пари. Щото приходи не се правят с увеличение на цената , а с привличането на нови пътници . Автобусите пътуват празни. Тези които са с карти , те са си редовни клиенти и е МАЛОУМНО мениджърско решение да им намаляват цената. Останалите , по-вечето , които не пътуват всеки ден и надалеч до работата си, ГИ ЗАГУБИХА. Ето за тези трябваше да се борят , да ги качат в ГТ. С колата е по-евтино въпреки че вози 1 вместо 50 човека , което е АБСУРДНО и показва КОЛКО СЕ КРАДЕ. Колелетата се увеличиха 3 пъти по улиците , от както се заговори за увеличението. Хората и пеша ще ходят , но няма да им плащат по 1.6 за 1-2 спирки. Вече 10 години , се говори за таксуване на разстояние или време. И да им е хак на тези дето викат , да го направят 5лв билета , щото и те ще МРАТ ОТ РАК , заради най-мръсния въздух в София от всички столици в европа.

"От 1-ви юни са издадени почти 23 хиляди нови пътни документа, като този брой обикновено се достига за 4 месеца." А колко от тези"нови" бокументи са сменени стари заради повишенията???

Николко! Още ли има тъпаци дето не са разбрали, че картите не са с увеличени цени.

Т Ъ П А Н А Р , А старите билети и талони , те не са ли превозни документи ? Или викаш , да ги фърлим в коша и да си купим нови ?

Няма безплатен обяд. Все някой трябва да плати и това сте пак вие, тъпи селяндури.

За софиянци няма значение. Селяните да си стоят на село.

Масата е готова да плати, колкото и кажат, без никаква обосновка. Ако не плащаш необоснована цена, си комунист, мързелив, мрънкало, тъпанар ...

Ако 40 стотинки повече на ден са ти толкова голям проблем, то общо взето си съвпадаш с квалификациите. Ако се питаш и как съм ги сметнал 40 стотинки, тогава още повече съвпадаш.

За разпадащи се автобуси и трамваи е много да се дадат 40 стотинки отгоре, да

Ела и ми ги плати велики

бай мангаууу не го иВе, бай мангау билет не си купува, но в градския транспот необеспокояван си пътува ... джик -так

"га чели"-Ти от къде си ?

Годишната карта е по лев на ден. Това е супер евтино за транспорт!

Абе, като ти е евтино, купи си 2-3, бе! Що ни занимаваш с глупостите си?

Ако всеки човек ползва градски само за да отиде на работа и да се върне, това значи, че той реално ще пътува само 252 дни в годината. Което прави цена на ден = 1,5 Кое му е евтиното? Особено ако се пътува 2, 3 км?

3евзек

Ако всеки човекползва градски само за да отиде на работа и да се върне в 252 дни от годината, то няма да има никаква нужда от транспорт в събота и неделя. По-добре да го спрат.

Може да си купи карта. Човек с акъл ще направи точно това.

Само Гърбавите крадци,от Гроб,защитават новата цена на билета,и платените им тролове като Лейката,и други миндили.

стига сте се оплаквали ще ставате в 5.00 и ще тругвате на работа в западна европа започват в 7.00 работа няма да мрункате ще работите здраво и всичко ще се нареди и и там в европа взимат 50% данук на парите всимул ако искарате 1000 евро 500 евро ви взимат така че стига сте мрункали а работете

Ако сега кажеш и от коя западна точка започват тези правила, та да не я прескачаме, цена няма да имаш!

в холандя бил ли си там ако не си бил там тихо не се обаждаи

За милионна София - 4000 едногодишни карти :D Ебаси гратисчиите! :D Решението е елементарно! Транспортът безплатен, но вдигат данъците двойно! :)

А сещаш ли се чии данъци ще вдигнат?

Страхотно предложение! Имам по-добро: 100% данъци и безплатен ток, парно, вода, транспорт . . . . Това май го преживяхме вече . . .

Поредната поръчкова реклама! Над 3500 в нарушение за над 300000 лева санкции! Пита се в задачата, има ли такива глоби за нередовни пътници и на каква стойност са? Проста аритметика !?

Аритметиката става проста ако знаеш точните числа. "Над 3500" е диапазон доста отворен към безкрайност.

комунизма свърши трябва да се плаща мурзеливци това е

Направо в кауша,платени мързеливци...

държавата няма да плаща повече за вас шибани мурзеливци 10 евро да стане билета нещасници

Защо не се премат за подмяна старите талони ? Или след време пак ще ги сменят и НИЕ ще финансираме инвалидния ТРАНСПОРТ ??

Приемат се! Освен ако не е минал периода за замяна.

А колко билета са продали?

Картите станаха много търсени и по логиката на пазара е "време за повишение".

недовлнисте от какво мрункащи боклуци че имате метро нови булеварди от какво мрункатe нещасници билета да стане 5 евро

pederast wyw foruma

При пазарната икономика е така, когато нещо ти е скъпо или некачествено просто не го купуваш! Ние обаче сме опака държава с опаки институции и опак народ. Аз не желая да ползвам парно защото ми е скъпо и некачествено, обаче ме задължават принудително да му купувам загубите. Тези които сега щели да стачкуват им било скъпо билетчето , ами да не се возят да ходят пеш с колело с такси ...и да се радват докато институциите не са ги задължили да си купуват билетчета без да ползват градския транспорт, защото управниците още не са се сетили че и така може след като с парното може.....

Ние сме си оФце и това заслужаваме... А за обща култура може да прочетете следното, вместо протести /на тях не им обръща внимание никой/: link М/у другото ползвам крайградски ужасен автобус /май най-старите за момента в София/ и в него-пак 1,60лв. Протестът ми е,че като мине контрола там, не си показвам картата.

понеже линка не се вижда, статията се казва: Гратисчиите в столичния транспорт не могат да бъдат глобявани от ЦГМ, Законът го забранява. Потърсете и прочетете, наистина е пълно с ценна информация!

Оставка на Фъндъкова и Павлова!!!Стига само увеличавахте на хората билетите,и винетките,помислете нещо и за доходите им,че са едни от най ниските във Членките на Е.С,и ми направете сравнение със цената на билетите във другите страни,но и на заплатите също,и сметките за ток,вода и т.н

наи ниски доходи ми работете повече стига сте мрункали долни боклуци

А ти да не работиш, колкото хората на запад и да имаш тяхната производителност, нахален тъпако?

От някой автобус в краен квартал да си недоволен - ок, разбирам. Ама от метрото какво са недоволни..? Дори билетчето да беше поевтиняло до 50 стотинки, пак щеше да има протести - "Ама защо толкова малко"?! Кога сте се возили в ГТ с климатик и интернет, бе..?! Че то колите на тези протестиращи ги нямат тези неща..

Няма автобус в София от който да съм доволна! Има 1, 2 линии които си позволяват лукса климатик - всичко останало е смърдящи изгниващи автобуси тролеи и трамваи! Возя се и на трите, всеки ден и пътувам в центъра! Да не ми обясняват врели некипели, че бил подобрен траснпорта щото не е! качете се в "новите" тролеи - 1,5,2,8 и ми кажете защо подяволите климатиците не се пускат масово? Кому е нужен тоя НОВ тролей щом не се използват екстрите му!!!!

Да кажете, че няма промяна в транспорта в последните 5 години е нереално. Да очаквате, че за 5 години всичко ще е перфектно е наивно. Да искате за 1 лев или 1.6 лв. най-доброто, което сте виждали в света е нахално.

Аде ? Ти отговори на въпроса си ? Ако си се возил веднъж , може и си спечелил 6-ца от тотото и да си се качил на такъв. Аз вчера смених 7-8 превозни средства , и 1 беше с климатик. Май също толкова вероятно е , юли месец да стане 15 градуса , че да се разхладим.

Комунистически прояви на либерални педали. На който селянин му е скъпо в София да си се връща по родните места и да започва да копа та да изкара пари. Баба му се в метро се е возила едно време гаче ли?

,,Българино",аз съм кореняк софиянец и БИЛЕТЧЕТО НЕ МИ Е СКЪПО ,А ПРЕКАЛЕНО СКЪПО. Що се отнася до селяндурите в София те имат пари,карат нови коли и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ОТ ГЕРБ/затова са и в София/.Ще бъдат верни до гроб на герб,защото са некадърни,необразовани и предатели по душа.Такъв живот без да работиш и получаваш пари няма никъде на село и по света.Това са еничарите на герб.

Ти не си обикновен селяндур, а червен селяндур.

Ако забелязваш... реват "кореняци" най-често :)

Превозните средства на ЦГМ са масово празни, дори в час пик, а температурата вътре е с 5-6 градуса по висока от външнатаелно. Нарочно се качих във вторник между 17.30 и 18.30 последоват в автобус и трамвай, за да видя с какво услугата се е подобрила. Ами с нищо, освен че броят на пътниците осезаемо е намалял, а всички шофьори/ватмани карат на отворени прозорци. Как се издържа на такова работно място - ето ви отговор за катастрофите с автобуси и трамваи, които напоследък зачестяват.

Лъжец. Гр. транспорт се подобрява. Селяните сте много нахални.

Протест в метрото, че пред общината много пече ;)

Всеки протестира срещу по-скъпото билетче, но никой не посочва реалните проблеми в градския транспорт!

А защо само за метро единствените карти са месечни? Защо няма три, шест и 12-месечни? Хем ще излиза по-изгодно, хем няма да търчиш всеки месец да я подновяваш. По-изгодно за гражданите, искам да кажа - то затова и няма такива карти!

За произволна автобусна или трамвайна линия картите са месечни.

е най-големия рекетъор. За билетчето,че е станало 1,60 лв,смятам за тотална гавра. Същото е с т.н такса(данък) МПС. Караш,не караш плащаш. Защо след като колата не е в движение и талона е върнат ?Тя не е на тротоар или обществено място. Стои в моя двор и не пречи никому.

След като е с върнат талон - просто подай нужния документ в МДТ за да я свалиш от налог там.

Пак се плаща данък, независимо, че не е в движение!

Ако утре мобилният оператор ти каже - "вдигам ти месечната такса, защото в бъдеще (неясно кога) ще има нови антени и връзката ще се подобри", ако подпишеш договор за 5 години цената ще остане същата, но трябва да ми изсипеш един куфар пари на момента. Ще хванете ли вяра и ще останете ли абонат за този оператор? Аз лично силно се съмнявам. Това е авансово плащане без никакви конкретни срокове и видими подобрения. Като купят навсякъде нови автобуси, трамваи, спирки ще върнат ли старата цена на билета, щом това е целта?! Всеки доставчик е длъжен да поддържа услугата си на нужното ниво.

Странно, обаче хората предпочитат да дават едни пари авансово, защото така дават по-малко.

Именно - това е изнудване. Или плащаш авансово (отново - без конкретна перспектива за промяна, само голо обещание), или плащаш повече. Още един въпрос - ще върнат ли парите на хората, които са си платили скъпа годишна карта, както поискаха от другите да си доплатят вече закупените билети и талони.

на който му е скъпо да не се вози на метрото - преди 10 години не бяхте и сънували метро....

Ами по тази логика- на който му е скъпо метрото да не се вози на него, но и да не си плаща и данъците, става ли?

за твое сведение и преди 18 години имаше метро в софия

То си му личи на тоя, че е отскоро в града.

Та цените да не се вдигат. Ако може и да се намалят. Ако ни дават пари, защото се возим още по-добре. Освен това трябва да са нови автобусите, трамваите, метрото и др. А ние ще продължим да ревем че някой краде от парите дето ще ни дават за возенето. Ама кой ще плаща за новите работи не ни интересува. Казваме, че плащаме данъци. Тези, които наистина плащат данъци не реват за щяло и нещяло. Та такива ми ти работи с протестирането срещу всичко и всекиго. Сега пък в метрото. Сигурно следващия път ще е в банята. Има хора, които това работят. Може и някой лев да изкарват, защото иначе е тъпо.

Много си тъп Саше! А как ще обосновеш поскъпването на билета, като се вземе в предвид факта, че новите автобуси и трамваи са купени с пари от европейските програми? А да не говорим, че цената на горивата е по-ниска от преди.

какви горива за тролеите и трамваите и метрото?? те са по-голямата част от транспорта

Аман от ревящи клошари, картите не са поскъпнали нали?Искате метро, искате нови автобуси, ама ако може да е безплатно.

Колко хора, получаващи заплати от 600-700лв могат да изсипяпт една торба пари за годишна карта?! Да не си плятат тока ли, да не ядат ли?!

3евзек

Ако това е проблемът, има фирми за бързи кредити. С месечна вноска от 50 лв и ГПР 50% пак ще е по-евтино.

Абе , Овчар, Не става въпрос дали са евтини или скъпи. Ти тъп ли си или да? То и на летците и обслужващия персонал в авиолиниите в Германия и Франция заплатите не са ниски, ама хората си държат на правата бе, СЕЛЧОО! Или и те са клошари? Аз пък казвам: Аман от такива префинени КРЕТЕНИ като теб!!!

реват, щото са от тия дето стискат билетче и седят до префоратора! Пътувам всеки божи ден с карта и не виждам нищо фатално! Учениците и те са с карти - не поскъпнали! Или пък са от руските тролове. Или не са от София. НЕма друго обяснение!

Не те знам софиянец ли си или си дошъл тук последните 10-тина години..или майка ти и баща ти са дошли от село... Моите пра-баби и дядовци са софиянци, така че се имам за СОФИЯНЕЦ. Това първо. Второ: Аз ползвам обществен транспорт 4-5 пъти в месеца. ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ, ДА СИ КУПУВАМ КАРТА!?!?!? ДА НЕ БИ АВТОБУСИТЕ ДА СА СТАНАЛИ ПО-РЕДОВНИ ПО- ДОБРЕ УХАЕЩИ ЗА ДА ПЛАЩАМ ПО-ВИСОКА ЦЕНА ЗА БИЛЕТ? МЕТРОТО 10-ТИЛЕТИЕ Е НА 1ЛВ. ПАРИТЕ СА ОТ ФОНД. ПОСТОЯННО БРАТОЕВ ДАВА ИНФОРМАЦИЯ КАК СЕ УВЕЛИЧИЛ В ПЪТИ ПОТОКА ОТ ПОЛЗВАЩИ ГО, СЛЕДОВАТЕЛНО - И ПРИХОДИТЕ. НОВИТЕ МЕТРОСТАНЦИИ, ЗАРАДИ КОИТО УЖ СЪЩО СЕ ВДИГНА ЦЕНАТА, СА ПАК ПО ПРОЕКТИ И СЕ ОЧАКВА ДА ПЪТУВАТ ОЩЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА, КОТО ДА НОСЯТ ПРИХОДИ. ИЗОБЩО ИКОНОМИЧЕСКИ НЕ Е ОПРАВДАНО ВДИГАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ!!!! ИМА ЕДНА ЧАСТНА ФИРМА В СОФИЙСКА ОБЩИНА, КОЯТО НЕ СЕ НАЯДЕ- НИТО С ПАРКОМЕСТАТА, НИТО С КРАЖБИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ!!! ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА- ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПЪЛНЯТ ЕДНИ КАСИ...

От Центъра за Градска Глупост да ми кажат КОЛКО ОТ ГЛОБЕНИТЕ СА РОМИ ?! Също така да попитам в Люлин, Надежда, около РОМСКИТЕ МАХАЛИ МЕРКАТ ЛИ СЕ ИЗОБЩО КОНТРОЛИ!?!?!?!?!?!? ИЛИ ОБИКАЛЯТ САМО В ЦЕНТЪРА И БИЗНЕС ПАРКА?

Най-много са по линиите, които водят към гарата и автогарата, защото там разчитат да рекетират хора с багаж или които не са от София и не знаят правилата.

Само да вмъкна, че по добре звучи "Център за градска дебилност". Другото си е ок.

или Център на Глупостта и Малоумието. Също и Цигания, Гешефти и Мурафети.

ми като искат да дигнат приходите да дигнат още билетите и картите и да дигнат и винетките, прости държавни служители които лъжат народа

в края на годинатаааааа, тогава ще се види колко пари са дошли от продажба на билети, а пък наложените глоби са различно нещо от постъпили приходи и пари от карти и билети

Даже и 1 лв е скъпо за раздрънканите, смърдящи автобуси. Такава е цялата обстановка в скъпата ни родина. Не се накрадоха тъпите политици и други индивиди. Само разруха и мизерия навсякъде....

А автобусите са едни хубави, чисти и климатизирани! Как с кеф да не дадеш 1,60.

И пълни с лъчезарни и добронамерени цигани! Например автобус 11. Да ти е кеф да се возиш. Жега, смрад и крясъци и всичко това само за 1,60лв.? ЦГМ и респ. СО трябва да ги задължат да пътуват с градския транспорт, всеки ден до работните си места, за да се убедят кави са ги забъркали. А пък иреклами по радиото пускат!! Агитират ни да пътуваме "комфортно" в градския транспорт. И това ако е критерият за комфорт на кметицата, да си го ползва със здраве.

Купувайте карти, роби такива!