Мъж го грози до 5 г. затвор след неправилно паркиране

С 10 часа в изолатора на IV РПУ в София и обвинение по чл. 325, ал. 2 от НК т.е. евентуално влизане в затвора до 5 г. се сдоби мъж след неправилно паркиране.

Обратно в новината

Коментари - Мъж го грози до 5 г. затвор след неправилно паркиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Началникът на IV РПУ Теменужка Капчина да си ходи ... какво малтретира хората и избива комплекси над тях. Този мъж трябваше да си викне адвокат и да ги насере помиярите гнусни.

А Златко Баретата колко години го грозяха, че забравих?...

БРЦК

Като е спрял неправилно си има глоба. Какъв арест и съпротива може да окаже този дядо да 3ма полицаи? Аман от идиоти , ма сега като го раздухат медиите през дупетата ще им излезна на тъпите парчета куките.

Браво, Цецо!

..че като се обяснявал размахвал ръце... то че в БГ недосегаемите са много -ОК, ама ако всеки си пира и сере където иска

Че този е псувал и се е дървил. Ясно. Ежедневна картинка. Че тази е наредила да го арестуват, защото е препречил пътя е равно на престъпление по служба. Не може за административно нарушение(не престъпление) да се задържат хора.

Абсолютно!!! Това е било напълно противозаконно! Аз щях да настоявам за адвокат. Имат право да го задържат за 24 часа, но само срещу конкретна основателна причина, не и за това, че е паркирал неправилно. Ако толкова имат проблем - вдигат му колата и му праскат глоба. Ей това е проблема: госпожата - шефка е мутряга и е злоупотребила със служебното си положение. Съответно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО уволнение! Точно ей на ТАКИВА като нея трябва да отнемат превилегията при пенсиониране. Имено, в такива случаи, когато уволняват служител за недобросъвестно изпълнение на служебните си задължения трябва да губят правото си на превилегирована пенсия!

Бий малките, пази и лижи .. на големите!

Крайно време е органите на "реда" да спрат да дерибействат.Наистина може и да го подведат за хулигантство тъй като ще му намерят десет кошаревци полицай , които ще изкарат , че е се е нахвърлил на шефката и и е причинил морални и материални вреди от всякакъв характер.Тези бивши милиционери си мислят , че никога няма да се разболеят от нищо.Господ бави но не забравя

Трябеа да се сменят законите за да неможе ченгетата да правят своеволия.и да знаете че една шефка и трима униформени направо са си го осъдили. На 100%думата на униформен служител на служба е законза съдята тои не слуша нищо друго,защото съдята го е страх от разправа срещу него самия или близките му.

Е каква новина?Двама кореняк софиянци,родени на жълтите павета единия изкукуригал от власт, другия изкукуригал от старост не суспели да си разделят улицата.Те това си е..

Мутризацията е навсякъде.

И съдиите ги е страх от ченгетата и решават в тяхна полза защото в малкия град съдята започва да има неприятни случки и изненади в живота.

"УНИКАЛНА ДЪРЖАВА" глоба,добре амаааааа затвор??? Ако имаше и електрически стол,сигурно да го сложат и на него :D :D :D еййййййййй

истината е, че полицаите са се разпищолили. виждал съм с очите си как, шофьор на един от шефовете на РПУ в София спира автомобил на пътя със засичане и се прави на страшен.

Да го кажем така - ако извикат куките спешно, примерно изнасилват една бабка някъде в горната част на Лозенец, а този кореняк-лозенчанин (да е жив и здрав) им е затапил пътя, защото живее откак се е родил в квартала, и всичко е негово, тогава какво правим?

4-то РПУ има точно 3 патрулиращи екипа, те не седят в районното. Никой чантаджия няма да тръгне от там да лови престъпници пък дори и от другата страна на улицата. А иначе спирането в средата на улицата не е добре. Там и без друго всеки спира като арабин в пустинята.

Тоя си естар рогач,за куките или добро или нищо!

А ако беше Х5 или S класа щеше да трае като п...ка офчия кон ама нали е с положение защо не се праи на голема на тия с скъпите коли а е хванала един дядо да си избива комплексите

таз милиционерка що не се пробва на някое черно AMG да вкарва акъли като има комплекси има си и психиятри да иде да се прегледа курвенска работа

Много й дреме дали е черно или зелено АМГ.

Мъжът с когото живее на семейни начала работи в НС на жълтите павета е затова няма да й пука

още един превишил правата си със служебно поведение... Викала "айде, айде...", ако аз така викна на униформен служител, дали така ще се затича???

Не оправдавам шефката на 4-то районно, но в много от случаите неправилното паркиране или спиране е придружено с хулиганство "Чл. 325. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години."

Абе мильо, на челото ли е написано на тьотката че е шеф на районно?

Най-вероятно съпротивата не е била срещу шефката. А на пича на челото ли му е било написано, че страда от високо кръвно?

Не отричам че човека е паркирал неправилно но къде го видя товва хулиганство като шефката е карала зад него ? И каква съпротива може да окаже болен 70 годишен човек ? Според мене сега МВР трябва да му плати 200 000 лева за неправилно задържане а той да обещае че няма да съди държавата в Страсбург

Да затапиш изхода на едно РПУ към 80% от територията, която то обслужва, това си е точно хулиганска постъпка. Няма да се очудя, ако заради такива като него съвсем забранят паркирането там, или сложат табела "Само за служители на МВР".

Много добра възможност потърпевшият да изкара някоя друга хилядарка в евро, дори и да бъде осъден на първа инстанция, ще бъде оправдан на втора или трета и след това съдът в Страсбург ще уважи исковата му молба за нарушаване на човешките му права, трябва само да не се отказва да действа.

Ако питате мене това е показна акция на ГЕРБ Още Ленин е поръчвал червените като превземат някой град веднага да обесят 10 - 20 човека по възможност невинни че като види народа какво правят с невинните да се замисли дали да провини Разбира се ГЕРБ не са нито червените нито белите и всички знаят че нямат топки Ако чпвека се окажеше циганин чужденец ими мутра веднага щяха да го пуснат То и сега може да дадът на заден ако се окаже че има син в Америка

На тоя дъртак изобщо не му вярвам. Кой знае на какъв се е правил...

Голям майтап ще е ако има син гражданин на САЩ Бойко утре пак ще клюма виновно на килимчето пред американския консул

Наглата шефка даже неотрича че неправомерно е заповядала да се арестува човек

Браво на "полицията". Свършили са страхотна работа, хванали са един от най-големите престъпници!!! Сега ще изфабрикуват един кошаревски свидетел, за да докаже това, което им е изгодно и да обвинят и осъдят човека. Прокуратурата ще ги подкрепи и ще запише още един плюс с осъдителна присъда/най-вероятно ще му предложат да подпише споразумение и да се признае за виновен/. Относно стоенето и разпитите в полицията ще му пуснат една заповед за задържане по чл.63 от ЗМВР и ще отчетат дейност за деня. А човека ако я обжалва съда ще я отмени веднага като незаконосъобразна и пак народа ще плати разходите на "работещите полицаи". Да живее полицията и прокуратурата!!! Да живее съдебната власт!!! Не останаха неосъдени българи с всякакви измислени престъпления. Браво!

МИЛИЦИЯТА СЕ ЗАВРЪЩА

Абе тя не си е отивала, ако ме питаш.

За това е трябвало да се тръшне на тротоара там и ония щяха да му купят лекарството че и да го занесат до тях!

Мърши, които живеят само за привилегии и пръста си не мърдат, за да заловят престъпниците! Хванали човека понеже пречел на шефката, същата мърша като тях.

Браво на г-жа Бъчварова и нейният екип. Това е най-големият престъпник в България. Ще отчетем пред Европа още един заловен престъпник, а Иван Костов, Царо и банкерите са невинни. Да живее бългаското МВР и Съдебната система. За това никои не иска да живее вече в България.

Шефкее, прецакаха те тези пусти медии :))

Специално в 4 РПУ София са такива простаци и олигофрени хванати от гората,че не можеш да срещнеш никъде.Абсолютно неграмотни,неконтакни и нищо не разбиращи от каквото и да е било свързано с тяхната работа,а може и въобще със света.Дай им само заплати - дебили!

Друго си е да откраднеш десетки милиони, да фалираш банки, да пласираш наркотици, да съсипваш България... но неправилното паркиране е направо ужасно престъпление, особено ако не е мутра и наш човек!

Хората трябва да се научат, че улицата не е паркинг. Редовно виждам някой спрял "само за малко" на пътното платно в ляво на вече паркирани коли. Това трябва да е наказуемо и то сериозно. Само инвалид има извинение за мен да спре така, защото за него наистина 50 метра може да са много. Аман от простаци, които мислят само за себе си. Жалкото е, че този са го хванали само защото е спрял пред шефката на някое РПУ. Редовно, почти през ден, виждам полицаи да подминават доста сериозни пътни нарушения. Да не говорим за мутрите със скъпите коли - с тях направо се поздравяват.

Полицията трябва да знае в какви случай може да арестува човек А те са три ако няма паспорт ако има заповед от прокурор и ако в момента извършва тежко престъпление Само за неправомерното задържане на хора шефката трябва да излети веднага Отделно ако той реши да съди държавата ..

Много ми е съмнителна тая история.

До там им стигат силите на момченцата с по 20 заплати и малки * - да тормозят пенсионери. Да си бяха свършили работата, да му напишат акта и никой нямаше да разбере. Не знам що не са толкова отворени с мутрафоните?

А бе Тиквун май не само министърката ти е тъпа ами и тези шефове - пардон шефки под нея за нищо не стават . Аман от комплексирани идиоти в тази страна .

Ако всички други престъпници в страната се арестуваха и наказваха с мед да ги намажеш... Яко е да задържиш един 70 годишен за неправилно паркиране и да стовариш върху му цялата строгост на закона. Нямам думи.

Заради ето такива простотии не уважават ченгетата .Като е спрял неправилно - глоби го и толкоз щото ако беше техен колега дори нямаше и да го глобят ама нали не е.Впрочем това не е ли превишаване на власт то страна на тази лелка .

Що не се пробате на някоя мутра-бабаит или някой тлъст мангал с мерцес - последен модел, А.... не ви стиска нещо май. Правите се велики пред бедния и болен човечец - срам и позор!

Сега ще изфабрикуват доказателства, че дядката е хулиган, че ги е псувал, че им е късал пагоните и ето как се стъкмява фалшиво обвинение. Ходи после доказвай, че нямаш сестра. Тая шефка на районното е някоя тъпа недоклатена лелка. Зла и отмъщаваща си на всички

Отварям дир.бг и прочитам тази новина: http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-zatvor-botevgrad-vladimir-pelov-22797226?nt=4 Следващата новина, която прочитам е за 5 години затвор за някой дядо, който не бил спрял правилно, отивайки до аптеката за хапчета за кръвно. Стоя и си мисля, на къде отива тази Българийка? :(

Тоя първия стрелял, трепал, отвличал.. и до последно бил на свобода. Дядото, пък, спрял неправилно (може и някой неприличен жест да е отправил) и хайде да го съдим сега .. Тая госпожа, която толкова се е подразнила от постъпката му, чудя се, какво ли й е мнението и какви са й действията, спрямо наглата престъпност, която си цари в България? Според мен, женицата има комплекси. Нека да покажем на слабия сега, колко сме силни и велики .. много жалка картинка, много. :(

jingiby

Родната полиция ни пази...

Е гати "държавата"! Е гати "полицията"! Е гати простотията!...

Това е полицията у нас и такива като тази самозабравила се началничка. За нея излизат много интересни неща в нета и доста скандални

Мръсни мутри! А тая милиционерка (шефката) да я барнат яко, та да помни кога е имала бандитски прояви!

Пак гласувайте за човеконенавистните мутри, моля. Пак. Народът си заслужава управниците!

Да сте виждали полицай в кола със сложен колан.Правят обратни завои на забранени места.Не спазват предимство изобщо за тях нтяма правилник.По тази логика всички трябва да бъдат арестувани от вътрешна сигурност и дадени на прокурор.За тях няма ЗДП и ППЗДП, както и каквито и да е закони.Те са над него.

Винаги когато МВР арестува някой, уточнява, че арестувания е бил криминално проявен. И какво от това, не е ясно. Но я г-жа Теменужка Капчина да ми обясни от сайта на МВР, защо пред сградата на IV РПУ София, при знак паркиране само за автомобили на МВР, са паркирани, частните автомобили на подопечните и служители? Теменужке, Капчина аршина ти нещо е различен, а е време закона да един за всички, и за тези дето го прилагат и за тези пият кафе и минерална вода и за тези дето не пият кафе и минерална вода, но ги ограбват през година две.

Държавният чиновник, много обича да си паркира частния автомобил на места плащани от бюджета.

нАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!!! Мафиоти и всякаква сган карат както си искат своите джипове, никой не смее да ги спре и да ги глоби, но на слаб, болен, възрастен човек налетя цялото ято, десет часа да го разпитват за такова "огромно" провинение могат само същества с ограничени умствени способности.

Чухме едната но не и другата страна. Може би,мъжът се е правил на мъж виждайки една беззащитна жена и я псувал и какво ли още не,но този път си е попаднал на майстора.

Думите на страна.Да видим делата.За непарвилно паркиране арест ли предполага законът?

фигурира "неправилно паркиране"? За неправилното паркиране ще си получи акт,а за поведението си на идиот може да получи до 5г. затвор

фигурира "неправилно паркиране"? За неправилното паркиране ще си получи акт,а за поведението си на идиот може да получи до 5г. затвор.Къде прочете,че може да получи до 5г. за неправилно паркиране? Правиш ли разлика между думите "след" и "заради"?

Случвало ми се е да получа внезапна бъбречна криза зад волана.Едва отбих и спрях да отминат болките! Като гледам какво е можело да ме сполети....Бог да ни пази от хора с власт,но без морал!!!

Сега, ако имаме цивилизовано Правосъдие, въпросната шефка, на РПУ-то следва да бъде осъдена за злоупотреба със служебно положение и директно освободена от поста до живот!

Добре че човека не е починал от усложнения след хипертонична криза.Щяха кой знае какъв рецидивист да го изкарат.